mandag den 25. november 2019

Karrierer og karriere-substitutter ....


Typisk, at kvinder automatisk bliver opdelt i disse to kategorier: fru eller frk. Den "fine" titel har i umindelige tider været "fru", for det signalerer succes på ægteskabsmarkedet og dermed i samfundet som sådant.
Også meget typisk, at hverken en gammel kæreste eller (formentlig) andre fra denne kvindes fortid overvejer, om det er muligt at hun har brugt sin begavelse til andet end af blive lavt betalt medhjælper eller hjemmegående husmor. Tanken falder dem sikkert slet ikke ind, for det er den almindelige udvikling i et kvindeliv: 1) masser af drømme og planer, men 2) mænd og/eller graviditeter skyder de mest højtflyvende drømme i sænk, for samfundet er ikke indrettet til, at kvinder kan få begge dele. For dem er det som regel et enten eller, selv om der da heldigvis er nogle, der formår at bryde mønsteret.
Denne kvinde er ung og frisk, så man må formode, at hun kun er ved starten af en formidabel karriere, og at hun også planlægger at få de traditionelle kvindeværdier som mand og børn. Håber, det lykkes hende ....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar