mandag den 11. november 2019

Ulogisk bevisførelse bag jødeforfølgelserne





Adolf Hitler og det tyske nazistparti kom til magten i Tyskland i 1933. Den nazistiske ideologi byggede bl.a. på en stærk antisemitisme, og man indledte forskellige former for forfølgelse af jøderne i Tyskland. Det lader dog ikke til, at man i begyndelsen sigtede på en direkte udryddelse af jøderne, sådan som man gjorde under krigen. Forfølgelsen var snarere et forsøg på at begrænse den negative indflydelse, som man mente at jøderne havde på det tyske samfund og det tyske folk. Denne overbevisning hang sammen med Adolf Hitlers raceteorier, der også var udbredte i samfundet. Nazismen er kædet sammen med en teori om "racehygiejne": man bør ikke blande forskellige racer med hinanden, fordi nogle af dem er laverestående.
I Adolf Hitlers Mein Kampf, som udkom i midten af 1920'erne, beskrev han sin ideologi således: "Verden består af forskellige racer. Racerne er i konstant kamp med hinanden. Det er kampen mellem racerne, der driver historien."
Ifølge nazismen findes der altså højtstående og lavtstående racer, og problemet er, at en højtstående race vil være i fare for at blive udslettet - eller udvandet - hvis den blandes med en laverestående.
At netop jøderne skulle være "laverestående" er vanvid. De er en gammel kulturnation, og nogle af de største navne inden for kunst, kultur og videnskab er jøder. Hans argument er derfor noget ævl, som vi i vore dage burde være kloge nok til at gennemskue og så forkaste.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar