Else Cederborg-indlæg i Arbejderen, den 16. december 2019: Uproduktive samfundsgrupper, der ikke slæber penge hjem til skattefar, har aldrig været populære, men hidtil har man i det mindste forsøgt at camouflere afskyen for disse angivelige "samfundsnassere".
Foreløbig 19 kommuner har hyret resultatlønnede konsulenter til at spare på støttetilbud til handicappede.Man har måske følt, at sådanne uproduktive individer har siddet og "hygget sig" med handicaps eller alderdomsskavanker, men det blev set som et udslag af skæbnen, som der ikke rigtig kunne sættes noget ind imod fra samfundets side.
Også som handicappet eller som gammel og svækket har individet jo bevaret sine rettigheder som borger, og det gav en lovmæssig adgang til et vist mål af hjælp og støtte. At denne støtte blev afleveret af en modvillig stat, vidste vi godt, men at man nu ligefrem er gået over til en åbenlys klapjagt på handicappede er trods alt noget nyt.
Ifølge Ritzau har foreløbig 19 kommuner hyret resultatlønnede konsulenter til at spare på støttetilbud til handicappede.
Disse konsulenter er tilknyttet to private bureauer, nemlig Trancit og Brorson Consult, og de aflønnes ud fra de besparelser, de finder frem til.
Man ved, at i 2018 fandt Brorson Consult besparelser for mere end tre millioner kroner ved at gennemgå 50 sager, og nu er firmaet blevet sat til at se på 294 andre sager.
Kort sagt: En afskyelig heksejagt på handicappede, der tilmed må være imod den lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af handicap, der trådte i kraft 1. juli 2018. Hvis ikke, bør loven tages op til revision, for så er den ikke det papir værd, den er skrevet på.
>> A4: Konsulenter får løn for at spare på handicappede
>> Institut for Menneskerettigheder: Forbud mod handicapdiskrimination er nu trådt i kraft
Ingen kommentarer:
Send en kommentar