tirsdag den 8. juni 2021

Verdens farligste hacker?

 

Man kan vel ikke frakende ham en vis form for charme, men han ligner afgjort mere et eventyrvæsen fra en bog af f.eks. Tolkien eller Rawlins - for slet ikke at tale om film som "E.T." eller "Star Wars"!!! Bortset fra det, så er han altså en skotte ved navn Gary McKinnon (født den 10. februar 1966), der for knap 20 år siden satte verden på den anden ende, da han blev afsløret som super-hacker. Selv påstod han, at han bare havde ledt efter noget på nettet vedrørende en undertrykkelse af folks viden om gratis energiforsyninger, skjulte UFO-aktiviteter og forskellige teknologiske landvindinger, der kunne have potentiel værdi for almindelige mennesker. Den troede USAs eksperter ikke på, hvilket selvfølgelig skyldtes, at McKinnon under sine private besøg hos sin kærestes tante havde hacket sig ind i deres allermest hemmelige og forbudte arkiver, som de troede var - og altid havde fremstillet som - 100% sikre. 

USAs militær, NASA, etc., etc. lå åbent for den skarpsindige skotte, der - måske ikke så uventet - er autist, for disse to karakteristika følges ofte ad. Amerikanerne rasede og forlangte at få ham udleveret til retsforfølgelse. Formuleringerne havde en sådan karakter, at englænderne frygtede det kunne ende med en fængselsstraf på 70 år eller måske endda en dødsdom, og det ville de ikke finde sig i skulle overgå en af deres statsborgere. De foretog dog en del undersøgelser og raslede også med sablen, for Gary McKinnons specielle evner forskrækkede alle verden over, inklusiv dem. Muligheden af, at hackere kan skaffe sig adgang overalt var skræmmende for alle. I 2002, hvor McKinnon blev afsløret efter en 13 måneder lang, hemmelig "opdagelsesrejse" i de amerikanske arkiver under pseudonymet "Solo", havde alle taget for givet, at det amerikanske system var så sikkert som Fort Knox - og det var det så ikke, hvilket selvfølgelig har skræmt de ansvarlige for sikkerheden i de enkelte lande ....

Én ting er leg, noget andet er alvor, og efter afsløringen blev McKinnon straks udråbt til at være samfundsfjende nr. 1, for han gennemførte noget, der ikke bare truede USAs sikkerhed, men også dets ry som usårligt. Nogle af hans udtalelser pillede også ved amerikanernes troværdighed omkring visse sager, og det så man heller ikke på med milde øjne ....

Den skotske skurk var som en fisk i vandet, da han brød ind i systemet og havde bl.a. moret sig med at slette hemmeligstemplede filer, hvorved han lukkede for militære baser, etc., etc.. Ikke nok med det, men han efterlod også noget, der kunne ligne trusler, hvor han sammenlignede USAs aktiviteter med terrorisme. Amerikansk tolerance over for ham og hans aktiviteter blev heller ikke bedre af, at han efterlod en besked på militærets website, der var en ren fornærmelse: "Jeres sikkerhedssystem er noget bras!" På den baggrund er det såmænd ganske forståeligt, at amerikanerne ville have ham udleveret, men den gik ikke, for han havde forskellige britiske støtter, også blandt menige englændere.

Hans ivrigste støtte var dog hans kærlige mor, Janis Sharp. Hun skrev ligefrem til Obama og bad ham om at få standset kravet om udlevering. Det var imidlertid den britiske indenrigsminister Theresa May, der den 16. oktober 2012 satte en stopper for udleveringen til USA. På det tidspunkt havde kampen raset i 10 år, for amerikanerne gav sig ikke: de ville retsforfølge og straffe den efter deres mening super-farlige skotte.

Gary McKinnon og hans mor, Janis Sharp

En af de ting, McKinnon fortalte, at han havde fundet ud af var, "at amerikanernes månelanding" var fup, at de ofte fjernede beviser på rumvæseners besøg på jorden, osv., osv..

De kunne være tvillinger!

Den dag i dag står Gary McKinnon som verdens dygtigste og dermed farligste hacker, men mange andre har fulgt i hans fodspor og kan være endnu dygtigere. Det gælder bl.a. nogle russere, der også har markeret sig. Sikkerheden er derfor formentlig truet både på denne og den anden side af Atlanterhavet. Er det ligegyldigt? NEJ! Dog har jeg en mistanke om, at kun denne viden om fare kan gøre de truede myndigheder så utrygge, at de virkelig får gennemført sikrere systemer og får dem, de har, opdateret fortløbende. Det burde være sket, allerede inden McKinnon gik i gang, men gjorde det åbenbart ikke, hvilket er grunden til, at amerikanerne så at sige blev "taget med bukserne nede".
 
 


 
 
 



 
 
 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar