lørdag den 14. december 2019

Den skøre professor


Det skøre præg, der kan komme af en besættelse, klæber til billedet af mange geniale forskere og også Bruce Ivins (April 22, 1946 – July 29, 2008), men engang var han bare en ung videnskabsmand, der forskede på livet løs. Han blev tidligt interesseret i miltbrand og fik sig et flot navn som ekspert på området. Derfor var han med til at efterforske de miltbrand-breve, der dræbte 5 og sårede 15 amerikanere. De kom tilsyneladende fra en yderliggående, muslimsk, men hidtil ukendt gruppe i USA.



Miltbrand er meget farlig, så FBI stod for efterforskningen, men uden at de dog kom ret langt. Bl.a. spildte de megen tid på at undersøge en anden videnskabsmand, selv om den skyldige var lige for næsen af dem, nemlig miltbrandeksperten Bruce Ivins. Han blev regnet for at være socialt utilpasset og meget speciel, men det var ligesom en del af hans "skøre professor-image".
Der var dog én ting, der vakte anstød i andre grupper, og det var hans vilde, voldsomme og årelange besættelse af en klub for kvindelige studerende, Kappa Kappa Gamma, og det var denne, der førte til, at FBI til sidst rettede mistanke imod ham. Da nettet strammedes, valgte han at tage livet af sig, men den dag i dag diskuterer man, om det nu også var ham - den geniale forsker - der brugte sin ekspertise til at true og dræbe uskyldige.
At han også skød skylden for sine egne forbrydelser på muslimer gør det hele meget værre, for de var uskyldige. Mange ønskede at se dem som de skyldige, fordi mistroen imod dem selvfølgelig var vokset efter 9/11-angrebet. At det i virkeligheden var en amerikansk professor og videnskabsmand faldt ikke umiddelbart nogen ind ....

  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar