søndag den 6. juni 2021

Den psykopatiske Rockefeller-fantast

 

Krigsguden Mars fremstillet af en tysk-født svindler og morder, der elskede high-society så højt, at han løj og påstod, at han hørte til en af de fornemste, amerikanske familier, nemlig Rockefellerne. Intet ved hans ydre tyder på, at han er en af rockefellerne, der nemlig har meget markante og derfor som regel let genkendelige slægtstræk.

Hvor man end kigger på Rockefeller-stamtræet, så finder man ikke denne mand, selv om han hævdede, at han skam var ægte nok. Inden da havde han påstået, at han var henholdsvis skuespiller, instruktør, kunstsamler, fysiker, skibskaptajn, forhandler af internationale gældsaftaler og en engelsk aristokrat, men på et tidspunkt "blev" han til "Clark Rockefeller", selv om der var dem, der ville have svoret på, at de nogle år før havde mødt ham som den tyske udvekslingsstudent, Christian Karl Gerhartsreiter (født 21. februar 1961).

En ganske sød fyr at se på, men fuld af fup og fiduser, der alle gik ud på at skaffe ham det, han ønskede sig, nemlig en højere og mere fremtrædende status i samfundet. Han ville ikke være en usynlig, tysk studerende, men ville gøre ALT for at få sine ønsker om ydre hæder og ære, berømmelse og penge, opfyldt, dvs. anerkendt af omgivelserne. Kort sagt, han ville være "nogen", ligegyldig hvad det krævede .....

På en eller anden måde fik denne såkaldte "Rockefeller-ætling" besnæret den dygtige og formuende forretningskvinde, Sandra Boss, der dermed blev hans økonomiske livline. De fik en datter, hvis kælenavn var  "Snook", og som han angiveligt var stærkt knyttet til. Da hans kone fik nok af hans konstante hemmelighedskræmmeri og særdeles kontrollerende adfærd, og derfor forlod ham, accepterede han tilsyneladende, at han kun kunne se lille Snook på overvågede besøg. I virkeligheden huede det selvfølgelig ikke en kontrol-freak som ham, så han brød alle aftaler og bortførte barnet på en meget dramatisk måde. 


I løbet af skilsmisseprocessen blev det afsløret, at han aldeles ikke var en Rockefeller, men selv havde konstrueret denne fornemme, kunstige identitet. Man fandt også ud af, at han brugte - eller snarere havde brugt - andre aliasser.

Én ting var sikker: han var ikke tilfreds med at være Gerhartsreiter og mente sig formentlig berettiget til noget større og fornemmere. Der var dog også en anden grund til hans hyppige navneskift, for undervejs i skilsmisseforløbet blev det også afsløret, at han var efterlyst for mord. Hans tidligere bofælle i USA, forfatteren Edward Savio,  henvendte sig nemlig til FBI, fordi han - ud fra avisbilleder i forbindelse med kidnapningen af Snook - genkendte ham som mordmistænkt i en sag i Californien, hvor et ungt ægtepar blev myrdet. Dengang dette fandt sted, var han stadig Gerhartsreiter, og sagen kan altså være med til at forklare hans forskellige navneskift. Noget, der dog ikke hjalp ham, for i dag afsoner han 27 år for mord i et fængsel i Californien.

Snook er tilbage hos sin mor, der er blevet skilt fra sin bedrageriske mand. Efter arrestationen har man fundet et langt spor af løgne og fabrikerede beviser på, hvordan Gerharsreiter snoede sig ind på livet af alt og alle i sine omgivelser, som han følte "var noget". Nogle af dem, som f.eks. den amerikanske spillerinde Ann Carter, som han påstod var hans mor, kendte han overhovedet ikke. Andre kunne være bekendte, der angiveligt - men løgnagtigt!!!! - havde udstedt anbefalinger for ham, nærmest uden at kende ham som andet end et flygtigt bekendtskab. Når det gjaldt ting, der kunne fremme hans interesser, var han komplet skrupelløs, løg, bedrog og myrdede uden skyggen af betænkeligheder. Det har han så ikke fået meget andet ud af end et "fast ophold" i San Quentin-fængslet, hvor han bør blive resten af sine dage .....


https://www.ranker.com/list/dark-rockefeller-family-facts/harrison-tenpas


https://www.bostonherald.com/2008/08/29/actress-clark-rockefeller-is-not-my-child/

 

https://www.vanityfair.com/style/2009/01/fake_rockefeller200901 

 

https://www.npr.org/2011/07/10/137624164/30-year-con-from-german-kid-to-rockefeller-scion

 

Wikipedia


Ingen kommentarer:

Send en kommentar