onsdag den 13. juli 2022

Løve-manden ....

 

Ingen kan påstå, at polakken Stephan Bibrowski (1890–1932) havde grimt, glansløst eller bare fedtet hår. Tværtimod var det ualmindelig flot i både farve og tykkelse. Det eneste problem var, at det i bogstaveligste forstand dækkede HELE hans i øvrigt flotte og meget velproportionerede krop. Barnets blonde hår fra top til tå forskrækkede efter sigende hans mor, da hun så sin lille, nyfødte søn for første gang efter fødslen, og hun reagerede prompte ved at sælge babyen til en mand, der gjorde det i freak-shows. Inden den lille havnede i USA, blev han vist frem over hele Europa, idet hans kunstnernavn var "Lionel the Lion-faced Man".

I virkeligheden var han ikke den vildmand, han så ud som. Tværtimod kan man sige, for han var kendt som en blid og mild mand, hvilket han også forsøgte at demonstrere gennem sin optræden i cirkus-manegen, hvor han bl.a. viste nogle gymnastiske øvelser. Han ville dog sikkert have kunnet gøre sig godt i horror-film, hvor man jo trist nok har dyrket det aparte legeme, idet handicaps ses som en indikator af skrækkelige personlighedstræk. At hans tilstand skyldtes sygdom, der ikke i mindste måde var selvforskyldt, ved man jo nu, og der har også været andre - både mænd og kvinder - med den samme lidelse, nemlig Hypertrichosis.

Efter at have opnået succes og berømmelse tog Lionel til Berlin engang i 1920'erne, og her døde han af et hjerteslag, bare 42 år gammel.

 

https://allthatsinteresting.com/stephan-bibrowski 

 

https://www.bklynlibrary.org/blog/2021/06/03/lionel-lion-faced-man 

 

https://m.facebook.com/RipleysBelieveItorNot/photos/meet-stephan-bibrowski-1891-1932-better-known-as-lionel-the-lion-faced-man-he-wa/10151380472676379/ 

 

Wikipedia


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar