fredag den 4. juni 2021

Klamme stodder??!!

 

Den knap 50-årige altmuligmand Steven Caruso hører til den slags uheldige individer, der virker "sære" på andre, og som de derfor automatisk rykker væk fra. Den reaktion kan være berettiget, fordi disse særlinge måske virkelig udgør en eller anden form for trussel, men hvad det end er, der gør dem "sære", så har de jo de samme behov for kontakt som andre mennesker, der bliver opfattet som "normale". Hvad Steven angik, så er det muligt, at hans eneste personlige kontakt med andre mennesker foregik på den café, hvor han kom hver eneste dag - officielt for at spise morgenmad, men uofficielt for at nidstirre servitricerne og små-stalke dem. Han havde altid yndlinge, som han forventede at blive betjent af, og det hurtigt .....

En af dem, han stirrede på, så hun blev utilpas ved det, var den ca. 32-årige Sandra Berfield. Hun var kendt som en venlig og betænksom kvinde, der gerne tog sig af andre og uheldige eksistenser. At hun derved gav en type som Caruso det indtryk, at hun var interesseret i ham som mand, var meget uheldigt, for det var hun altså ikke. Faktisk lader det til, at hun levede og åndede for sin multihandicappede datter, Diane, der døde pludseligt som 12-årig. Sandra sørgede dybt, men blev ikke mindre venlig af den grund.

At Steven på eget initiativ vaskede hendes bil, burde have fået hende til at være mere forsigtig med de signaler, hun udsendte, for på et tidspunkt inviterede han hende på en date, som hun afslog. Det gjorde ham vred, for han troede virkelig, at de havde noget gående, hvilket absolut ikke var tilfældet. Hans besættelse af den kønne og søde servitrice skiftede karakter, for da hun valgte at undgå ham på caféen, begyndte han at stalke hende på anden vis. Hun fik pludselig mange telefonopkald, hvor røret bare blev smidt på, ligesom der skete alt muligt andet, der viste, at hun var i fokus for en mands besættelse. På et tidspunkt gik hun til politiet for at få hjælp, men de kunne ikke gøre ret meget, fordi hun aldrig havde været i et forhold med Caruso. De gav hende dog et godt råd, der senere fik stor betydning: sæt et kamera op og fotografer, hvis der sker noget. Hun førte i forvejen en slags dagbog, hvor hun skrev ned, når han f.eks. havde opsøgt hende på hendes privat-adresse, og hun havde bortvist ham. Alt sammen mægtig godt for den påfølgende udredning.

Den forsmåede Caruso blev mere og mere arrig over at blive afvist, for han havde virkelig fejltolket hendes venlighed og havde vrangforestillinger om det forhold, der ikke var der, og som aldrig havde eksisteret mellem dem. På et tidspunkt fangede Sandra hans besynderlige aktiviteter omkring hendes parkerede bil, og da det viste sig, at der var blevet hældt farlige kemikalier i benzinen, foruden at dækkene var skåret op, fik hun en sag på ham. Han fik en fængselsstraf og afsonede et halvt år i 1999, men da han kom ud, var han så fløjtende gal, at han ligefrem blev dødsens farlig. 

Sandra Berfield var en køn og venlig pige

En dag modtog Sandra en pakke fra sin storesøster, Lois, idet den var lagt på hendes veranda. Eftersom den var fra et familiemedlem betænkte hun sig ikke, men tog den med ind i huset. Det viste sig at være en enorm fejltagelse, for pakken indeholdt en rørbombe, der eksploderede og dræbte hende. Beskrivelsen af, hvad der skete med hende, var grusom, for hun blev nærmest revet i stumper og stykker.

Caruso kom automatisk i søgelyset, og selv om han protesterede og gang på gang hævdede sin uskyld, blev han dømt til livsvarigt fængsel. Hér, i 2021, har han vist nok efterhånden opbrugt alle sine appel-muligheder, for han hævder fortsat, at det ikke var ham, der dræbte Sandra, og at han i det hele taget ikke har "gjort noget galt". Sådan ser han det sikkert i sin forskruede virkelighed, men ved udredningen af denne grusomme mordsag fandt politiet et bjerg af beviser, der illustrerer hans maniske aktiviteter. Bl.a. havde han skaffet sig adresser, telefonnumre, etc. på alle hendes venner og familiemedlemmer over internettet. Faktisk var det derfor, han kunne sende en pakke til Sandra, der angiveligt kom fra hendes søster .....

Denne sørgelige sag førte til en ændring af lovene om stalking: i 2010 blev loven udvidet til også at omfatte mennesker, der ikke levede/havde levet i et parforhold, hvilket var en klar forbedring. 

Jeg vil sige, at Sandra havde al mulig ret til at afvise en fyr, hun ikke var tiltrukket af, og som forekom hende klam. Samtidig må jeg dog sige, at der er én ting, hun tilsyneladende havde glemt, nemlig at hendes behov for altid at være venlig og omsorgsfuld har givet et forkert billede af hendes følelser for Caruso. Alle vidste, at han var ensom, men stadig ønskede kontakt, og så kan det virke venligt og medmenneskeligt at give ham en overfladisk version af det, han var ude efter. Han var tydeligvis ikke "som andre", og hun har handlet ud af medlidenhed, men som autist - hvilket han formodentlig er - har han ikke haft mulighed for at forstå distinktionerne mellem interesse og venlighed. Det burde hun have tænkt på, bl.a. før hun inviterede ham til at dukke op til en medarbejder-fest, hvor han ikke hørte hjemme, da han var kunde og ikke medarbejder. Hun har sikkert selv følt, at hun gjorde en god gerning, medens hun i virkeligheden legede med ilden som den evige "gode samaritaner" .....


Sandras søster med et billede af hende 


https://thecinemaholic.com/sandra-berfields-murder-where-is-steven-caruso-now/

 

https://lailasnews.com/international/sandra-berfield-death-steven-caruso-today-after-sandra-berfield-death/ 


https://www.wesawthedevil.com/all-episodes/otd-sandra-berfield

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar