fredag den 22. november 2019

Er livet værd at leve?


Gider man at leve? Er det umagen værd? Det synes de fleste af os jo, selv om man kan være hæmmet af utallige "defekter" og andet mindre behageligt. Mange lader dog til at synes, at netop deres liv - (der måske er andres ønskedrøm) - er helt uacceptabelt, for de kan ikke gøre sig gældende på den måde, de ønsker. Sådanne personer kan gribe til en metode til udskiftning af livet, nemlig selvmord i håbet om, at troen på reinkarnation er sand og bæredygtig. Lad os lege lidt med den tanke, for det er næppe helt så enkelt, som nogle lader til at tro:




Netop den metode kan altså bide sig selv i halen, så man ender med en genfødsel, der ikke ligefrem er det, man ønsker.
Det er klart, at nogle liv er så ynkelige og nedværdigende, at de ikke forekommer os er værd at leve. Medens andre lever i sus og dus med succes på alle felter, er der dem, der går til i fattigdom og sygdom. Ingen tvivl om det og heller ingen tvivl om, at der ikke er nogen rigtig løsning, for det, der virker uretfærdigt, kan ikke forklares med hverken logik eller religion. Dvs. karma-loven har dog et bud på en forklaring, men den bygger på en tro, der ikke kan bevises.
Ergo: det eneste, man kan, er at tage sin byrde på sig og forsøge at leve så godt og hæderligt, som man kan. Den eneste belønning, man får, er som regel en indre fornemmelse af at have gjort det godt - trods alt ...



Ingen kommentarer:

Send en kommentar