fredag den 2. april 2021

Lægen, der ikke var læge


Jeg har altid ment, at de professioner, der er nemmest at "fake", er teologi og medicin. Begge eksisterer kun i kraft af andre menneskers troskyldighed, idet denne får dem til at tro på, at de, der optræder som præst eller læge, virkelig er, hvad de giver sig ud for. En religionsudøver behøver ikke nogen egentlig uddannelse for at optræde som "Guds sendebud", men hvis man går ind i en almindelig kirke, forventer man, at den person, der står på prækestolen, er uddannet inden for teologi, da det nu engang er sådan, systemet kører. Hvad læger angår, så skal de helt afgjort have en medicinsk uddannelse for at kunne praktisere. På det punkt skal der ikke være nogen slinger i valsen, for både hospitalsvæsenet, der betaler deres løn, og patienten, der konsulterer dem, skal have an garanti for, at de ved, hvad de foretager sig.

Sagen er bare den, at sådan en garanti ikke altid bygger på facts, men på en bedragerisk persons løgne og frække påstande. I nogle tilfælde - som f.eks. med Gerald Barnbaum - var der tale om et fletværk af løgne - og et ID-tyveri ....


Gerald Barnbaum (1933-2018) var en apoteker, der brugte mindst 14 år af sit liv på at optræde som Dr. Barnes. Fornavnene skiftede, efterhånden som han blev afsløret, men efternavnet var og blev "Barnes", selv om det jo altså i virkeligheden var "Barnbaum". Grunden til, at efternavnet ikke skiftede var, at Barnbaum havde stjålet en rigtig Dr. Barnes' ID, hvilket også omfattede hans eksamenspapirer. Han optrådte under hans navn i lægekredse uden at have nogen egentlig læge-uddannelse. At han var apoteker berettigede ham ikke  til at behandle patienter - og da slet ikke under en ægte læges navn.


Gerald Barnes - den ÆGTE læge

Mødet med Barnbaum kostede en ung diabetes-patient livet i 1979. Den falske læge blev dømt til 3 års fængsel, men sad kun fængslet i 18 måneder. Intet stoppede denne falskner, for gennem ialt ca. 20 år optrådte han gang på gang som Dr. Barnes. Hans mest notoriske svindelnummer var, da han blev ansat til at tjekke en gruppe FBI-agenters helbred. Det gav ham også indblik i gruppens arbejde og andet, der var relateret til FBI, hvilket selvfølgelig ikke var så heldigt, da han jo bl.a. selv var i politiets søgelys. Blandt hans svindelnumre var også flugten fra et fængsel i Californien under overflytningen til et andet i Minnesota. Fire uger efter blev han dog fanget, og han døde den 15. juni 2018 i Minnesota-fængslet, 84 år gammel.

Alle Barnbaums svindelnumre virker måske komiske på alle, der ikke er berørt af dem, men det førte til store problemer for Dr. Barnes, der kæmpede en hård kamp for at genvinde sine kollegers respekt, for var han nu også den ægte læge, han påstod, han var? Så vidt jeg ved, er det i øvrigt aldrig blevet opklaret, hvordan Barnbaum fik held med at få fat på alle både personlige og uddannelsesmæssige papirer på Barnes. En eller anden i systemet må have begået en brøler af dimensioner, men hvem - og hvordan kan man sikre sig fremover, for der skulle jo nødig ske noget lignende for andre ....

 

https://listverse.com/2014/05/12/10-strange-cases-of-people-pretending-to-be-doctors/ 

 

https://forum.facmedicine.com/threads/20-people-who-conned-people-and-pretended-to-be-doctors.33971/ 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar