torsdag den 3. februar 2022

Det påtænkte mordoffer, der dræbte morderen

Ja, hun dræbte et menneske, men er hun en skurk eller en heltinde? Efter MIN mening helt sikkert en forrygende heltinde og dermed også et godt forbillede for sine medsøstre, der har måttet læse om det ene meningsløse mord på kvinder efter det andet. Tilmed særdeles ofte fordi de havnede i kløerne på en eller anden sex-forstyrret mandsperson, som de aldrig selv ville have valgt at have noget at gøre med af nogen som helst art. Da den 51-årige sygeplejerske Susan Kuhnhausen blev overfaldet af en fremmed i sit eget hjem gjaldt det dog ikke sex, men hendes liv: hendes eksmand gennem 17 år, Mike Kuhnhausen, havde bestilt en lejemorder, der skulle udføre hans hævnmord på hende, fordi hun var blevet træt af hans evindelige drikkeri og derfor havde smidt ham ud.

Susan og Mike Kuhnhausen i lykkeligere tider

Ægteparret havde mødt hinanden, efter at Susans mor og en veninde havde sat en annonce i avisen på hendes vegne. 

OK, som annoncen siger, så var hun overvægtig, men en god del af det var nu muskler. Som sygeplejerske havde hun gang på gang været nødt til at tackle genstridige og omtågede patienter, og det havde udviklet hendes muskelkraft, så hun var blevet særdeles stærk. Det vidste den hyrede 59-årige morder, Ed Haffey, ikke, da han angreb hende med en hammer, men da hun i sit selvforsvar kvalte ham til døde med sine bare hænder, udbrød han forbløffet: "Du er sørme stærk!!!"
 

Susan havde intet personligt udestående med Ed Haffey og ville ikke have gjort ham noget under normale omstændigheder, men hun følte sig fuldt berettiget til at forsvare sig og slå igen med fuld styrke, da det gjaldt hendes liv. Noget, jeg bestemt giver hende ret i, også fordi jeg ville ønske, at kvinder oftere, end tilfældet er, gjorde noget lignende - eller i hvert fald ikke bare lod sig voldtage eller dræbe som forsvarsløse slagtedyr. 


Lejemorderen Ed Haffey
 
Hvad Susans eksmand, Mike Kuhnhausen, angår, så døde han af såkaldt "naturlige årsager" i fængslet, medens Susan bare fortsatte sit liv. 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar