tirsdag den 8. februar 2022

Strippende mandeguf .....

Ser de godt ud? Ja, og de levede af det, men ikke uden omkostninger, for mandegruppen "Chippendales" var nok berømt for deres labre udseende, men de var også for nogle medlemmers vedkommende fanget i en alvorlig kriminalitet. Gruppens bagmænd var den indisk-fødte indvandrer Somen “Steve” Banerjee og advokaten Bruce Nahin, der senere fik sig noget af en karriere som jurist, idemand og også bagmand for forskellige dele af underholdningsbranchen.

Bruce Nahin

Var det ham, der designede det berømte Chippendales-udstyr, der foruden en flot og smækker sixpack-overkrop bestod af stramme bukser, butterfly, skjorteopslag og ellers et meget velplejet, men ikke direkte vulgært ydre? 

Nej, det var "Playboy"-Playmate Dorothy Stratten og hendes mand, Paul Snider, der foreslog ideen med mandlige strippere, afklædte, men samtidig påklædte. Fyrene fra bøsse-gruppen "Adonis" var langt mere udfordrende på en grovere og meget tydeliggjort seksuel måde. Der er ikke meget at tage fejl af her!

Hvad Somen “Steve” Banerjee angik, så var han på visse punkter helt og aldeles imponerende, for han startede med en beskeden vicevært-stilling, men fik efterhånden etableret sig som ejer af flere benzintanke. Kort sagt, en succesrig forretningsmand med en ydmyg baggrund som indvandrer.

Somen “Steve” Banerjee med en gruppe strippere

Fyrene strippede og dansede på livet løs verden over, og de blev meget berømte overalt, vel sagtens fordi de var vendt imod et kvindeligt publikum, hvilket ikke var så kendt på det tidspunkt. De fleste kvindelige stripper-brands var vendt imod mænd og omfattede vel ofte prostitution, fordi pigerne formentlig var underbetalte. Nogle havde også ligesom afsat et par år til denne type indkomst, men drømte om uddannelse og gode erhverv samt ægte kærlighed i fremtiden. Man kan i hvert fald se fra nogle mordsager, at hvis den myrdede var stripper, så levede hun ofte sådan, hvor hun lukkede øjnene for nutidens krav og ydmygelser og samtidig rettede blikket fremad imod en bedre fremtid. Naivt? Både og ....

I begyndelsen var "Chippendales" centreret omkring Banerjees bar af samme navn, men de blev forholdsvis hurtigt forvandlet til et turnerende band, der rejste rundt omkring i hele verden. Successen var altså sikret, men det førte desværre til interne problemer med jalousi og vrede, der så igen endte med indbyrdes stridigheder og det, der var endnu værre: mord. Et af de største problemer synes at have været, at den indisk-fødte Banerjee ikke helt forstod, de kontrakter, han på et senere tidspunkt måtte underskrive i samarbejdet med en ny samarbejdskollega, nemlig Nick De Noia, der havde været en Emmy-vinder for TV-programmer for børn. Det var ham selv, der havde indledt samarbejdet med ham, men der opstod mange gnidninger på grund af noget, der var - eller som blev opfattet af Banerjee - som bedrageri. F.eks. opsatte Nick efterhånden sin egen gruppe af strippende mænd, så han ikke bare udviklede, men også stjal Banerjees ide, hvilket unægtelig gik meget længere end det suspekte papirarbejde, der ellers lavede problemer for den indiske indvandrer.

Det var ikke Banerjee selv, der skød Nick De Noia i 1987, men hans nære ven og nu også lejemorder, Ray Colon. Han uddelegerede imidlertid opgaven til en anden, Gilberto Rivera Lopez, der den 7. april 1987 skød og dræbte Nick på dennes kontor. Resultatet var ikke, som Banerjee havde håbet, at få set en stopper for Nicks fiksfakserier, som dels var skumle, dels uigennemsigtlige for ham. Plottet blev opdaget, da Ray var blevet så mør af at sidde i varetægtsfængsel, at han indledte et samarbejde med FBI. Det holdt hårdt, men efterhånden fik han listet så mange oplysninger ud af Banerjee, at han kunne fængsles. 

Chippendales fra 2002

Stakkels Banerjee troede formentlig, at han kunne redde sin investering ved at overføre den til sin hustru, men hun solgte rettighederne og lod sig derpå skille fra ham. Én dag før domsafsigelse i 1994, valgte Banerjee at hænge sig i fængslet, idet han brugte sit lagen til at lave et selvmordsredskab. Fordi Ray Colon havde hjulpet med at afsløre Banerjee, fik han en reduceret straf og kom ud efter et par år.


Chippendales-ideen har selvfølgelig også givet anledning til skabelsen af nogle dukker. Her er der én, der fungerer som nøddeknækker. Andre er af en helt anden type, men de har nu alle vist ideens levedygtighed.

 

https://www.thevintagenews.com/2022/02/04/chippendales-history/ 

 

https://nypost.com/article/dark-history-of-chippendales/ 

 

https://abcnews.go.com/US/chippendales-glam-founder-orchestrated-murder-hire-plots/story?id=80454069 

 

https://thecinemaholic.com/who-killed-nick-de-noia-where-is-his-killer-now/ 

 

Wikipedia

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar