onsdag den 9. marts 2022

Den "døde", der overlevede

 

Ifølge logikkens love burde en person, der blev udsat for tredive knivstik, fik halsen skåret over 16 gange, så hun var lige ved at blive halshugget af de mange knivstik, osv., osv. være død, men nej, Alison Botha (født den 22.september 1967) fra Sydafrika snød døden. Hun var ellers ilde tilredt efter to mænds voldsome voldtægt af hende, inden de begyndte på deres mordforsøg. At det ikke lykkedes dem at slå hende ihjel, og at hun var i stand til at kravle op på en tværgående motorvej med sine løsthængende indvolde holdt oppe af sin ene hånd, er intet mindre end et mirakel. Alison er da også blevet kendt som mirakelkvinden, idet hun har holdt foredrag verden over, da hun ønsker at opmuntre andre kvinder til ikke bare at opgive. 

Overfaldet skete den 18. december 1994, da Alison blev bortført af en ukendt mand i sin egen bil for derefter at blive kørt væk til et øde sted i nærheden. Manden kaldte sig "Clinton", men hans rigtige navn var Frans du Toit, og han var kendt for kvindehadske udtalelser samt voldtægt og overfald på kvinder. Det var hans ven, Theuns Kruger, også, og da han sluttede sig til dem, blev Alison udtalt for et rent voldorgie af dobbelt styrke, fordi de var to. På et tidspunkt fandt mændene det sikrest at myrde den voldtagne kvinde, og de forsøgte at kvæle hende, men det lykkedes dem ikke. Allerede på dette stadium beviste Alison sin livskraft, for nok gled hun ind og ud af en besvimelse, men hun døde ikke. Da overfaldsmændene var forsvundet, var hun dog så overbevist om, at dette ville ende med døden for hende, at hun besluttede sig for at skrive deres navne i støvet på jorden, så man ville kunne finde dem.
 
Efter at have maltrakteret Alison på alle leder og kanter, mente de to mænd, at nu måtte hun være død. Det ville de måske selv have været, hvis det havde været dem, der blev udsat for det, de gjorde ved hende, men hun var sejere end som så. Da de forlod det, de troede, var hendes lig, må hun have fået et stærkt boost af livsvilje, for det lykkedes hende at kravle op på en vej, hvor en forbipasserende, den dyrlægestuderende
Tiaan Eilerd, opdagede hende. 

Alison med sin redningsmand, Tiaan Eilerd

Det var ikke bare heldigt for Alison, at Tiaan fandt hende, men også, at hans studier til veterinær gav ham en speciel anatomisk indsigt. Formentlig var det det, der gjorde udslaget, så hun ikke omkom, men kom på hospitalet og senere også fik talt med politiet. De to afskyelige forbrydere blev lokaliseret og fik hver en dom på livsvarigt fængsel. Noget af det mest tankevækkende, som Alison fortalte politiet var, at de begge, men især Frans du Toit talte meget om målrettet at knivstikke og ødelægge hendes kønsorganer. At dette ønske om lemlæstelse af netop dette område på hendes krop efterhånden ændredes til ønsket om og de gentagne forsøg på at tage hendes liv er også ganske interessant, når man skal bedømme denne frygtelige forbrydelse som udtryk for de to mænds tankegang. 

Et par seje fyre? Nej, nogle sølle og snotforvirrede kræ, der hader kvinder uden egentlig at kunne komme med nogen forklaring på de følelser, de har.


Hvad Alison angår, så er der lavet en film, "Alison", om hendes prøvelser i hænderne på et par mandschauvenistiske idioter, der gjorde, hvad de kunne for ikke bare at knække hende, at "kastrere hende", men også at slå hende ihjel. Intet af dette har dog forhindret hende i at blive gift og få et par drenge samt gøre sig gældende som foredragsholder.

 

https://allthatsinteresting.com/alison-botha 

 

https://abtc.ng/alison-botha-biography-injuries-husband-documentary-pictures/


https://thenetline.com/alison-botha-story/ 

 

Wikipedia

Ingen kommentarer:

Send en kommentar