tirsdag den 11. oktober 2022

Fodboldhelten, der ikke kunne spille fodbold


Undervurder aldrig en foretagsom svindler, der har fundet en fidus, og som er helt uden skrupler, når han/hun snyder alt og alle. Carlos Kaiser fra Brazilien satte en standard som svindler, der kan være svær for andre håbefulde kriminelle at overgå: han blev kendt som et fodbold-geni, der fik kontrakt efter kontrakt, uden nogen sinde at "levere varen", nemlig at spille fodbold. På en eller anden måde snoede han sig altid ud af at levere den "vare", han blev betalt for. Den eneste gang, hvor det var lige før, det gik galt for ham, og hvor han kunne være blevet tvunget ud på banen, startede han et slagsmål, så han fik "det røde kort" og derfor kunne/skulle forlade banen.

Carlos Henrique Raposo, men som fik kælenavnet "Kaiser", var født i en fattig familie den 2. april 1963. Det kan ikke nægtes, at han så ret nuttet ud - hvilket kan have hjulpet ham i karrieren??? - men intet gjorde ham til fodboldspiller på andet end papiret samt i hans drømme og storhed og berømmelse. Han kunne simpelthen ikke spille, og hans ry som genial var totalt ufortjent. At det lykkedes ham at få kontrakter med omkring 20 klubber, uden at han så meget som rørte en bold, er ubegribeligt, men jeg mistænker, at det kan hænge sammen med en form for "national stolthed": Carlos var på mystisk vis blevet et navn, og rygtet om hans evner var nok til at sikre ham nye kontrakter gennem rigtig mange år. Hans livsfilosofi gik ud på at "sælge sig selv", og det lykkedes ham til fulde.
 
En del af hemmeligheden ved hans fortsatte succes bestod i hans specielle netværk af bl.a. journalister. Ingen lod til at tjekke hans påstande om sejre på fodboldbanen, men underbyggede i stedet hans ry. Det lyder som det rene vanvid, men det var det ikke: Carlos var snu, og han havde fundet nøglen til det, han higede efter, dvs. penge og berømmelse. 

Nuttebassen Carlos (til venstre)

Jeg gad nok vide, hvor mange andre, der har brugt hans taktik med løgne og gode forbindelser. Umiddelbart virker det, som om den må kunne anvendes inden for mange andre professioner end den lukrative sportsverden ....

https://en.wikipedia.org/wiki/Carlos_Kaiser_(footballer) 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar