lørdag den 13. november 2021

Erhverv: morder og forsikringssvindler

 

Denne voksne mand er morderen Joaquin Shadow Rams, Senior (født 1972) og et af hans ofre, nemlig hans egen 15 måneder gamle søn, Prince. At lille, kvikke og bedårende Prince blev druknet i badekarret af sin far er simpelthen hjerteskærende, og det bliver ikke bedre af, at han sandsynligvis har myrdet flere andre. Alt sammen fordi han, der ikke har haft et regulært job i mindst ti år forud for dette specielle mord, var opsat på at skaffe penge til sin livsstil, og det skete gennem livsforsikringer på folk i hans indercirkler. Således døde hans ældste søns mor, den kønne, unge Shawn Katrina Mason på 22 år i 2003, idet han angiveligt fandt hende død af et enkelt skudsår i hovedet, som han påstod ikke at have noget med at gøre. Dette dødsfald regnes stadig for uopklaret, men Joaquin er nu stærkt mistænkt for at have begået det for økonomisk vindings skyld.

Han havde troet, at Shawns livsforsikring på $143,000, som hun havde gennem sin arbejdsplads, ville tilfalde ham, men dér tog han fejl, for pengene var sat af til deres fælles søn. Da han fandt ud af dette, skiftede han navn, så han og hans søn kom til at hedde det samme, men dette trick hjalp ham dog ikke til at få fingre i pengene. Inden mordet på Prince var både hans ex-kæreste, Shawn, og hans mor, Alma Collins, døde under meget mystiske omstændigheder. Hans mor blev fundet død med en plastikpose over hovedet, og dødsfaldet blev i første omgang afskrevet som selvmord, men efterforskes nu som mord, da det rent faktisk gav Joaquin en forsikringsgevinst på $162,000.

Når der var nogen i hans omgangskreds, der døde havde det meget ofte noget med suspekte livsforsikringer at gøre. Eftersom man åbenbart kan tegne livsforsikringer på andre end en selv i USA, så er der ikke noget at sige til, at dette element indgår i adskillige amerikanske mordsager, da forsikringer kan være meget indbringende. 


Denne bog omhandler næsten 30 tilfælde af mord for forsikringspenge. Mange af disse er både totalt koldhjertede over for mennesker, som morderen jo kender, samt meget brutale. Et af de værste er Ronald O'Bryans mord på sin 8-årige søn i 1974. Han havde forgiftet noget Halloween-slik, som han gav både sin søn og datter samt tre andre børn, men kun sønnen spiste det og døde, sådan som faderen havde planlagt.

Formålet med O'Bryans mord på sønnen var at høste den livsforsikring, han havde oprettet på ham, eftersom han havde en gæld på $100,000, som han bare måtte betale. Det eneste, han fik ud af alle sine anstrengelser, var dog en henrettelse i 1975 samt øgenavnet "Candy Man", men det har sandelig ikke afholdt andre fra at følge i hans fodspor. En af disse er bl.a. Joaquin Rams, der nu er dømt for mordet på sin søn, samt mistænkt i to andre mordsager. 

 Hera til venstre og hendes voldtagne søster Lana til højre

Inden da havde han også voldtaget sin svigerinde, hvilket førte til bruddet med Princes mor, Hera McLeod. At politiet troede mere på Joaquin end på den unge voldtagne kvinde er typisk for alt, der har med ham at gøre: han er den fødte manipulator og får støtte fra folk, der burde have efterforsket ham for flere år siden.

Hera McLeod, har været primus motor i at få Joaquin dømt for mordet på sin lille dreng. og hun har bl.a. lagt sag an imod den psykolog, der støttede hans ønske om at få ikke-overvåget samkvem med sønnen. Hun fremlagde forskellige beviser på, at Joaquin var farlig, men blev nærmest latterliggjort og i hvert fald afvist indtil hendes lille søn var død, og en obduktion beviste, at han var blevet druknet. Joaquin havde forsøgt at forklare dødsfaldet som et udslag af "feberkramper", men det blev tilbagevist, da først man gik i gang med en nærmere udredning. Dette viste sig at kræve en speciel stædighed og ihærdighed fra Heras side. At hun tidligere bl.a. har arbejdet med politiarbejde gjorde hende i stand til at sætte ind med relevante indsigelser, da man forsøgte at feje dødsfaldet under gulvtæppet. Noget, der formentlig også virkede meget ansporende på politiet, var bevidstheden om, at Joaquin allerede nogle få måneder efter barnets fødsel havde oprettet en astronomisk livsforsikring på sin lille søn, nemlig på mere end $560,00.

En så høj livsforsikring på et lille barn er grotesk og kan også i fremtidige tilfælde anspore en uhæderlig og kynisk slægtning til bedrageri og mord. At verden kan miste et dejligt lille barn som Prince på grund af hans fars grådighed, er nærmest ubærligt. Ifølge nogle af sine medfanger har Joaquin imidlertid tilstået over for dem, at han gjorde, hvad han blev dømt for, dvs. myrde sin søn, så hans livstidsdom er fuldt ud fortjent.

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-2281364/Mother-baby-Prince-McLeod-Rams-died-unsupervised-visit-father-sues-psychologist.html


https://mylifeofcrime.wordpress.com/2017/04/14/monsters-among-us-joaquin-shadow-rams-sr-convicted-of-killing-his-15-month-old-son-indicted-for-killing-an-ex-girlfriend-shawn-katrina-mason-and-is-suspected-of-killing-his-mother-alma-collins/


https://www.informeo.dk/billig-forsikring/livsforsikring/

 

https://www.timeslive.co.za/news/south-africa/2021-09-08-woman-who-was-almost-killed-for-insurance-payout-will-face-her-alleged-killer-sister-in-court/ 


https://www.dailymail.co.uk/news/article-2241998/Joaquin-Rams-claims-toddler-mother-ex-girlfriend-died-accidentally.html 

 

https://www.buzzfeednews.com/article/katiejmbaker/the-police-told-her-to-report-her-rape-then-arrested-her-for 

 

Wikipedia







Ingen kommentarer:

Send en kommentar