tirsdag den 22. marts 2022

Holly Bobo - kidnappet, voldtaget og myrdet

Den 20-årige sygeplejeelev Holly Bobo (1990-2011) var kendt som en både smuk, sød og udadvendt pige med en dejlig kæreste og mange venner. Forståeligt nok var hun meget populær, og der er sikkert mange mænd, der har drømt hede drømme om hende. Desværre var der mindst én, der ikke nøjedes med at drømme, men som besluttede sig for noget mere håndfast. Hans navn var Shayne Austin, og han må have vidst, at han ikke havde en jordisk chance for at komme i nærkontakt med den smukke pige på normal vis. Hun så ham simpelthen ikke, men han så til gengæld hende, og det fortælles, at da han mødte hende første gang, kunne han slet ikke få øjnene fra hende, hvilket blev bemærket af andre, men vist ikke af hende.

Shayne Austin

Den 13. april 2011 så hendes bror, Clint, gennem vinduet et par, der skændtes. Han så, at den ene var hans søster, og han tog for givet, at hun var i gang med at slå op med sin kæreste, Drew Scott. Manden var klædt i camouflagetøj, og selv om han måske nok undrede sig over, at han førte Holly ind i skoven, bl.a. fordi hun skulle til en eksamen samme dag, så troede han jo altså, at der var tale om et skænderi mellem kærester og ikke noget alvorligt. 


Clint Bobo

Dér tog Clint Bobo imidlertid fejl, for - som politiets efterforskning senere viste - befandt Drew sig langt væk på kalkunjagt denne dag, så manden var altså en fremmed for ham. Derfor havde han heller ikke et godt billede af hans udseende, bortset fra hans tøj. Det stod dog hurtigt familien klart, at Holly var blevet kidnappet, og at ingen blandt hendes venner anede, hvor hun befandt sig.


Sørgeligt nok blev ligrester af den forsvundne først fundet i september 2014. Det blev dog hurtigt klart, at hun ikke bare var blevet kidnappet, men også myrdet, for kraniet havde et hul efter et pistolskud. Rygterne havde længe udpeget forskellige mænd - bl.a. også Hollys bror, Clint - men altså ikke hendes kæreste, Drew, da han havde et overmåde stærkt alibi, fordi han beviseligt havde været langt væk, da hun forsvandt. 


En noget mentalt tilbagestående, ung mand, John Dylan Adams, kom med forskellige oplysninger, idet han påstod, at han havde set Holly hjemme hos sin bror, Zach, efter kidnapningen, og at denne havde fortalt at han havde fået voldtægten af hende videofilmet. Der havde også været andre til stede, og ialt seks mistænkte blev arresteret, men anklagen, der lød på både kidnapning, voldtægt og mord, endte med kun at blive opretholdt for tre af dem. Hvad den forelskede Shayne Austin angår, så begik han selvmord ret kort tid efter kidnapningen, hvilket af nogle tolkes som udtryk for en forelsket mands sorg over tabet af den elskede, men uopnåelige kvinde. Det er da muligt, at han fortrød, hvad han havde været med til - nogle siger "stod for", da det formentlig var hans forelskelse, der havde ført til kidnapningen - men det er der nu ingen, der ved med sikkerhed. 

Det er muligt, at hun blev voldtaget af alle de seks mænd, der blev arresteret i begyndelsen af sagen, men man må sige, at der kun var tale om indicier, hvilket naturligt nok har ført til protester fra de tre, der blev dømt. Zach fik en dom på livsvarigt fængsel plus halvtreds år, men han hævder stadig at være uskyldig. 

Zach Adams

Alt i alt ikke bare en meget sørgelig sag, hvor en ung kvinde mistede livet under skrækkelige omstændigheder, men også en noget mystisk efterforskning samt domfældelse. Kan man overhovedet være sikker på, at det var de rette, der blev dømt, og at der skete det, politiet og det mentalt handicappede vidne påstod? Både og, for død er den unge, friske, unge pige jo, selv om hun stod med livet foran sig og burde have haft mange gode år endnu, men det kan ikke nægtes, at sagsforløbet efterlader én med en ubehagelig fornemmelse af noget uafklaret, også mht hvor mange, der stod bag forbrydelsen og hvem, der gjorde hvad. Havde man fundet den påståede videoptagelse af den formodede voldtægt, ville sagen havde været klar, men det har man ikke. I 2014 var der dog en, der kendte en af de involverede, nemlig en mand ved navn Jeffrey Pearcy, der fortalte, at hun havde set lidt af et bånd med Holly, der var bundet, og som græd .....

Jeffrey Pearcy

Eftersom der ganske vist var indicier, men der stadig manglede håndfaste beviser, endte man med ikke at retsforfølge Jeffrey Pearcy og hans bror, Mark, der måske optog forbrydelsen, og den påståede video blev heller ikke nævnt ved retssagen imod Zach og de andre to, der var anklaget. De anklagede har forsøgt sig med modanklager imod Holly, der virker helt vilde. Bl.a. er det blevet hævdet, at hun skal besøgte Zach frivilligt, da hun ville lære ham og de andre tilstedeværende at fremstille metamfetamin, hvilket slet ikke passer med den person, hun var. Hvis man skal samle indtrykkene af denne ækle sag, så ser det for mig sådan ud: en flok, vilde, unge bøller får den ide at kidnappe pigen, som deres gode ven Shayne Austin er så vild med, og at more sig med en kammeratlig omgang "gang-rape". Det ville ikke være første gang, det skete på præcis samme måde, bare med andre aktører ....

 

https://eu.tennessean.com/story/news/crime/2014/07/29/witness-says-she-saw-holly-bobo-tied-up-in-video/13330099/ 

 

https://eu.jacksonsun.com/story/news/special-reports/abduction-holly-bobo/2014/07/29/witness-pearcy-video-bobo-adams/13336485/ 

 

https://eu.jacksonsun.com/story/news/local/2021/04/11/holly-bobo-abduction-murder-timeline/7154741002/ 

 

Wikipedia


Ingen kommentarer:

Send en kommentar