tirsdag den 20. september 2022

Tro og tåbeligheder

Videnskab og religion ligger unægtelig langt fra hinanden, og jeg skulle ikke blive særlig forbavset, hvis også kristne gejstlige fra f.eks. Middelalderen er kommet med lignende vanvittige udtalelser, f.eks. om jomfrudom. Tro og viden er ofte direkte modsatrettede. De er tydeligvis ikke engang beslægtede, og hvor troen tegner samfundet som det vigtigste knockoutes videnskaben ofte som noget helt irrelevant. 

Det vil næppe hue sande muslimer af hankønsarten, da de jo som regel opfatter forskellen mellem mænd og kvinder som enormt stor. At få "gravide hænder" kan umuligt være noget disse mænd ser som ønskværdigt, da det jo udstyrer dem med kvindelige træk - og desuden er upraktisk. Hvad logikken angår, så har jeg set lige så slemme, men anderledes udsagn fra kristne teleevangelister. F.eks. er der et virkelig stygt eksemplar, der slynger om sig med vanvittige og dybt selvafslørende påstande som f.eks. denne: 

Dvs. at Jesu såkaldte "genkomst" bremses af menighedens manglende donationer, hvilket viser, at denne teleevangelist mangler respekt for den tro, han påstår, han tror på og tilmed udbreder. Det er groft, at han offentligt tilbeder det mammon, som Jesus tog afstand fra. Ikke at det er værre end alt det andet, nogle religiøse eller kirkelige personer tager Jesus til indtægt for, men pinligt er det under alle omstændigheder ....

Da jeg ikke går ind for nogen af disse to religioner, men tværtimod ryster på hovedet af deres forskellige doktriner, kildrer den slags vanvid nok mere min humoristiske sans end min forargelse. Sært nok lader det til, at mange/de fleste af dem, der rent faktisk er troende, heller ikke bliver forarget over disse prælater, der gør alt for at tømme folks lommer, og det undrer mig ret meget.

Både Islam og kristendommen er monoteistiske, dvs. centreret omkring én Gud, Jahve for de kristne og Allah for muslimerne, idet begge disse guddomme er mandlige afspejlinger af de samfund, der skabte dem - og ja, jeg tager for givet, at hverken den ene eller anden guddom skabte mennesket, men at de skabte ham, nemlig i deres eget billede. - Nå, men hvad er så hovedforskellen på disse to på mange måder beslægtede religioner? Jeg vil sige, at Islam er langt mere tros-ærgerrig end kristendommen, for muslimernes hellige skrift, "Koranen", blev angiveligt åbenbaret af et himmelsk sendebud, nemlig englen Gabriel, medens "Biblen" blev sammenstykket som et puslespil af menneskers erindringer. Dvs. at evangelierne ikke er skrevet af øjenvidner, men af folk, der fik fortalt om det, Jesu samtidige oplevede. Mange af disse erindringer er tilmed blevet udvalgt, idet en hel del blev udeladt. Det gælder bl.a. Maria Magdalenes evangelium: "Maria Evangeliet", Gyldendal, 2017 (oversat fra koptisk af Marianne Aagaard Skovmand).

Interessant nok regnes denne Maria Magdalene af nogle troende for Jesu hustru og mor til i hvert fald én datter, som han var far til. Den muslimske profet og Koran-formidler, Muhammed, havde i modsætning til Jesus flere koner, men han blev nu heller ikke regnet for "Guds søn", men for en jordisk, men meget speciel, udvalgt og særdeles ærværdig mand. 

Hvor "Biblen" altså er et kludetæppe af fortællinger og erindringer, så regner troende muslimer "Koranen" for et direkte Guds-manifest. Den påstås da også, at kun findes i ét eksemplar her på jorden, men der menes nu også at være et i himlen. Desuden kan de  troende i vor tid glæde sig over, at den er blevet trykt og udgivet på formentlig alle sprog, sådan at alle kan læse den.

 

https://www.kristendom.dk/sp%C3%B8rg-om-kristendom/hvorn%C3%A5r-blev-evangelierne-nedskrevet 


https://www.kristeligt-dagblad.dk/kronik/kristendom-og-islam-helt-forskellige-fortaellinger

 

Wikipedia

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar