onsdag den 16. marts 2022

Video-narren!!!

Der findes nogle mægtig søde videooptagelser af Kevin Dowling (født den 12. juni 1958) sammen med sine børn, hvor han er lige ved at blive ganske pæn, fordi han lyser af en ægte glæde og faderstolthed. Man må sige at disse idylliske scener fra hjemmelivet med kone og børn danner en skarp kontrast til den videooptagelse, der i særlig grad har gjort hans ækle forbrydelser i 1996 og 1997 kendte, og som i 1998 førte til hans dødsdom. 

Kevins kone har stået ved hans side i tyk og tyndt - indtil et vist punkt, for så mistede hun troen på ham og hans uskyld, hvilket man ikke kan fortænke hende i. 


At han senere har gjort alt for at protestere imod dommen fra 1998 virker latterligt på mig, for jeg kan ikke se, at han på nogen måde kan sno sig ud af de beviser, der er på hans forbrydelser. Når man læser nogle af hans udgydelser efter dommen, er det ikke desto mindre tydeligt, at han har mægtig ondt af sig selv, selv om det var alle dem, som hans gerninger har ramt direkte eller indirekte, han burde beklage, ikke mindst Jennifer Myers (1954-1996), hvis liv han invaderede i 1996 ved at overfalde, binde, røve og forsøge at voldtage hende. 

Hun, der var en vældig køn, sød og stilfærdig kvinde, der drev sit eget kunstgalleri, Gray Fox Gallery, havde aldrig set sin overfaldsmand før, da han pludselig dukkede op og forlangte penge samt sex. Det siger sig selv, at hun blev vildt chokeret, men hun fik dog samlet sig tilstrækkeligt til at få foretaget en politianmeldelse. Dette skete dog angiveligt ikke lige med det samme, men først senere op ad dagen, efter at hun formentlig havde overvejet sagen noget mere. Ingen kendte tilsyneladende Kevin, så anmeldelsen ville formentlig være fuset ud, hvis ikke Jennifer tilfældigvis var kommet ind i den Sheetz-butik, hvor han arbejdede. Hun genkendte ham straks som sin overfaldsmand og fik tilkaldt politiet. Derfra rullede sagen, og Kevin blev anklaget for overfaldet på hende, men var fri under udredningen, hvilket fik fatale følger for dem begge.

Den på det tidspunkt 44-årige Jennifer levede et stille og roligt liv med mand, børn og børnebørn. Hun var således ikke "rodet ind i" kriminelle forhold, der kunne forklare, at hun den 20. oktober 1997 blev fundet myrdet af skud i hovedet og brystet. Dvs. at man hurtigt fattede mistanke til Kevin, der stod foran en retssag, der kunne koste ham alt lige fra kone, børn, job og social anseelse til friheden mange år frem i tiden. Havde han skaffet sig af med ofret for den forbrydelse, han stod anklaget for? Det var der meget, der tydede på, men han nægtede og nægtede. På et tidspunkt gav han politiet, der stod for udforskningen af hans sag, et videobånd, som han hævdede bestyrkede hans alibi for mordet: han havde ikke kunnet myrde Jennifer, da båndet viste ham på en fisketur på mordtidspunktet. 

Bl.a. ved hjælp af en ekspert fra NASA opdagede man dog, at bånd-"alibiet" var forfalsket. Tidsangivelserne var ændret manuelt, og Kevin befandt sig ikke dér, hvor han - og båndet - angav, at han var. Da han forstod, at hans bedrageri var afsløret, sagde han, at han bare havde sagt det og havde lavet videoen, fordi han ville skjule for sin kone, at han havde været på stripbar i stedet for på fisketur. Den forklaring rakte dog ikke til som alibi, selv om det faktisk kunne bevises, at han også havde været på stripbar på et eller andet tidspunkt under den såkaldte fisketur. Alt tydede derfor på, at han ikke bare var skyldig, men også overmåde snedig og vildledende, hvilket nok var med til, at juryen dømte ham til døden. Baggrunden for mordet på den forurettede og totalt uskyldige Jennifer var sandsynligvis det brev, han havde skrevet til hende efter overfaldet, og hvor han havde bedt hende om tilgivelse, hvilket selvfølgelig ville være et stærkt bevis på hans skyld, hvis det blev lagt frem i retten, for man beder jo kun om tilgivelse for noget, man har gjort .... Politiet mener, at han ønskede at få dette afslørende brev tilbage, men at han ikke fandt det og derfor handlede, som han gjorde.


Senere er der så opstået flere støttegrupper for ham rundt omkring, bl.a. på Facebook, der arbejder for at få hans dom omstødt. Et enkelt af argumenterne for en genoptagelse af hans sag er ikke helt ude i skoven, om jeg så må sige: i stedet for at finkæmme båndet, (som han jo selv havde givet politiet som alibi), så burde man have gjort mere ud af at undersøge besøget på stripbaren, da det angiveligt foregik på samme tid som mordet på Jennifer. Eftersom han stadig sidder på dødsgangen, selv om hans henrettelse har været fastlagt flere gange, så er der jo nok noget i gang mht hans sag, men om det fører til noget nyttigt for ham er jo ikke til at sige, og jeg har i hvert fald meget svært ved at tro på hans påståede uskyld.



https://www.monstersandcritics.com/tv/american-monster-spotlights-kevin-dowling-who-shot-jennifer-myers-dead-to-silence-her-forever/

 

https://veritycreates.medium.com/the-vhs-tape-that-convicted-a-killer-757b1d66a665 

 

https://www.humanwrites.org/writing?id=69 

 

https://mycrimelibrary.com/kevin-dowling-pennsylvania-death-row/ 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar