onsdag den 17. august 2022

Den pædofile Polanski og hans mindreårige sex-offer/-partner

 

En yndig, ung dame - ja, faktisk super-purung, for hun eer tydeligvis ikke voksen. Når man  ser sådan et billede, bliver man umiddelbart ret forbavset over at høre, at sådan et barn har spillet en afgørende rolle som femme fatale i en celeber pædofili-sag. Noget, der startede i en berømt mands privatliv, men som gik derfra og nærmest eksploderede i offentligheden på en måde, der langt hen ad vejen, men ikke 100%, ødelagde hans karriere. Forholdet til dette barn blev nemlig til et skæbnemøde for den myrdede Sharon Tates efterladte ægtemand, instruktøren og skuespilleren Roman Polanski, som alle ellers havde en mægtig sympati for på grund af hans unge hustrus sørgelige død. Hvor tragedien med hans gravide hustru, der blev offer for Charles Manson-vanviddet, havde givet Polanski en positiv og omsorgsfuld medlidenhed fra offentlighedens side, så forvandledes alt det og blev til et forrygende had. 


Det var ikke den på det tidspunkt 13-årige Samantha Jane Gailey (nu Geimar), der havde lagt an på den 43-årige Polanski, men som voksen har hun fortalt, at hun var seksuelt aktiv meget tidligt i sit liv. Dvs. at de ting, han blev anklaget for, meget vel kan have været OK, set fra hendes synspunkt, sådan at hun ikke opfattede hændelsen som det, han blev anklaget for, nemlig bl.a. voldtægt ved hjælp af alkohol og muligvis andet, sodomi, perverse handlinger - hvad det så end er - samt forskelligt andet. Det er så én ting, for fakta er, at hun var et barn på 13, medens han var en moden herre på 43, og i USA, hvor begivenheden fandt sted, regnes man for et barn indtil det fyldte18 år. Hvad der bliver gjort ved en person under 18, kaldes "voldtægt", hvad enten der er tale om tvang, eller om det hele er frivilligt.


Samanthas mor havde givet tilladelse til foto-optagelser med datteren hjemme hos Jack Nicholson, op på et tidspunkt var pigen blevet forskrækket. Det gjaldt også Anjelica Huston, der boede sammen med skuespilleren, for hun havde hamret på den lukkede dør, men var så blevet beroliget af Samantha. Polanski har senere hævdet, at der var tale om frivillig sex, og at Samantha havde reageret positivt på hans tilnærmelser. Noget, hun indirekte selv har indrømmet mange år senere, men det hjalp ikke den berømte instruktør, for det viste sig hurtigt, at han havde udsigt til en fængselsstraf på 50 år. Derfor flygtede han, først til London og derfra til Frankrig, hvor han havde  et statsborgerskab og derfor ikke risikerede at blive udleveret.


Når den purunge pige i forbindelse med retssagen hævdede, at der ikke var tale om noget frivilligt, sådan at det altså var voldtægt, så kunne jeg forestille mig, at hun har været under pres, bl.a. fra familien. Hvis hun - som hun selv har fortalt som voksen - virkelig var seksuelt aktiv som 13-årig, så har det ikke været anset for en passende opførsel for en såkaldt pæn ung pige. De kan således begge have kæmpet for deres sociale ry og rygte, hvilket ofte er nok til at give sandheden et spark ud ad vinduet.


Den voksne Samantha har i hvert fald talt pænt om Polanski, hvor andre måske ville have kaldt ham slemme ting. Dermed ikke være sagt, at hun undlod alle former for hævn, og det kan man så spekulere over. Således anlagde hun sag imod ham i 1988 og blev faktisk tildelt en stor erstatning, men der hersker tvivl om, hvorvidt han har betalt den. På et tidspunkt blev han også arresteret i Zürich, men han har aldrig siddet fængslet eller er vendt tilbage til USA, hvor han afgjort ville være blevet retsforfulgt ..... 


Roman Polanski med sin så tragisk myrdede hustru, Sharon Tate

Begge har i øvrigt udgivet deres erindringer, hvor de - som ventet - har givet hver deres version af begivenhedernes gang ..... 

 

https://www.datalounge.com/thread/25890519-samantha-geimer-roman-polanski-is-not-a-pedophile-he-s-a-fine-person 

 

https://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/roman-polanskis-rape-victim-says-11354335 

 

https://variety.com/2019/film/news/roman-polanski-rape-accuser-reached-out-la-prosecutors-2017-1203411544/ 

 

Wikipedia

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar