lørdag den 2. april 2022

Doktor Død - lægen, der dræbte og lemlæstede sine patienter


Som ung elskede Christopher Daniel Duntsch (født den 3. april 1971) fodbold, og han trænede hårdt. Dem, der kendte ham i hans yngre år, har imidlertid fortalt, at han manglede talent for spillet, selv om han i det ydre lignede en ægte, amerikansk football-player. Fordi talentet manglede, er det forståeligt, at han ikke satsede på denne eller en anden sportsgren som en indgang til den karriere, han drømte om og sikkert også forventede. I stedet kastede han sig over lægestudiet, og - ærgerrig, som han var - sigtede han højt: han ville være neurokirurg, hvilket kræver forskellige teoretiske og praktiske færdigheder, der så sandelig ikke er alle beskåret. Man kan spørge sig selv om,  hvorfor han valgte netop dette speciale og forklaringen er nok hans enorme ego, der førte til en alvorlig selvovervurdering på snart sagt alle områder. 


Christopher har sikkert været stolt, da han fik sin eksamen i 1995 og fuld af fortrøstning gik videre med at specialisere sig inden for neurokirurgi. At hans turnus, der normalt for én med hans speciale omfatter over 1000 tilfælde af deltagelse i operationer, for hans vedkommende ikke bestod af flere end ca. 100, har tilsyneladende ikke bremset hans karriere. På papiret så han godt ud, og han fik ansættelse på et prestigefyldt hospital, også selv om han under studiet var blevet sendt i behandling for et meget uheldigt kokain-misbrug. Man har set hen over den slags, eller også har man regnet det for noget overstået, for han fik i hvert fald ansættelse uden problemer. Temmelig hurtigt skete der dog det, der nærmest blev et fast mønster i hans "karriere": enten blev han afskediget for fejlbehandling, sjusk, mistanke om at operere i narkopåvirket tilstand, eller også sagde han selv op, lige før han ville have fået sparket. 

For mig at se er det mystisk, at så mange billeder af ham fra denne tid, viser ham med forstørrede pupiller. Betyder det, at han noget nær altid svævede omkring på de narkotåger, der bare ikke kan forenes med kirurghåndværket? Ingen har nævnt det, men jeg synes, det virker mærkeligt. Ét blik på det ansigt med de øjne burde være nok, men på en eller anden måde snoede han sig igennem systemet uden at blive indberettet til NPDB (dvs. "The National Practitioner Data Bank"). Noget, der bl.a. skyldtes, at den super-læge, man fandt på CV'et, ikke eksisterede, men var god til forskellige svindlerier. F.eks. fortalte hans CV om store bedrifter inden for lægegerningen, der bare aldrig havde fundet sted, og som ingen åbenbart tjekkede før ansættelsen. Kort sagt, man tog ham for pålydende, og det kom til at koste mange patienter dyrt ....

I sit privatliv levede Christopher livet, og da han besøgte en stripklub, løb han ind i stripperen Wendy Renee Young, der så ham som en ren Prins Charming. Hun flyttede sammen med ham, blev gravid, fødte den første af deres to sønner, men opdagede undervejs i forløbet, at han var hende utro med en af sine assistenter. Den måde, han har behandlet Wendy på, er mildt sagt ikke acceptabel, og jeg må indrømme, at jeg gasser mig ved tanken om, at det var en anden kvinde, dvs. advokaten Michelle Shughart, der fik skovlen under ham, men det skete desværre først, efter at han havde ødelagt helbred og førlighed på - samt dræbt - flere af sine patienter.
 

Michelle Shughart

Da de første indberetning kom om Christophers misgerninger, fandt myndighederne det svært at tro på, for han var jo læge. Nogle troede, at han overhovedet ikke var uddannet læge, men det var han så ganske afgjort. Hvordan gik det så til, at patienterne fra 33 ud af hans 38 neurokirurgiske operationer var blevet alvorligt skadet, og at nogle ligefrem var døde? Myndighederne gik endelig i gang med at grave i forløbet, og her spillede Michelle Shughart en stor rolle, for hun bed sig fast i sagen uden at lade sig rokke af hans forsøg på at bortforklare det, han havde gjort. Hans forsyndelser omfattede overskæring af nerver, beskadigelser af rygmarven, huller i muskelvæv skabt af kirurgisk værktøj, som han åbenbart ikke forstod at bruge, osv., osv.. Sygehuspersonale, der havde assisteret ham under nogle af hans operationer, fortalte, at det virkede, som om han ikke kunne finde rundt i kroppen, når først den var åbnet, og det vil  jeg såmænd gerne tro. Meget kunne tyde på, at han kun besad en teoretisk, men ikke praktisk viden, og at han konstant overvurderede sine egne evner og bare skar, som det nu passede ham.

Da der kom hul på undersøgelserne, gik det selvfølgelig også ud over Christophers privatliv og ikke mindst økonomien. Han erklærede sig konkurs med en milliongæld, dalrede rundt og blev til sidst arresteret for butikstyveri. Hans deroute var fuldkommen, da han blev idømt livstid, hvilket ikke engang er den endelige dom, for der er flere anklager, der er ved at blive forberedt imod ham. 

Det i profil virker han som det, hans gerninger har bevist, at han rent faktisk også er: en brutal og egoistisk forbryder. At han ikke på nogen måde har handlet i "god tro" fremgår også af bl.a. den email, han sendte til sin elskerinde, og hvor han siger, at han er: "... ready to leave the love and kindness and goodness and patience that I mix with everything else that I am and become a cold-blooded killer." Ingen kan i den grad boltre sig med onde og psykopatiske handlinger som en læge, for han/hun repræsenterer "det gode", der hjælper andre mennesker, hvilket betyder, at mange ikke sætter spørgsmålstegn ved det, de gør, før det er for sent.


Denne sørgelige, men sande historie om en læges rædselsvælde har selvfølgelig også inspireret filmfolk ..... 

 

https://www.oxygen.com/true-crime-buzz/who-is-wendy-young-the-mother-of-christopher-duntschs-children-and-where-is-she-now

 

https://www.oxygen.com/license-to-kill/crime-time/christopher-duntsch-dr-death-neurosurgeon-paralyzed 

 

https://radaronline.com/exclusives/2019/06/texan-don-martin-recalls-wifes-death-dr-christopher-duntsch/ 



https://www.newsweek.com/dr-death-who-kimberly-morgan-christopher-duntsch-girlfriend-where-now-1610968

 

https://people.com/crime/dr-death-texas-other-doctors-tried-stop-christopher-duntsch/ 

 

https://legaltalknetwork.com/guests/michelle-shughart/ 

 

Wikipedia


Ingen kommentarer:

Send en kommentar