søndag den 15. september 2019

Voldtægt og kvindemord







Jeg faldt over dette billede efter lige at have læst om nogle seriemordere, der jagtede og myrdede kvinder. Nogle af dem blev filmet, medens de afgav forklaring og tilståelse, og de fleste så ikke ud til at angre noget som helst. Synet af og tanken om kvinder gav dem lyster, der for dem var nok til at myrde dem, der havde vakt disse fornemmelser. Kun mænd ligger på lur i buske eller står skjult i mørke porte, etc. for at kaste sig over medlemmer af det andet køn og stjæle sig adgang til deres kønsorganer. Det er ikke bare et moralsk forkasteligt overgreb, men også noget der går imod naturens orden.
Normalt sker der det i dyreverdenen, at hanner slås med hanner, og at hunnerne lader sig overbevise af forestillingen om, at vinderen er den bedste at parre sig med. Nogle dyreracer slås ikke korporligt, men nøjes med at fremvise flotte fjer eller andet, der virker uimodståeligt på hunnerne.
Alt det er der så menneske-hanner, der springer over for at bemægtige sig det, de mener sig berettiget til. For at sløre deres handlinger - og de er jo stemplet som kriminelle - kan de så finde på at myrde deres offer. Noget, der strider imod naturens planer for hunner, parring og afkom, men det tænker d'herrer ikke på, for de vil bare af med det, der klør.
Kvinder er langt mere værd både for sig selv, deres familier og samfundet end at at skulle ende i en grøft som et voldtaget og myrdet offer. Det bør de altid minde sig selv om, for så kan det være, at deres faste tro på eget værd siver ind i den patriarkalske ideologi og gennemhuller en masse vanvittige forestillinger om kønnene og deres respektive stilling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar