søndag den 29. december 2019

Øjenvipper, er det noget at tilstræbe for en moderne kvinde?


Hvem har egentlig fået den ide, at forlængede, krøllede, bugtede eller farvede øjenvipper er en fordel for kvinder? Øjenvippers naturlige funktion er at beskytte øjnene imod udefra kommende ting, der kan skade øjeæblet, men det man oftest får i øjnene er faktisk øjenvipper. Når de så oven i købet er superkunstige og mere eller mindre løse, ja, så er man nærmest prisgivet. Ikke desto mindre tager kvinder kunstige øjenvipper på som en del af deres daglige udstyr, hvorfor?
Jeg formoder, at det er dådyr-looket, der tilstræbes, og Bambi samt andre hjortedyr er da også henrivende med et meget sigende blik: de SER på én, og ens hjerte smelter, hvilket skaffer dem sympati og omsorg. Kvinder med dette blik har et våben, der er brugbart i vor verden, fordi dådyr-blikket både udstråler uskyld og noget mystisk, der lokker med en indsigt og evner, der formodes at virke tiltrækkende på diverse herrer.



Før i tiden smurte kvinderne deres øjenvipper med oljer, der skulle få vipperne til at gro naturligt, men jeg tvivler nu på, at det virkede. Ikke desto mindre smurte og smurte de disse genstridige hårstrå, indtil de altså fik andre remedier til deres rådighed.
I lang tid har kvinder skullet fremvise pæne, veldefinerede øjenbryn, der ikke voksede sammen over næsen, men nu er der kommet en anden mode til, hvor man tilstræber at få et "uni-brow", der minder om de sammenvoksede øjenbryn, som Frida Kahlo havde. Gad vide, hvad det næste bliver - måske helt hårløse øjne og øjenomgivelser? Så slipper man da i hvert fald for at få øjenvipper i øjnene ....


Ingen kommentarer:

Send en kommentar