onsdag den 3. november 2021

To små piger og fire hormonforstyrrede idioter

 

For godt 30 år siden - nemlig den 27. oktober 1992 - tog den 11-årige Shauna Howe hjemmefra, iklædt en sort og turkis-gymnastikdragt, for at fejre Halloween med slik, skæg og ballade. Først lagde hun vejen forbi et plejehjem, hvor hun sang for de gamle sammen med sine spejder-veninder, inden hun fortsatte til en kirke i nærheden, hvor der blev holdt en Halloween-fest. Alt sammen gode og sunde interesser for et pænt og lydigt barn, der aldrig skejede ud. Derfor ventede forældrene også, at hun kom hjem til den aftalte tid, og da det ikke skete, vidste de, der var noget galt og meldte hende derfor savnet.

En lokal mand fortalte, at han havde set noget, der bekymrede ham, dagen før. Han så en meget ung pige, der lignede beskrivelsen af Shauna, komme gående på fortovet. Det virkede, som om hun blev forfulgt af en tynd, sølle udseende, midaldrende mand. Da han hørte et skrig samt støj af tumult, besluttede han sig for at bryde ind i denne forfølgelse, men før han nåede frem, var både barn og mand forsvundet. Bare to dage senere blev Shaunas specielle gymnastikdragt fundet i et skovområde. Dagen efter fandt man også hendes lig, der bar præg af vold og seksuelle overgreb. Det lå i nærheden af en bro, som man mente, at hun var blevet smidt ud fra. Hun havde brækkede ribben og en brækket arm, der tydeligt viste, at hun havde forsøgt at afværge faldet og havde været levende, da hun ramte jorden. Obduktionen viste med al ønskelig tydelighed, at hun var blevet voldtaget. 

På baggrund af vidneforklaringen fra den medborger, der havde set, at den lille pige blev forfulgt af en splejset mand, fandt man hurtigt frem til den 33-årige Eldred "Ted" Walker. Han benægtede al medvirken til forbrydelsen, men da han i høj grad lignede den beskrivelse, vidnet havde afgivet, blev han i første omgang tilbageholdt. Til betjentenes undren - og skuffelse - passede hans DNA imidlertid ikke med de biologiske spor, man havde fundet på liget, så i sidste ende måtte de løslade ham. 

Præcis fem år efter mordet på Shauna forsvandt en anden lille pige fra samme egn, nemlig den yndige og charmerende 4-årige Shenee Freeman. Det viste sig, at hun var blevet bortført, voldtaget og myrdet af den 17-årige Nicholas Bowen, der også havde begravet hende i en løvbunke. Den unge morder var fræk nok til at deltage i eftersøgningen af den lille pige, at omfavne hendes mor og sværge på, at han nok skulle finde barnet. Kort efter tilstod han mordet på den 4-årige og blev idømt fængsel på livstid. Der var dem, der mente, at han også kunne være involveret i mordet på Shauna, men det blev regnet for umuligt på grund af hans alder, for i 1992, hvor hun døde, var han unægtelig meget ung.

I 2002 skete der imidlertid noget, der fik sat fut i den gamle sag: en fange fortalte, at hans celle-kammerat, den 34-årige James O'Brien, havde sagt, at han havde voldtaget Shauna og derpå smidt den levende pige ud fra broen, hvor hun blev fundet efter at være afgået ved døden. Denne O'Brien-fyr sad i fængsel for et kidnapningsforsøg, og man havde derfor hans DNA. Da de viste sig at passe med de biologiske spor, man havde fundet på Shauna, faldt hammeren, og minsandten om man ikke også fandt beviser, der knyttede hans 39-årige bror til sagen.

To latterlige mænd, der ikke havde styr på hverken hormoner eller hjerne: O'Brien-brødrene

Under de påfølgende forhør viste det sig, at de havde en nær ven, der såmænd var den selv samme Eldred "Ted" Walker, som politiet først havde mistænkt for mordet på Shauna. Efterhånden stod det klart, at de alle tre havde været involveret, angiveligt oprindelig som en spøg, der skulle stille politiet i et dårligt lys, men det er der vist ingen, der tror på, eftersom sagen udviklede sig, som den gjorde.Ted havde kidnappet Shauna på gaden, hvor han havde fulgt efter hende, som vidnet beskrev, og derpå havde han overgivet hende til de to dumme og grove O'Brien-brødre. At han kunne høre hende skrige under voldtægten og mishandlingen havde ikke fået ham til at fortryde eller gribe ind for at hjælpe hende, men han havde ikke selv deltaget i disse overgreb. 

De blev alle tre kendt skyldige. Ted fik en dom på 20-40 års fængsel, medens brødrene fik livstid uden mulighed for prøveløsladelse. Ikke at en fængselsdom får hverken Shauna eller lille Sheenee tilbage, men det luner da lidt, og så ved man, at disse tre - og heller ikke Nicholas Bowen - ikke længere er til fare for dem, de nyder at jagte, mishandle og dræbe, som om det var deres ret.


https://chameleontruecrimestories.com/girl-scout-abducted-after-halloween-party-and-thrown-off-bridge-5291f0af90ec 

 

https://thecinemaholic.com/shauna-howe-murder-where-are-eldred-ted-walker-james-obrien-and-timothy-obrien-now/ 

 

https://ajentleheart.wordpress.com/2018/05/13/true-crime-shauna-howe/ 

 

https://apnews.com/article/03b592c8a1671432129125da306f9205 

 

Wikipedia

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar