tirsdag den 26. april 2022

Det "besudlede" pædofili-offer: "Jeg ved, at mit navn er Steven ...."

 

To kidnapnings-ofre for en pædofil, Steven Stayner (1965–1989) og Timothy White (1974–2010)

Vi ved, at voldtægtsofre tit får skylden for et eventuelt overfald ved f.eks. at blive bebrejdet deres "sexede påklædning". Mænd undskyldes ofte med deres "stærkere drifter", som der stadig er mange, der antager, er naturgivne, og som de derfor bare ikke kan styre. Det er selvfølgelig på flere punkter noget ævl, hvilket er godt for det mandlige køn, der ellers måtte lænkes og/eller behandles medicinsk på daglig basis, da den slags ikke ville kunne gå i vort styrede samfund, hvor der ikke er plads til folk, der ikke har så meget hold på sig selv, at de kan være gode, brugbare samfundsborgere. Dvs. ikke først og fremmest drifts-styrede bavianer. Før i tiden har der været perioder og kulturer, hvor pædofile tendenser er blevet accepteret, men i vor tid er alt, der bare tangerer den slags yderst forbudt, hvilket vi trods alt skal glæde os over. Der findes - og fandtes - måske også kvindelige pædofile, men de har nu aldrig været så synlige som de mandlige. Når man taler om pædofile i al almindelighed, så er det derfor næsten altid mænd, der refereres til.

I 2010 blev der rejst en statue af to pædofiliofre, der begge havde været bortført og misbrugt af en mand ved navn Kenneth Eugene Parnell (1931-2008). Den ældste af drengene havde været holdt fanget så længe, at han havde glemt sit oprindelige navn, men han huskede dog, at fornavnet var "Steven". Hans bortfører havde bildt ham ind, at hans forældre ikke havde råd til at have ham mere, at han fra og med nu hed "Dennis", og ud over det fik han ham til at kalde sig "Dad" (dvs. "far"). Man må dog sige, at denne Kenneth ikke havde specielt faderlige følelser for det 7-årige barn, han havde kidnappet i 1972, for han sex-misbrugte ham konstant, selv om han samtidig sørgede for, at han gik i skole som andre på sin alder. 

Kenneth Eugene Parnell med den på det tidspunkt ca. 14-årige Steven

Da Steven blev ældre, faldt Kenneths interesse i ham, og han forsøgte flere gange at finde en ny dreng at kidnappe. Før - eller nogenlunde på samme tid - havde han ladet en af sine elskerinder misbruge drengen. Senere forlangte han hjælp af ham til at indfange en ny dreng, men Steven saboterede disse forsøg. Da det endelig lykkedes Kenneth at finde den 5-årige Timothy White og kidnappe ham, reagerede Steven imidlertid for alvor, da han stak af med den kidnappede dreng og tog til politistationen med ham, hvor han fortalte om det, de hver for sig havde været ude for. Det var ved den lejlighed, han ytrede den nu berømte sætning: "I know my name is Steven."

Kenneth blev anholdt og dømt til syv års fængsel for kidnapning, men løsladt efter fem. Personlig synes jeg, det er en forbløffende kort fængselsstraf, men det skyldes formentlig, at man ville holde en hel del af forbrydelsens elementer skjult for offentligheden. Hvem beskyttede man med denne hemmeligholdelse? Steven og Timothy eller Kenneth? Det kan faktisk godt være, at man forsøgte at dække over de oplevelser, drengene havde været ude for i kløerne på Kenneth, fordi de blev set som skamfulde. Måske en eller anden sådan set velmenende person hemmeligholdt disse "besudlede børn's skam", selv om "skammen" ene og alene var Kenneths. Modsat i dag blev det seksuelle perspektiv i sagen i hvert fald ikke trukket frem, men holdt skjult ....

Timothy genforenet med sin mor 

Hvad Kennet angår, så kunne han bare ikke nære sig, for i 2004 forsøgte han sig igen som kidnapper, men blev fanget. Denne gang blev han idømt 25 års fængsel, men døde allerede i 2008.

Trist nok bebrejdede Steven sig selv det, der var overgået ham, ligesom mange af datidens kvindelige voldtægtsofre. Hvordan en dreng på 7 år ved bortførelses-tidspunktet kunne være skyldig i andet end at blive betragtet som en godbid af en pædofil forekommer mig ret gådefuldt, men det var en del af tidens ånd: sex var skamfuldt, og ofrene "var nok selv ude om det". Af andre ting, der påvirkede hans liv negativt, var oplysningen om, at hans ældre bror havde myrdet fire kvinder og altså var seriemorder ....

Fem år efter flugten fra fangenskabet hos Kenneth blev Steven gift, og han nåede at få to børn, inden han på tragisk vis omkom i en bilulykke. Den på det tidspunkt 14-årige Timothy deltog i begravelsen. Senere giftede han sig og fik også to børn, men blev syg og døde allerede i 2010.

 

https://www.newzsite.in/the-tragic-story-of-steven-stayner-the-boy-who-fled-his-kidnapper-but-could-never-return-to-normal-life/ 


https://www.shared.com/the-story-of-steven-stayner-still-haunts-residents-of-this-california-town/

 

Wikipedia


Ingen kommentarer:

Send en kommentar