søndag den 6. oktober 2019

Amanda Todds bryster ...



Amanda Todd var en usikker canadisk teenager, der følte sig udenfor i skolen. Nogle af hendes klassekammerater chikanerede hende, hvilket førte til, at hun levede mere og mere på internettet. Her fandt hun den accept og beundring hos jævnaldrende, som hun savnede i hverdagen. Diverse mænd ville gerne være ven med hende, bl.a. på Facebook, og det smigrede hende, at de fandt hende køn. En af disse mænd udfordrede hende til at flashe sine bryster, hvilket hun gjorde uden at tænke på, at det, der gives til én, hurtigt kan blive hvermands eje. Desværre var det lige præcis det, der skete: fyren truede hende med at poste hendes flashing overalt på internettet, hvis hun ikke leverede endnu  dristigere billeder. Da hun nægtede, gjorde han alvor af truslerne, og før hun fik set sig om, var denne internet-episode kendt af alle i skolen. Mobberiet nåede nye højder, og hun blev flyttet til en ny skole. En fyr, som en af dem, der havde chikaneret hende mest, kom sammen med, narrede hende imidlertid til at besøge sig, og de gik i seng sammen, hvilket kæresten og hendes veninder hævnede ved at overfalde Amanda og banke hende. Optagelser af den forslåede Amanda dukkede nu også op på nettet, og alle virkede opsat på at få hende latterliggjort og knækket. Dette førte til et selvmordsforsøg, som der også blev gjort nar af. Alt, hvad Amanda gjorde, blev trukket frem i en vedvarende internet-chikane, og hun var dybt ulykkelig. Desværre lykkedes hendes andet selvmordsforsøg, og hun blev fundet død af sin mor.
Inden hun døde, havde hun indspillet en video, hvor hun forklarede, hvad hun følte. Denne video kom på YouTube og fik utrolig mange tilskuere. Alle - måske bortset fra mobberne - begræd Amandas skæbne, og moderen fik gennemført en politiundersøgelse af, hvem der havde taget det famøse babse-billede og havde startet lavinen ved at sætte det på overalt på nettet. Det viste sig at være en hollandsk særling, der aldeles ikke var den jævnaldrende charmetrold, Amanda havde troet. Han fik fængselsstraf, og der kom nu fokus på cyber-bullying, der dog stadig finder sted.
Det er en meget sørgelig sag, men det mest interessante ved det er, at et enkelt babse-billede er nok til at ødelægge en ung piges gode navn og rygte. Så interessante er bryster nu heller ikke, og så kriminelt er det altså ikke hverken at have dem eller at vise dem frem ved at hive op i blusen nogle få sekunder. Denne type chikane rammer kun kvinder og er yderst afslørende, når det gælder fordomme, dobbeltmoral og kvindeundertrykkelse. Stakkels Amanda blev offer for mange ting, men den vigtigste var de tågede forestillinger om "kvindelig sømmelighed", som mange piger stadig har, og som de bør få gjort op med snarest ....

https://www.newyorker.com/culture/culture-desk/the-story-of-amanda-todd

Ingen kommentarer:

Send en kommentar