søndag den 2. juni 2019

De forsørgede ....

Før i tiden måtte mange ældre og handicappede forsørge sig selv som tiggere eller ved små servicejobs. De kunne f.eks. stå for salget af skosnører eller andet af samme skuffe. Havde de ikke nogen familie, der trådte til og støttede dem økonomisk, så var fremtiden usikker. Jo ældre de blev, desto sværere fik de det med at forsørge sig selv.
Nu har vi folkepension, plejehjem og statsfinancieret lægehjælp, men i disse år ser vi en skræmmende forringelse. Plejepersonalet skæres ned, selv om der bliver flere og flere, der har brug for denne type hjælp.
Det er faktisk tydeligt, at samfundet udelukkende satser på dem, der kan "bringe noget ind", nemlig de arbejdsføre. Sagen er bare den, at de ikke-arbejdsføre stadig har deres grundlovssikrede rettigheder. De har også stemmeret og udgør faktisk en magtfaktor i landet. Mange af dem kan besnakkes og manipuleres, men de har stadig denne specielle magt som vælgere. Nok bringer de ikke nye indtægter til statskassen via deres  arbejdsindsats, men det gjorde de før i tiden, og det giver dem en grundlovssikret ret som borgere her i landet ....



Ingen kommentarer:

Send en kommentar