torsdag den 17. juni 2021

Massemorder-beundreren, som politiet hjalp til at begå mord .....

 

En dejlig "dreng"??? Tjah, han kan stadig ligne det, han var engang, nemlig et kønt barn, og så var han altså god til det, han gjorde, nemlig at MYRDE. Hans navn var Richard Ramirez (1960-2013), men han var kendt som The Night Stalker, og selv om han på alle leder og kanter var en led karl, så havde han i den grad vakt den østrigske forfatter Jack Unterwegers (født 1950) beundring, at han ville følge i hans fodspor ....

Ramirez nåede at blive dømt for tretten mord, fem mordforsøg, elleve seksuelle overfald og fjorten indbrud igennem sin godt et år lange hærgen. En del af den tid havde han boet på det i vore dage notoriske "Cecil Hotel" i Los Angeles, hvor der er blevet begået adskillige mord, selvmord, voldtægt, røverier, osv., osv..

Alt sammen noget, der tiltalte Unterweger, der tilmed fik arrangeret, at han kom til at bo i det samme værelse, som hans idol, Richard Ramirez havde haft. Den detalje ved hans besøg i byen burde have tjent som et advarselstegn for det amerikanske politi, da denne fremmede kom fra Østrig og ville have hjælp til at samle stof om byens kriminelle miljøer, men det gjorde det ikke. Jeg vil tro, at man har været benovet over besøg af en kendt forfatter fra udlandet, og at man på forhånd har taget for givet, at han var en hæderlig intellektuel med et legitimt ønske om at då oplysninger. At han i virkeligheden var kommet for at myrde overså man for i stedet at dyrke snobberiet omkring den udenlandske forfatter.

En festlig fyr, der gerne ville have et glas eller to? Tja, men også en massemorder, der dræbte uskyldige kvinder i Tyskland, Østrig, Tjekkoslovakiet og USA. Ved sin første dom i 1974 havde han "kun" begået et mord, og under sit fængselsophold begyndte han at skrive på livet løs, bl.a. selvbiografien "Purgatory or the Trip to Prison - Report of a Guilty Man", hvilket vakte den østrigske litterære elites interesse for ham og hans sag. Skriveriet blev nemlig set som bevis på, at han var rehabiliteret, og alle mulige mennesker, som han havde imponeret som skribent startede en lobby-virksomhed, der resulterede i, at han blev prøveløsladt i 1990. Blandt hans støtter var bl.a. Günter Grass og Elfriede Jelinek.

Efter løsladelsen blev han journalist og forfatter, men det var ikke nok for ham, for inden længe gik han i gang med sine uprovokerede mord på kvinder. Det er outreret, men måske ikke så overraskende endda, for gennem sin barndom og tidlige ungdom havde han begået alle mulige former for kriminalitet, hvilket var, hvad man gjorde i hans mors gren af familien. Han og hans morfar blev så at sige "partnere inden for kriminalitet" og stjal alt muligt sammen. I de otte år mellem 1966 og 1974 var Unterweger i fængsel ialt seksten gange. Anklagerne var alt muligt fra tyveri til vold og andet, så han var meget alsidig allerede som ung mand.

Hans første mord var på den 18-årige, østrigske pige Margaret Schäfer, som han kvalte med hendes BH. Denne metode brugte han om og om igen ved de senere mord.

Margaret Schäfer, 18 år

Da han blev prøveløsladt i 1990, blev han en litterær notabilitet, der blev opfattet som en social succes. Han gjorde den bl.a. som en "omvendt kriminel", der udtalte sig som ekspert vedrørende fængsler og  rehabiliteringsprogrammer. Derudover fik han udgivet artikler og bl.a. også børnebøger, der indgik i skoleskemaer samt blev læst op i radioen. Han var tilmed fræk nok til at udbrede sig om nogle af de mord, han senere blev dømt for. Med den baggrund i den litterære østrigske verden er der ikke noget at sige til, at han fremstod som en intellektuel notabilitet i Los Angeles, hvis politi måske ligefrem har været beæret over at hjælpe ham i 1991. Var han måske ikke blevet sendt ud af et østrigsk tidsskrift, der ville have ham til at skrive om kriminalitet i Los Angeles? Jo, det var han, og det var en pragtfuld introduktion til byens politi.
 
Da han ankom til USA, havde han allerede myrdet ialt ni kvinder iberegnet Margaret Schäfer. Den ene i Tjekkoslovakiet og de andre i Østrig. Alle var blevet slået, mishandlet seksuelt og derpå kvalt i deres egen BH. Dette var altså den mand, det amerikanske politi tog med på sightseeing-ture i de kvarterer, hvor de prostituerede holdt til - manden, der boede på Cecil Hotel, og som beundrede "The Night Stalker", alias Richard Ramirez.
 
To af de tre prostituerede, Unterweger myrdede i Los Angeles: Shannon Exley og Irene Rodriguez 
 

Allerede inden Unterweger var taget til USA på sin "kulturelle rejse", var der rejst mistanke om, at han stod bag mordene på de mange kvinder. Alligevel advarede man åbenbart ikke de amerikanske myndigheder, hvilket er komplet ubegribeligt for mig. Senere, da østrigerne for alvor gik ind i jagten på ham, forfulgte de ham gennem Schweiz, Frankrig og USA, hvor han var på flugt med sin kæreste, Bianca Mrak. 
Under flugten  ringede han til det østrigske politi og bedyrede sin uskyld, men den hoppede de ikke på, og den 27. februar 1992 blev han arresteret i USA og sendt hjem til Østrig nogle måneder senere. Den 29. juni 1994 fik han en livstidsdom uden mulighed for prøveløsladelse, men selvsamme nat begik han selvmord ved at hænge sig i sine snørebånd. Man bemærkede, at knuden, han havde anvendt, var den samme som den, der var blevet brugt ved BH-mordene på de prostituerede.   
 
Sygt nok har flere kunstnere ladet sig inspirere af Unterweger og hans forskellige svinestreger. Nok var hans forbillede, Richard Ramirez placeret ret højt på "rangstigen" over seriemordere, men man må nok sige, at hans discipel, Jack Unterweger, har overgået ham, og at han fremstår som noget helt specielt, nemlig fordi han var en kuleskør narcissist.
 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar