lørdag den 6. november 2021

Den morderiske halv-dansker


Dette forgræmmede fjæs tilhørte halv-danskeren Robert Hansen (1939-2014), hvis far var født i Danmark, medens moderen var en amerikansk kvinde fra Iowa. Ægteparret Hansen boede i den lille by Pocahontas, der ligger i et område med mange skandinaviske indvandrere, og hvor de havde et lille bageri. Robert hjalp faderen og blev også uddannet som bager, men i et år var han i den amerikanske hærs reserve. 

Selv om han havde mange problemer med piger i sine unge dage, angiveligt fordi han havde akne og stammede, giftede han sig i 1960 med en lokal kvinde. Ægteskabet varede dog meget kort tid, for hun lod sig skille fra ham, da han blev arresteret for en pyromanbrand mod en skolebus og derpå idømt 20 måneders fængsel. Et par år efter giftede han sig igen, denne gang med en kvinde ved navn Darla Henrichsen, der var lærerinde, og som underviste handicappede børn.

Roberts anden kone, Darla, var kendt som en meget religiøs kvinde. Hun har afgjort været bekendt med forskellige forbrydelser, hendes mand havde begået, men har formentlig set situationen som noget, hun skulle hjælpe ham med, nemlig gennem en religiøs påvirkning, der kunne frelse hans sjæl. De fik to børn, og i 1967 flyttede familien til Alaska, hvor Robert fik et bageri. 


Økonomisk klarede de sig åbenbart godt, men Robert fik rodet sig ud i et par forbrydelser, der førte til fængselsstraffe for tyveri og voldtægt samt kidnapning af en husmor i 1983. Han blev også anklaget for det samme imod en prostitueret, men i den sag blev han frikendt. Alle disse anklager og fængselsstraffe viser dog, at han var, hvad han altid havde været, nemlig farlig og hensynsløs, når der var noget, han ville have. Også fordi han anså sig selv som ofret, "eftersom piger havde afvist ham, da han var en bumset teenager". 

 

Kort sagt, han var et sølle kryb, der samtidig så sig selv for verdens centrum, fordi han dræbte kvinder! De fleste var prostituerede, men ikke alle, og ingen af dem havde fortjent at blive berøvet deres liv af denne nar. At han tilmed fik held med at indgå en aftale, der gjorde, at han kun blev dømt for fire af de (mindst) 17 kvindemord, han havde begået, er bittert. Dette lykkedes ham, fordi han lovede at vise politiet, hvor de dræbtes lig lå, men han viste dem nu kun det sidste hvilested af 12 af de 17.


Ud over mordene var der så omkring 30 sex-overgreb, hvoraf de fleste var i 1970erne og 1980erne. Alt i alt et mere end solidt grundlag for hans livstidsdom samt yderligere 461 år.

Robert Hansen havde sit eget lille fly, en Piper PA-18 Super Cub, som han elskede, og som han havde købt for de forsikringspenge, han havde fået udbetalt for et påstået tyveri. Han elskede at tage af sted på "eventyr" med dette fly. At "eventyrene" bestod i jagt på kvinder er horribelt, men sandt: han slap de kvinder løs, som han havde med sig - tvungent eller naivt tillidsfuldt - og skød efter dem, som var de jagtvildt. Ironisk nok, kan man sige, var det dette fly, der var blevet erhvervet med en erstatningssum for et suspekt tyveri, der - sammen med et vidnesmål fra en ung pige, Cindy Paulson - endte med at fælde ham. 

Den 17-årige Cindy Paulson

I 1983 lykkedes det for et af Robert Hansens ofre, den 17-årige sex-arbejder Cindy Paulson, at flygte fra ham, medens han gjorde sit elskede fly parat til endnu en kvindejagt i vildmarken, nemlig på hende. Hun fortalte politiet, at hun var blevet bortført til hans hjem, truet med en pistol, lænket, tortureret, voldtaget og holdt fanget, men han smuttede uden om anklagerne, fordi en god ven gav ham et alibi. Cindys oplysninger gjorde dog, at FBI fik udarbejdet en profil på noget, man efterhånden så som en seriemorder. Dette førte til, at der blev udstedt en dommerkendelse til ransagning af flyet, bilen og huset. Sidstnævnte sted fandt man et flykort med ialt 26 meget mistænkelige, indtegnede krydser foruden smykker fra ofrene og forskellige skydevåben. Alt i alt en guldgrube for politiet!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar