fredag den 4. november 2022

Mord og pral

Richard Cottingham blev dømt for seks kvindemord, men omtales flere steder som én, der mindst har myrdet dobbelt så mange. Selv har han på et tidspunkt sagt, at han i virkeligheden stod bag mordene på omkring 100 kvinder. Det var tydeligvis pral fra hans side, da han åbenbart opfattede sine grove forbrydelser som en bedrift. Flere af de myrdede lader til at have været deltids- eller heltids-prostituerede, hvilket jo passer meget godt med denne erhvervsgruppes større udsathed: det er, som om visse mænd tror, at sex-arbejdere udgør et tag-selv-bord for dem med mord-lyster, for det sker om og om igen, at en prostitueret bliver berøvet livet af en mand, hvad enten han er kunde eller ikke. Nogle bestemte mandlige karaktertræk træder skarpest frem i denne gruppe af mordere, hvilket burde studeres meget mere indgående, end det hidtil er sket. Det lader til, at de, der kalder sig "eksperter", viger tilbage fra denne opgave, fordi det gør for ondt at beskæftige sig med på et videnskabeligt plan. 

Maryann Carr, der arbejdede som røntgen-tekniker, blev bortført, tortureret og voldtaget i 1977, hvorpå hun blev myrdet. Denne 26-årige kvinde blev dermed berøvet et helt liv, der skulle have bestået af meget andet end en ulækker og pervers mands mishandlinger. Da hendes lig blev fundet, havde hun sin sygeplejerske-uniform på, men det, der skulle have været en ganske almindelig arbejdsdag, endte altså på en helt anden og meget, meget sørgelig måde. Det gjorde det altså også for andre, der mødte Cottingham, men et par af dem overlevede faktisk. En af dem fortalte, at han midt under torturen, hvor han bl.a. næsten havde bidt hendes ene brystvorte af sagde: "You have to take it. The other girls did, you have to take it too. You're a whore and you have to be punished." Mere sygt kan det bare ikke blive, men tankegangen er ikke speciel for denne morder, da mange andre bekender sig til lignende ideologier.

Han blev fanget flere gange, men for noget andet, nemlig butikstyveri, spiritus-kørsel og lignende "småtterier" sammenlignet med mord. At han har fået tilnavne som "The Torso Killer" og “The Times Square Ripper” virker på mig som en nedtoning af hans skyld, for disse navne indeholder ikke den fordømmelse, de burde, tværtimod. 


Det lyder vanvittigt, men det lader til, at denne massemorder på et tidspunkt i 1969 delte lejlighed med en morder-kollega, nemlig Rodney Alcala, "The Dating Game Killer", og ingen af disse to forbrydere lod til at ane, hvad den anden havde gang i. 


https://criminalminds.fandom.com/wiki/Richard_Cottingham

 

https://listverse.com/2019/04/26/10-horrific-facts-about-the-times-square-ripper/

 

https://www.criminallyintrigued.com/blog/2019/3/3/the-torso-killer-richard-cottingham


Wikipedia

Ingen kommentarer:

Send en kommentar