lørdag den 5. juni 2021

Manden, der ønskede, hans kone forblev tyk

Et umage par? Hun = meget buttet. Han = en streg i luften. Den kombination plejer at blive fremstillet som en stopklods i ethvert parforhold - medmindre han direkte tænder på buttethed, og hun lider af en udtalt selvforagt, der giver sig udtryk i vilde og fedende spisevaner, som han opmuntrer hende til at bevare. 


Chris Jones var tilsyneladende vild med sin voluminøse kone, Heather, og de fik da to børn, som de begge holdt meget af. Hvad Heather angik, så var hun , som det kan ses af bryllupsbilledet, altså buttet til sin vielse og havde det åbenbart OK med dette faktum, men da hendes vægt steg eksplosivt til 170 kg efter fødslen af datteren Ava, gjorde dette hende vildt deprimeret. Hun lukkede sig inde og ville ikke se nogen - eller rettere sagt: hun ville ikke vise sig frem, for hun skammede sig over sit udseende. 


Hendes mand holdt ikke igen med komplimenterne og kaldte hende ofte for smuk, men det blev mere og mere klart for hende, at hun ikke selv syntes, hun så godt ud. Noget, der må have skabt et så skævt forhold, at hun besluttede sig for at handle: hun gennemførte en diæt, der på et år forvandlede hende fra meget stor til det modsatte. 

Chris fortalte hende direkte, at han elskede, som hun så ud før, og at han ikke kunne lide hendes nye udseende. Hun var til gengæld ellevild over endelig at slippe af med de overflødige kilo. Forvandlingen var markant, og hun blev både gladere og langt mere udfarende. Bl.a. fik hun et job som lærerinde, som hun var meget glad for.


Da Chris blev ved med at udtrykke utilfredshed med hendes nye udseende, besluttede hun sig for at forlade ham, hvilket han modsatte sig på det allerkraftigste. I hans tolkning af fortiden havde de været enormt lykkelige, da hun var buttet, medens hun tværtimod mente, at det ikke havde været tilfældet. Måske hun endda har følt sig undertrykt af ham på grund af hans insisteren på, at hun forblev tyk? Hvorom alting er, så rejste hun sammen med børnene og slog sig ned et temmelig øde sted et godt stykke fra deres gamle bolig.  

 

Hans idylliske tolkning af de "gamle dage" med Heather gjorde, at han konstant forsøgte at få hende tilbage, men hun sagde direkte, at hun var færdig med ham og fik tilmed et tilhold imod ham. Da hun pludselig forsvandt fra sit nye hjem, og der blev iværksat en stor eftersøgning, påstod han, at hun havde en affære med en "Ed", der viste sig at være en Facebook-ven. Denne Ed benægtede alt og fortalte så ellers politiet, at han havde talt i telefon med Heather, da Chris pludselig opsøgte hende en sen aften, og at hun havde været meget bange på grund af dette besøg. Oplysningen fik politiet til at fokusere på Chris, og efter nogen tid fandt de ud af, at han stod bag hendes forsvinden. Hårdt presset fortalte han, at han havde fundet hende død efter selvmord, og at han havde kørt hende ud i skoven, hvor han brændte hendes lig, "for at børnene ikke skulle se hende". Denne uautoriserede bortskaffelse af hans eks-kones lig kaldte han en "viking-begravelse".

Politiets undersøgelser afslørede et væv af løgne, idet Chris bl.a. havde sendt beskeder til flere af hendes venner via hendes mobiltelefon, som han havde taget med sig efter mordet. Grunden til dette var selvfølgelig, at det skulle se ud, som om hun var rejst af egen fri vilje, men bare holdt sig skjult. Ganske snedigt, men ikke nok til at gennemføre hans plan om at hænge den totalt uskyldige Ed op på forbrydelsen, nemlig mord og ulovlig bortskaffelse af et lig. Noget, der kom til at koste Chris en lang fængselsstraf, da sagen endelig blev opklaret ....

Chris har flere gange senere appelleret sin dom, men forgæves. Han sidder et sted, hvor han kan fundere over den sørgelig sag om en mand, der ønskede at fastholde sin kone i en "buttetheds-fælde", hvor han kunne styre hende, fordi hendes usikkerhed var så voldsom, at hun så at sige forkastede sig selv. Meget trist, når man tænker over det, men ikke det første - eller eneste - eksempel på noget tilsvarende .....

 

https://www.fox13memphis.com/top-stories/chris-joness-appeal-denied-in-murder-of-estranged-wife-heather-palumbo-jones/485491991/ 


https://www.express.co.uk/life-style/life/717195/Woman-drops-five-dress-sizes-less-than-year-using-power-mind-heather-jones-wales


Ingen kommentarer:

Send en kommentar