fredag den 15. oktober 2021

Cold Case

Familien Bowmans adoptivdatter, Aundria, var en yndig, ung pige, men i 1989 forsvandt den 14-årige pige sporløst. Alle mulige teorier florerede, men hun var og blev borte, fordi man ikke for alvor tog fat på den ellers meget nærliggende mistanke om, at det var hendes adoptivfar, Dennis Bowman, der stod bag hendes forsvinden. Noget, der bl.a. skyldtes hendes adoptivmors totale afvisning af, at hendes mand havde forgrebet sig på deres fælles adoptivdatter. Da Aundria inden sin forsvinden havde fortalt hende om det, blev hun forarget og skældte hende ud: "Det er løgn, og du ved det!" var hendes svar til den ulykkelige pige. Desværre var det aldeles ikke løgn, for Dennis havde svært ved at styre sig, når lysten kom over ham, hvilket andre piger også havde oplevet. 

Kathleen Doyle 

I 1980 havde Dennis overfaldet, voldtaget og myrdet den 25-årige Kathleen Doyle, der var gift med en pilot, men han blev først arresteret for dette mord i 2019. Dvs. at i al den tid havde denne sag været "kold", ligesom Aundria-sporet nærmest kølnede øjeblikkeligt, fordi politiet afviste hendes forsvinden som noget kriminelt. Efter deres mening var den 14-årige en oprørsk teenager, der var løbet hjemmefra efter et skænderi med sin adoptivfar, og det var ikke hans skyld, at hun ikke blev fundet igen. Man forsøgte sig dog med forskellige sporingsmetoder, bl.a. retoucherede billeder af hende, som hun måtte formodes at se ud, efterhånden som hun ældedes, men intet førte til noget som helst i denne efterhånden nærmest "dybfrosne" sag.

Man må undre sig over, hvordan en kones tillid til ægtemanden kan beskytte denne i flere årtier. Brenda var gift med Dennis i næsten 50 år, og efter Aundias forsvinden havde hun flere gange ringet til politiet og fortalt, at anonyme personer havde fortalt hende, at de havde set den forsvundne pige rundt omkring, og at hun så ud til at have det godt. At den slags påstande skulle være nok til at frede en mand som Dennis er ikke bare besynderligt, men også afskyeligt. Måske Brenda har været meget forelsket i ham og har derfor afvist alle mistanker om, at Aundria talte sandt, da hun fortalte hende, at han havde forgrebet sig på hende, men alligevel - sikke et ækelt svigt over for et barn, hun havde adopteret.

Da hammeren faldt, og Dennis blev fængslet for mordet på Kathleen Doyle, fortalte han endelig langt om længe sin kone, at det var ham, der havde myrdet Aundria. Dvs. han påstod dog, at de havde skændtes, og at hun under dette skænderi var faldet ned af trappen, hvilket havde dræbt hende. En løgn, der blev afsløret, da politiet fik gravet hendes skelet op, for det var tydeligt, at der havde været tale om vold.


Den angiveligt "dødelige trappe"

Efter fængslingen fik Dennis Bowman to livstidsdomme for de mord, han havde begået. Kan der være flere ofre? Måske, men der er i hvert fald MeToo-ofre for hans besvær med at styre sine lyster. Noget, der altså kan pege på noget endnu værre og dødeligt ....

Dennis Bowman, 71 år gammel

 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar