fredag den 21. juni 2019

Ind og ud af systemet




Dette er ikke den ordinære Superman, men en dreng, hvis far har bygget hans kørestol om, så det ser ud, som om han er helten, der flyver gennem luften. Efter min mening en herlig ide, der virkelig viser faderens kærlighed til barnet.
Når det gælder handicappede sker der nogle uheldige ting i disse år, og mange gribes sikkert af bekymring for situationen: da Børne- og socialminister Mai Mercado og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen sidste år udsendte pressemeddelelser om, at nu skulle handicappede i arbejde, så lød det som noget midt mellem trusler og gyldne løfter om en herlig fremtid for alle med handicaps. På den ene side vil mennesker med funktionsnedsættelser gerne prøve kræfter med det, der optager alle borgere her i landet, nemlig arbejdsmarkedet. På den anden side ved de - og erfarer jævnligt på egen krop - at børne- og socialminister Mai Mercado må tale imod bedre vidende, når hun siger, at projektet skal udføres med "den hjælp og støtte, de har brug for".
Mange har nemlig kunnet fortælle om nedgang i bevillinger samt i kvaliteten af det bevilgede hjælpemiddel.Noget, der falder mig i øjnene ved dette minister-udspil, er at den ønskede tilgang af handicappede på arbejdsmarkedet formentlig vil betyde, at en masse optimistiske - og naive? - mennesker giver afkald på deres førtidspension. Noget, der skaber et meget usikkert grundlag for fremtiden, for hvem ved, om - og hvor længe - disse handicappede har kræfter til at arbejde? Hvordan sikrer de sig, at de kan vende tilbage til pensionssystemet, hvis det viser sig, at de ikke kan klare arbejdspresset? Skal de så igennem det samme langsommelige og vanskelige udredningssystem endnu engang?
Jeg mener, at Mai Mercado og Troels Lund Poulsen spiller et højt spil med syge menneskers liv og helbred, og at deres udspil ikke klæder Danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar