onsdag den 22. september 2021

Den morderiske bondedreng

 

En sød fyr? Ja, at se på, og han blev i høj grad bedømt på sit sunde og nærmest utroligt "god-dreng-ydre", men hans indre viste sig nu at være fuldt af lede og modbydelige tilbøjeligheder. Hans navn er Cody Alan Legebokoff (født den 21. januar 1990), og han er en canadisk seriemorder, hvis jagtmark bl.a. bestod af Internettet. Da han myrdede de fire unge kvinder, han er dømt for at have berøvet livet, (og der kan sagtens være flere), var han en populær teenager med en kæreste, som han regnede med at blive gift med.


Han kom af en god familie, passede sit job uden problemer, var god til sport og var på mange måder den perfekte, amerikanske teenage-dreng, alle elsker, bortset fra at han altså var canadier - foruden seriemorder. Desuden var han en form for "catfish", da han lokkede en purung pige, nemlig Loren Leslie, til sig gennem dating-siden Nexopia, hvor han brugte pseudonymet "1CountryBoy". Hans andre ofre havde angiveligt ekstra-jobs som prostituerede, og det var deres erhverv, der beklageligvis bragte dem sammen.

Jill Stuchenko

De to første af hans ofre, Jill Stuchenko og Cynthia Maas, var begge 35 år gamle. Jill var mor til fem børn og forsvandt i 2009. Hendes lig blev fundet fire dage senere. Hvad Cynthia Maas angår, så var det tydeligt, at hun var blevet udsat for meget omfattende vold, idet morderen bl.a. havde trampet hende på halsen. 

Cynthia Maas

Det tredie offer, 23-årige Natasha Montgomery, er stadig forsvundet, idet man aldrig har fundet hende eller hendes lig efter mødet med Cody. Sagen imod ham for mordet på hende bygger på fundet af hendes DNA i hans lejlighed. Der er ingen tvivl om, at dette afslørende DNA er der, men han har hele tiden forsøgt at sno sig uden om mordanklagen ved henvisninger til det beklagelige faktum, at liget er forsvundet.

Natasha Montgomery

Disse tre kvinder var altså påståede sex-arbejdere, og de havde desuden muligvis en bi-beskæftigelse som narko-pushere. Cody har hævdet, at det var på grund af salget af narko, han kontaktede dem, og at mordene følgelig skyldes handler, der gik i skuddermudder. Faktisk var det ifølge ham slet ikke ham, der myrdede kvinderne, men nogle onde og skumle narko-fyre, hvis navne han ikke kender. Selv var han bare til stede, men deltog ikke i mordene. Den forklaring fungerede dog ikke for ham: han har utvivlsomt disse kvinders blod på sine hænder. Hvad den fjerde, Loren Leslie, angår, så var hun atypisk for hans ofre, også fordi hun ikke var mere end 15 år gammel. Hun var synshandicappet, idet hun intet kunne se med det ene øje, og kun havde 50% syn på det andet. Desuden var hun hverken sex-arbejder eller påstået narko-handler.

Loren Leslie

At de to nogensinde mødtes, skyldtes hendes naivitet samt ønsket om at møde en sød fyr, og sådan virkede Cody jo desværre. Hans mishandling og mord på hende førte imidlertid til hans pågribelse og senere dom, for da han forlod hendes maltrakterede lig i en skov, blev han standset af en betjent for en mindre trafik-forseelse. Da betjenten så nærmere på ham, var han smurt ind i Lorens blod og havde desuden forskelligt suspekt værktøj i bilen. Cody forsøgte at bortforklare blodet som "dyre-blod", da han jo var jæger og "bare" havde dræbt en hjort. Betjenten troede ham ikke og fik arrangeret, at man fulgte hans spor hen til det sted, hvor han angiveligt havde dræbt hjorten. Her fandt man så Loren, myrdet med overmåde stor brutalitet.

På grund af mordet på Loren sporede man Cody som Jills, Cynthias og Natashas morder via DNA. Løbet var kørt for ham, hvilket han vist ikke rigtig forstod, for under afhøringerne fortalte han med glæde om den pige, han skulle giftes med. Dvs. at han tog for givet, at han slap for videre tiltale efter at have myrdet fire kvinder. Ret utroligt, men ikke desto mindre ikke ualmindeligt, når det gælder disse absurde kvinde-mordere. Det er, som om de mentalt set trækker på skuldrene ad mord på kvinder uden for den sfære, de regner for deres, og som følgelig er "gode og pæne piger". Alle uden for sfæren er til gengæld "lovligt bytte" og har på en eller anden måde "selv fortjent det" .....


 

https://nationalpost.com/opinion/christie-blatchford-canadas-youngest-serial-killer-was-moved-to-medium-security-as-usual-officials-wont-say-why

 

https://globalnews.ca/news/167103/who-is-cody-alan-legebokoff/ 

 

http://thetroublewithjustice.com/2014/09/16/cody-legebokoff-serial-killer-but-thank-god-hes-a-countryboy/ 

 

Wikipedia

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar