tirsdag den 22. juni 2021

Når grænser overskrides

Da Denise Vasseur forsvandt i 2000 var hun 31 år gammel. Hun var glad for sit arbejde som dyrepasser i dyreparken "San Diego's Wild Animal Zoo" og tilsyneladende også glad for sin mand, Charles Vasseur, som hun havde truffet i Afrika, hvor de begge arbejdede med dyre-projekter. Alt sammen mægtig godt, hvis bare hun ikke også havde været lidt for glad for sin karismatiske kollega, Patrick Hamilton. Eller sagt med eftertryk: havde været, for hun ønskede at afslutte forholdet.


Hvis hun havde hørt efter sladderen på stedet, så ville hun have fået nogle gode og meget brugbare oplysninger om Patrick, men hendes grundholdning var tillid og ønsket om at "se noget godt i alle", så det faldt hende åbenbart slet ikke ind. Desuden har det måske spillet ind, at han var ret pæn, og at de delte mange interesser. Officielt arbejdede de sammen på nogle interessante projekter, der gjorde, at de ofte mødtes af faglige grunde. At han var kendt som en MeToo-bandit, før man overhovedet havde hørt om den slags, vidste hun formentlig ikke, eller også har hun regnet det for irrelevant for, hvem han var som person. Når det gjaldt kvinder fulgte han simpelthenden "kompasnål", der udgjordes af hans eget seksuelle begær og kunne blive meget ubehagelig, hvis de kvinder, der vakte det, ikke var modtagelige for hans umiskendelige charme. Han stalkede tidligere kærester og kvinder, der havde afvist ham, før stalker-begrebet blev kendt og kunne være særdeles påtrængende.

Den 22. september 2000 så Charles Vasseur sin kone for sidste gang tidligt om morgenen, da han selv gjorde sig klar til at tage på arbejde. Alt virkede normalt, og hverken han eller hun anede uråd, men samme dag forsvandt hun og er ikke blevet set siden da. Det er hendes efterladte bil til gengæld, og den bærer præg af at have været scenen for voldsomme begivenheder. Desuden kan man se på indstillingen af forsædet, at hun ikke selv har kørt den denne specielle dag. At hverken Denise eller Patrick mødte på arbejde denne dag, og fordi den 1 år lange affære mellem Denise og Patrick ikke var almindeligt kendt, gik man fra begyndelsen ud fra en teori om, at han havde bortført hende, hvilket godt kunne passe med hans rygte som en dominerende sex-galning. Man tog også for givet, at hun ikke behøvede at være død, men at han måske holdt hende fanget et eller andet sted, for man havde jo ikke fundet hendes lig.

Politiet indledte en jagt på Patrick Hamilton, efter at han havde fortalt en ven, at han havde dræbt hende, men mere eller mindre ved et uheld. Den 27. september - altså fem dage efter Denises forsvinden - blev han arresteret, men hans løfter om at vise, hvor liget lå var ikke andet end tomme ord, for han førte politiet ud forskellige steder, der angiveligt var hendes grav, men man fandt intet. Ind imellem kom han med kryptiske udsagn om, at "hun jo også kunne være i live". Alt sammen totalt uden hensyntagen til hendes families og ægtemands sorg over at hun var væk.

 

Man kan så sige, at hun ikke burde have indladt sig med en mand som Patrick, men så nemt er det jo ikke at bedømme, hvad der egentlig foregik mellem dem. Modsat mange af sine kvindelige kolleger, der åbenbart havde gennemskuet ham, opfattede hun ikke tegnene på, hvad der var på færde. Andre talte om, hvor dominerende og voldelig, han kunne være, og hvor svært det var at gøre sig fri af ham, når man slog op, men alt det har hun ikke haft blik for, fordi hun selv var et pænt og anstændigt, (men dog utro) menneske, og det kom til at koste hende livet. Man kan sige, at hun mere eller mindre tankeløst overskred de grænser, der får et kollegialt forhold til at fungere som et kammeratskab. Det burde måske nok kunne lade sig gøre, men var i dette tilfælde meget dumt, naivt - og trist ....


https://thecinemaholic.com/denise-vasseur-disappearance/

 

https://www.monstersandcritics.com/tv/true-crime/denise-vasseur-was-murdered-by-jilted-lover-patrick-hamilton-the-killer-beside-me-investigates/ 


https://charleyproject.org/case/denise-abigail-vasseur


Ingen kommentarer:

Send en kommentar