onsdag den 28. april 2021

Dumme svin!!!!

Efter fire år med T. Rump ved vi, at præsidenter ikke altid er pæne og moralske mennesker, der kan tjene som forbilleder for undersåtterne og andre, der følger deres karriere. Det samme kan siges om Amerikas 22de og 24de præsident, dvs. Stephen Grover Cleveland (1837-1908). På billeder ligner han det, han var, nemlig en skiderik, for han var hovedpersonen i en slem sag om voldtægt, et illegitimt barn og forsøg på bortskaffelse af et vidne. Sært nok er han imidlertid den eneste amerikanske præsident, der bestred embedet i to omgange, nemlig 1885-1889 og 1893-1897. Desuden er hans almindelige omdømme som præsident forholdsvis god. Man regner ham for en hæderlig mand, der gjorde det ganske godt i hvert fald i den første periode i embedet. Det med voldtægten huskes tilsyneladene ikke af alle historikere eller - hvilket er endnu mere typisk, når det drejer sig om seksuelle forsyndelser - regnes for "noget andet", der ikke laver alvorlig ravage i eftermælet - i hvert fald ikke for mænd. 


Det hele startede, da den kraftige, 37-årige ungkarl kom slentrende hen ad gaden og løb på en kvinde, en 38-årig ekspedient og enke med to børn ved navn Maria Halpin, som han angiveligt havde forsøgt at forføre gentagne gange uden at have held med sig. Denne aften - nemlig den 15. december 1873 - hvor han altså mødte hende på gaden, fik han hende imidlertid til at tage imod en invitation til at spise middag med sig. 

Maria Halpin

Middagen foregik på "The Ocean Dining Hall & Oyster House og var mægtig fornøjelig for begge parter. Fordi Maria havde haft det rart, var hun ikke bekymret for at lade ham følge sig hjem til det pensionat, hvor hun boede. Hér blev han imidlertid helt balstyrig, for han overfaldt og voldtog hende, hvilket fik hende til at true ham med at melde overfaldet til politiet. Han truede så til gengæld hende med at ville "ødelægge hende", om så det skulle koste ham $10,000 eller endda hans liv.

Nogen tid efter opdagede Maria, at hun var  blevet gravid. Hun mente sig berettiget til en social oprejsning og forventede bl.a. et frieri, men nej, det blev der ikke noget af, for Grover Cleveland nægtede alt og forsøgte tilmed at skyde skylden for graviditeten på en af sine afdøde venner, som han påstod, at hun havde haft en affære med. Noget, hun selvfølgelig benægtede, idet hun holdt fast i sin fortælling om det, der var sket. I den beedigede, skriftlige erklæring, hun har efterladt sig, giver hun en detaljeret fremstilling af det, der var foregået. "Pudsigt nok" har denne erklæring været forsvundet i flere årtier, hvilket passer godt med alt det andet, som Grover Cleveland og hans folk gjorde for at mørklægge sagen. Da barnet - en dreng - blev født på et hospital for ugifte kvinder den 14. september 1874, og hun fortsatte med sine beskyldninger, blev hun tvangsindlagt på The Providence Lunatic Asylum. Samtidig "forsvandt" hendes søn på mystisk vis. Dette forløb blev bevidnet af en af hospitalets læger:

Dr. William G. King, an honored citizen of Buffalo, was then attending physician at the Providence Asylum. When visited by a Telegraph reporter last week he said that he remembered Maria Halpin well. He says she was brought to the asylum without warrant or form of law. When he examined her he found that she was not insane, though she had been drinking. The managers of the asylum had no right to detain her, and she left in a few days—that is, as soon as she chose to after her terrible experience.

Da Maria var blevet udskrevet, gik hun straks i gang med et forsøg på at lokalisere det bortførte barn. Samtidig skete der det, at den nu nyvalgte præsident fik større nyhedsværdi for pressen, der fokuserede på historien. "The Evening Telegraph" publicerede en historie om, hvordan Grover Cleveland havde ødelagt en respektabel kvindes navn, stjålet hendes barn og uberettiget fået hende indlagt på et hospital for sindslidende. Andre aviser fulgte trop, men skandalen førte først og fremmest til en politisk diskussion vedr. det betimelige i, at en mands "privatliv" skulle spille ind i hans politiske affærer. Anklagerne imod Maria for løsagtighed florerede, da Grover Cleveland lod det sive ud, at hun havde "tre, måske endda fire gifte elskere". Efter hans udsagn var det en af disse ikke-eksisterende elskere, der havde besvangret hende, nemlig hans gode, men nu afdøde ven. Det politiske PR-maskineri gik på, at som den gode samfundsborger, Grover Cleveland var, så havde han ikke bortført, men bare taget sig af barnet. Kort sagt: en overmåde "doktoreret" og besmykket beskrivelse af et forløb, der kun kan kaldes løgn.


Et par år senere giftede Grover Cleveland sig med sin afdøde vens smukke og meget yngre datter, Frances Clara Cleveland Preston. Derved blev hun, der på det tidspunkt var 21 år gammel, den indtil videre yngste "first lady" i USA.

Hvad Maria angik, så var hendes rygte ødelagt, bl.a. fordi voldtægtshistorien indgik i et politisk spil, hvor den blev brugt imod Grover Cleveland. Der er ikke noget at sige til, at da hun lå på sit dødsleje, bad hun kun om at få ro: "Do not let the funeral be too public. I do not want strangers to come and gaze upon my face. Let everything be very quiet. Let me rest." Hun døde i 1902, 66 år gammel og med en "formue" på sølle $200, og hun fik aldrig sin søn igen. 


https://unrememberedhistory.com/2019/03/26/in-1884-grover-cleveland-was-accused-of-rape-two-days-later-he-was-elected-president-of-the-united-states/

 

https://www.smithsonianmag.com/history/president-clevelands-problem-child-100800/ 

 

https://www.thedailybeast.com/grover-clevelands-sex-scandal-the-most-despicable-in-american-political-history  

 

Wikipedia


Ingen kommentarer:

Send en kommentar