fredag den 8. oktober 2021

Drengen, der blev en pige, der var en dreng


Ja, det med forhuden, der skal skæres af, er simpelthen derude, hvor man må undre sig over religiøst begrundede påbud. Jeg mener dog, at denne religiøse skik hænger sammen med Jahves påbud om, at hans såkaldt udvalgte folk skal blive mangfoldigt: der må ikke spildes sæd gennem onani, så forhuden ryger i et forsøg på at begrænse denne mandlige skik. Somme tider er der dog andre grunde end de religiøse, for også medicinen spiller ind, f.eks. ved forhudsforsnævringer.

"Phimosis" er et andet ord for forhudsforsnævring hos børn, der kan skabe problemer ved vandladning. Heldigvis vil de fleste tilfælde af Phimosis - uden arforandringer - kunne behandles med nogle ugers påsmøring af steroidcreme, idet 70-90% af børnene bliver helbredt. Det betyder, at forhuden nu kan trækkes tilbage uden problemer. Man skulle tro, at der ville være bivirkninger efter brugen af binyrebarkhormon, men det er ikke tilfældet, så det lader til at være en god løsning. Hvor der er ardannelse, eller hvis cremen ikke har haft nogen virkning, så ser sagen dog anderledes ud. Her bliver man nødt til at gribe til operation, og det går da som regel godt og uden skader på penis. Der er dog eksempler på, at det går helt galt, og det gælder bl.a. det, der overgik familien Reimer, da den ene af deres enæggede tvillingsønner, Bruce, skulle omskæres for at afhjælpe en medfødt forhudsforsnævring.

Bruce og Brian Reimer var fuldstændig ens at se på, da de blev født i 1965, men da drengene skulle opereres for forhudsforsnævring i 7-måneders-alderen, skete der et uopretteligt uheld med Bruce, hvorved hans penis blev ødelagt. En meget sørgelig situation for en dreng uden en penis står over for et stort problem, både socialt, fysisk og psykisk. Af denne grund opgav man operationen af Brian, og hans penis kom sig af sig selv, hvilket må have været meget bittert for forældrene og for hans skadede tvillingbror. I første omgang blev både skaden på Bruce og forløbet af diagnosticering og operation holdt hemmeligt, for hans mor og far lod sig overtale til at lade ham undergå en forvandling: lille Bruce blev udsat for en kønsskifteoperation, hvorved han blev til pigen Brenda.

Umiddelbart lyder det faktisk som en god løsning på et ellers uløseligt problem, men desværre, må man sige, forblev lille Brenda den dreng, hun havde været ved fødslen. Hvis hun havde taget sit nye køn til sig, så ville det have kunnet give hende en brugbar identitet, men den gik altså ikke, selv om både hun og hendes tvillingbror, Brian, gik til behandling hos psykologen John Money, der var en af dem, der havde ivret for kønsskiftet. Hans behandlinger byggede dog langt mere på teorier og gætterier end viden, og de omfattede bl.a. nogle nærmest ydmygende sessioner, hvor Brenda og Brian blev sat til at undersøge hinandens kønsorganer og simulere samleje.

Brenda lignede en pige, men var en dreng i alt, hun foretog sig. Hun var så ulykkelig, at hun truede sine forældre med selvmord, og til sidst gik faderen til bekendelse og fortalte sit på dette tidspunkt 15-årige barn om ulykken, der havde ødelagt hendes oprindelige kønsorganer. Resultatet var, at Brenda ville være Bruce, og hun krævede at få sine kønsorganer genoprettet. En af grundene til dette var, at pubertetspigen Brenda blev mobbet for at ligne en dreng, hvilket sikkert også var tilfældet, da selve kønsskiftet blev kørt på en enormt uprofessionel måde. Dem, der havde stået for det, virker i dag som de rene amatører og kvaksalvere. 

Den ikke-pigede pige lignede og følte sig som en dreng, og efter at have hørt sandheden fra sin far antog han/hun navnet David og gik i gang med en genoprettelse af sin medfødte kønsidentitet. Noget, der omfattede testosteron-indsprøjtninger, en dobbelt brystfjernelse og genskabelse af en penis. Det sidste er ret indviklet og var det selvfølgelig i endnu højere grad i 1980'erne, hvor Brenda blev til David.

Som David fik han arbejde på et slagteri, foruden at han påtog sig løst arbejde rundt omkring. Når ikke han arbejdede var han optaget af sine hobbies, nemlig fiskeri, camping, antikviteter og gamle mønter. Dvs. ganske almindelige ting, som folk af varieret køn kunne være optaget af. Den side af sagen, der omfatter privatlivet samt arbejdslivet, lader til at være gået OK, men alligevel forsøgte han flere gang at begå selvmord. Sørgeligt nok var også hans tvillingbror selvmorderisk. Han blev diagnosticeret som skizophren og døde af en overdosis i 2002.

I 1990 blev David gift med en kvinde med tre børn, som han adopterede. Der var en del problemer mellem dem, og den 2. maj 2004 fortalte hans kone ham, at hun ville skilles. To dage efter begik han selvmord som 38-årig.

Altså en utrolig sørgelig beretning om en penis, når heller ikke drengen, der beholdt sin, fik et lykkeligt liv. Når man tænker på alle dem, der skifter køn i disse år, er det også en særdeles underlig, men også meget tankevækkende fortælling om køn og identiteter. Bruce-Brenda-David må have gjort nogle erfaringer, der kan belyse spørgsmålet om, hvad der gør os til hvad kønsmæssigt, men det har han mig bekendt ikke forsøgt eller har fået lov til. Også det er trist .....



 https://www.healthline.com/health/transgender/phalloplasty


 https://pri.rn.dk/Sider/8677.aspx

 

https://mambee.com/ctfk-rsmmr-auibs-pbnn-phesm-pbelv-the-tragic-tale-of-david-reimer-a-boy-who-was-raised-as-a-girl-after-an-accident-left-him-without-a-penis/ 

 

Wikipedia


Ingen kommentarer:

Send en kommentar