fredag den 2. april 2021

Skønne fordele for de skønne

Er det bare en myte, at skønhed er alle tiders gode investering, både på et personligt og et socialt plan? At det er direkte nødvendigt at se godt ud for en stræber? Ifølge en undersøgelse, som "The Queensland University" foretog i 2010, lader det til, at blondiner  tjener 7% mere end kvinder med andre hårfarver. I mine ører lyder det sært, men det er, hvad undersøgelsen har vist, så der må vel være noget om det, og det må tages som tegn på, at de, der regnes for smukke, har fordele i kapløbet om goderne i vort samfund. 

Nogenlunde samtidig sendte "The University of Messina" mere end 11.000 CV'er ud i forbindelse med 1542 ledige stillinger. Referencerne var totalt ens bortset fra navne og adresser samt fotografier af de angivelige ansøgere. Svarraten lå på 30%, hvilket vist er meget normalt, men det viste sig hurtigt, at de smukkeste af ansøgerne havde en klar fordel: de flotte kvinder scorede 54% svar, medens de flotte mænd fik 47%. Dermed var det bevist, at et godt udseende får arbejdsgivere til at reagere positivt på en ansøgning.

Til gengæld advarer eksperter imod at lægge for meget vægt på denne succes, for nok kan skønhed åbne dørene, men det er ifølge dem ikke nok til at sikre et fortsat samarbejde. Det, der efter deres mening gælder, er selvsikkerhed, hvorved de vel mener, at man skal virke, som om man hviler i sig selv og vide, hvad man gør. En af de måder, man kan opnå en aura af disse populære egenskaber er ved at lære kropssprog, hvor man ikke bare aflæser andre, men selv ved, hvordan man virker på dem. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar