tirsdag den 20. april 2021

Var Hitler kvart-jøde?


I dag er det Adolf Hitlers fødselsdag (den 20. april 1889), hvilket gør det passende at tage et emne op, der melder sig gang på gang, når man tænker på hans opfattelse og behandling af det jødiske folk. Var der noget om de rygter, der gik om hans egen jødiske slægtsforbindelse??? I så fald hænger den sammen med hans oldemors liv, da hun fik hans far, Alois, uden for ægteskab: den 7. juni 1837 fødte den ugifte bondedatter og stuepige Maria Anna Schicklgruber, en søn, som hun gav navnet Alois (1837-1903). De to boede i de første par år efter barnets fødsel hos hendes far i landsbyen Strones i nærheden af Wien. Som 5-årig fik Alois en stedfar ved navn Johann Georg Hiedler, men fire år senere døde hans mor, og han blev sendt væk for at bo hos stedfaderens yngre bror, Johann Nepomuk Hiedler. Denne "sted-onkel" behandlede drengen som sin søn, og de var nært knyttet til hinanden. Ikke desto mindre blev han som 13-årig sendt til Wien for at komme i lære som skomager. Her opholdt han sig de næste fem år, men i 1855 fik han en chance for et karriereskift, da den østrigske stat ønskede at udvide bestanden af embedsmænd med folk fra rigets landlige områder. Den dengang 18-årige Alois tilsluttede sig programmet og blev toldembedsmand i 1875. På det tidspunkt havde han været gift med den svagelige, men formentlig ret velhavende datter af en anden embedsmand, Anna Glasl-Hörer, i to år. På grund af hans konstante utroskab, lod hun sig separere fra ham i 1880, men de blev ikke skilt. 

Arbejdsmæssigt var Alois kendt som en meget pligtopfyldende mand, men hans privatliv var og blev noget roderi. Bl.a. fik han flere illegitime børn med forskellige kvinder. Gift eller ej kunne han åbenbart ikke holde sig i skindet. Han, der jo selv var illegitim, vidste dog, at det var bedre at gælde for legitim, så i 1876 havde han med sin "sted-onkels" hjælp fået ændret sin status ved at hævde, at hans stedfar, Johann Georg Hiedler, havde erkendt at være hans biologiske far. Af en eller anden grund stavede myndighederne hans nye efternavn forkert, så det blev til "Hitler". Samme år ansatte han en ung kvinde, der måske var hans kusine eller niece, Klara Pölzl, til at hjælpe til i huset. På det tidspunkt var han gift med sin anden kone, Franziska, som han havde børn med, men ligesom hans første kone, Anna, var også hun var syg. Hun døde af en lungesygdom i 1883/1884.

Alois' formodede slægtning, Klara, var formentlig tidligt blevet hans elskerinde, og i 1885 blev hun hans tredie kone. Han var kendt for sit hidsige temparement, og han slog både Klara og børnene, når ånden kom over ham. I nyfundne breve priser han dog hendes forstand, bl.a. på penge, men han var kendt for at være fåmælt og ukærlig over for hende. Inden for ti år fik de dog seks børn:

Gustav (1885–1887) døde af difteritis

Ida (1886–1887) døde af difteritis

Adolf, (1889-1945) født den 20. april 1889

Otto (1892-1892)

Edmund (1894-1900) døde af mæslinger

Paula (1896-1960)  

Det er blevet hævdet, at barnet på Alois' skød er sønnen Adolf, men det  tror jeg nu ikke på, da han ikke ligner barndomsbilleder af ham. Måske det er Alois Jr., der løb hjemmefra som 13-årig på grund af faderens brutalitet. Det betød iøvrigt, at han mistede sin arveret samt tilknytningen til Hitler-familien i resten af Alois' levetid.

Lille Adolf

Rygterne om Adolfs jødiske baggrund hang sammen med farmoderens, Maria Anna Schicklgrubers fortid som tjenestepige. Hvem havde besvangret hende, så hun fødte sin illegitime søn, Alois, i 1837??? At han senere opnåede status som "ægte" ved at pådutte sin stedfar faderskabet er jo ikke i sig selv et bevis på, at han var hans søn, så hvem var hans biologiske far??? Kunne det f.eks. være den baron Rothschild, som nogle historikere påstod, at hun arbejdede for i Wien på det tidspunkt, hvor hun blev gravid? Om hun virkelig var ansat i Rothschild-huset er dog usikkert, og selv mistænkte Adolf en anden jøde for at være hans biologiske farfar.

Sandheden er, at Hitler med sin usikre slægtslinje ikke selv ville kunne klare en test for "jødisk blod", og det var nok det, der senere flere gange fik sat gang i rygterne om en Rothschild-forbindelse, da det ville være et dødsstød til Hitlers "ariske slægtskab". Der er imidlertid ingen beviser for, at Maria Schicklgruber nogensinde arbejdede i Wien, hvilket udelukker Rothschild-teorierne. Hitlers sagfører, Hans Frank, påstod imidlertid, at hans arbejdsgiver havde fortalt ham, at en af hans slægtninge havde forsøgt at blackmaile ham med påstande om, at han kunne bevise, at han var jøde, og at han derfor allerede i 1930 bad ham om at undersøge sagen. Hans Frank fandt ud af, at Maria Schicklgruber havde været ansat hos en jødisk familie ved navn Frankenberger omkring den tid, hvor hun blev gravid, og at familiens 19-årige søn, Leopold, kunne være Alois' far. Dette huede selvfølgelig ikke den jøde-fjendske Hitler, og i 1931 fik han gennemført en alternativ SS-undersøgelse af sin fars slægtstræ,  men disse nazistiske tilhængere kom selvfølgelig frem til den konklusion, at det ikke passede. Dvs. at Hitlers baggrund den dag i dag er fuld af mysterier, og at han muligvis selv var lige det, han hadede mest, forfulgte og gjorde sit for at udrydde ....

Hvad hans oprindelse end var, så lignede han i hvert fald ikke den nordiske helte-type, han beundrede så meget. Hans farver var snarere af mellemøstlig art, og det har afgjort været med til at give ham et ikke-arisk ry. Var han - eller var han ikke - en Frankenberger-ætling? Tilhængere og modstandere har kæmpet om dette lige siden, hvilket umiddelbart virker grotesk for vor tids anti-nazister. Nogle hævder ligefrem, at der slet ikke fandtes en Frankenberger-familie, og at Maria Schicklgruber desuden adrig havde arbejdet i det område, hvor de angiveligt havde boet. Den ene historiker efter den anden er kommet frem med indsigelser imod teorien om et Frankenberger-slægtskab, medens nok lige så mange har hævdet det modsatte. Hvad Frank angår, så er der dem, der påstår, at han - der blev en "omvendt nazist", men stadig var en jøde-hader - efter krigen, brugte påstanden om Leopold Frankenbergers faderskab til at "forklare" Hitlers krigsfiasko med påstande om, at han "jo ikke var arier". Dvs. at "fordi han var kvart-jøde, så var det umuligt for ham at sejre, og derfor tabte han" ....
 

Der er en vis ironi i, at Hitlers mangeårige elskerinde og senere kone, Eva Braun, formentlig havde jødiske forfædre. En DNA-analyse af noget af hendes hår fra en hårbørste har nemlig vist en stærk sandsynlighed for, at hun og hendes familie stammede fra Ashkenazi-jøder. Falskheden i fordømmelsen af alt jødisk, der ikke tog udgangspunkt i religion, men noget man tilskrev dem biologisk, afsløres af Hitlers - og andre nazisters - jongleren med benævnelsen "jøde". Selv beskyttede og hjalp han den jødiske læge, der behandlede hans kræftsyge mor, ligesom han på et tidspunkt gik med til at ændre racebetegnelsen på en falden tysk soldats enke ud af respekt for ham. Ret besynderligt, at man på den ene side forfulgte og myrdede "biologiske" jøder, men på den anden uden videre fjernede jøde-betegnelsen fra dem, man havde personlig sympati for.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar