søndag den 5. september 2021

Herreklub, blasfemi og verdensomspændende magtbestræbelser

Mange grinte ad Trump og hans tilhængere, da han buldrede løs om en kriminel "Deep State", der regerede USA fra sidelinjen. Denne påstand hang sammen med den langvarige konservative kritik af den administrative stat og troen på væksten af et skygge-kabinet af private bureaukrater, der styrede landet i al hemmelighed. Det lød vildt, og jeg er selv en af dem, der så det som et af flere komplet latterlige udslag af Trumps paranoia. Efter at have hørt mere om "The Family" - også kaldt "The Fellowship" - er også mit grin dog stilnet af, selv om jeg stadig synes, det lyder ret vildt. Var det dette, Trump talte om,  når han kom med sine påstande? Og er der desuden andre ting omkring hans tid som præsident og også tiden efter, der pludselig skal ses i et andet lys?

 Jeff Sharlet

Ifølge andre, som f.eks. journalisten og forfatteren Jeff Sharlet, findes der virkelig et oprindeligt amerikansk , verdensomspændende netværk af (mandlige) magt-mennesker i høje stillinger, der holder sammen og samarbejder på kryds og tværs af landegrænserne med en ny, kontroversiel tolkning af Jesus som den samlende ideologi. Hvis det virker, som det fremstilles af bevægelsens whistleblowers af forskellig art, så står vi, der går ind for demokrati og politiske retfærdighed, i sandhed over for et meget stort problem, ikke mindst med hensyn til områder, der især berører kvinders liv. I sin udformning fungerer denne dybt konservative, angiveligt religiøse bevægelse som et øksehug ned gennem demokratiet. Det man går efter er nemlig ikke f.eks. stemmer eller partistøtte, men noget, der går ind for gamle forestillinger om køn og kultur via en påstået religiøs tro, hvor Biblen nærmest kasseres til fordel for en nytolkning af dens budskab. 

Denne transformation er som taget ud af "The Family"-ideologien, men sådan opfattes det åbenbart ikke af tilhængerne. Når de, der udbreder de forestillinger, som "The Family" står for, træder i aktion, så sker det ikke som tidligere ved kirkelige højtideligheder, men gennem personlige kontakter på et højt plan og fællesbønner. De opsøger kun folk i magtpositioner, for det stemmer med deres ideer om at nogle mennesker udvælges af Gud, og at de udgør eliten, fordi de har magten. 


Efter deres mening er den fattige og ydmyge tømrersvend, der ifølge den gængse tolkning kom for at hjælpe og trøste de fattige og trængende, blevet misforstået. I virkeligheden går Biblen ikke ud på at støtte disse magtesløse mennesker, men på at søge dem, som Gud efter deres opfattelse har "udvalgt" som sine tjenere. Disse personer er sært nok lige præcis dem, som Jesus ifølge den hidtidige tolkning er imod, for de Guds-udvalgte er uden undtagelse dem, der allerede sidder på magten. Efter "The Family's" mening har Gud vist, at de er udvalgte ved at give dem magt på samme måde, som han har vist, at fattige og nødstedte er fattige og nødstedte, fordi det er det liv, han har valgt for dem. Dvs. at man opererer med en statisk samfundsmodel, der formodes at være oprettet og opretholdt af Gud/Jesus.

Jesus forjager de handlende

Betegnende nok er det historien om Kong David og Urias hustru, Bathsheba, fra Anden Samuelsbog, 11:3, der bruges som et bevis på, hvordan Gud favoriserer eliten, også når de begår ulovligheder. David får nemlig sin ven, Urias, dræbt i krig, da han begærer hans hustru, Bathseba, og det gør ingenting, for som hyrdedrengen, der blev Biblens idealkonge, var han tydeligvis Guds udvalgte og står dermed over loven.

Paolo Veronese: David og Bathsheba 

I virkeligheden dyrker de den afgud, der fortælles om i Anden Mosebog, 32ff, nemlig "Guldkalven". Noget, der må anses for en alvorlig religiøs forsyndelse, men sådan opfatter de det i hvert fald ikke. (Om de direkte har nævnt "Guldkalven", ved jeg ikke, men deres handlinger lægger op til denne blasfemiske dyrkelse).

Dansen omkring "Guldkalven", gammelt, usigneret billede

Den, der først beskrev dette "Family"-netværk, er formentlig den amerikanske journalist og forfatter Jeff Sharlett. Han tilbragte nogen tid sammen med tilhængerne af "Familien", fordi de mente, at han kunne være et potentielt medlem. Denne tid brugte han imidlertid bl.a. til at gennemgå bevægelsens arkiver - de er nu lukket for udenforstående, hvilket nok skyldes hans skriverier!!! - og på baggrund af sit arbejde hér skrev han en artikel om sine oplevelser. I 2008 udgav han desuden den første af sine to bøger om organisationen, (der iøvrigt er imod at blive kaldt en "organisation"):

Her fortæller han om, hvordan organisationen ledes og om den internationale betydning, den har, bl.a. i Afrika samt europæiske land som f.eks. Rumænien. I sin næste bog går han endnu mere i dybden, bl.a. ved at fortælle om en af bevægelsens tilholdssteder, "C Street", hvor politikere kan mødes og bo til en billig penge. Her kan de både skabe kontakter og slappe af. Da organisationen jo altså påberåber sig status som religiøs har de visse økonomiske og ikke mindst skattemæssige fordele, der også kommer beboerne på dette sted til del. Et af de allervigtigste mødesteder er dog det årlige "The National Prayer Breakfast" i Washington, D.C., som alle præsidenter siden Ike Eisenhower har deltaget i. Her kommer der også alle mulige magt-herrer fra nær og fjern, og de danner koalitioner på kryds og tværs af landegrænserne.

"The Family" blev oprindelig dannet af den norske immigrant Abraham Vereide (1886–1969), men blev senere videreført af den yderst pressesky Douglas Coe (1928–2017), der så usynlighed og hemmeligholdelse som et absolut must. Begge disse herrer har virket og talt med snart sagt alle med magt, ligegyldigt hvad de har bedrevet af forbrydelser. Vereide arbejdede således for, at nazistiske krigsforbrydere skulle slippe for straf. Hans force var den, som Coe senere finpudsede, nemlig at få forbindelse med magtfulde mennesker.


Denne hemmelighedsfulde kristne fundamentalistiske organisation dyrker altså magten som noget positivt og guddommeligt. Bl.a. fremhæver man historiske personer som f.eks. Hitler, Lenin, HoChi Minh, Bin Laden, etc.. Disse tidligere magthavere ses som eksempler på ledere, der har ændret verden gennem den pagt, de har dannet med Gud gennem "udvælgelsen" samt deres "brødre" i ånden. I en række video-optagne foredrag i 1989 sagde Coe: "Hitler, Goebbels and Himmler were three men. Think of the immense power these three men had ... But they bound themselves together in an agreement ... Two years before they moved into Poland, these three men had ... systematically a plan drawn out... to annihilate the entire Polish population and destroy by numbers every single house ... every single building in Warsaw and then to start on the rest of Poland." For mig er sådan en krigsplan dybt forargelig, men han ser det som noget positivt, fordi det bygger på magt. Senere kommer han med en Jesus-reference, der ud fra alle kriterier er og bliver blasfemisk, men sådan ser han det ikke: "Jesus said, ‘You have to put me before other people. And you have to put me before yourself.' Hitler [said], that was the demand to be in the Nazi party. You have to put the Nazi party and its objectives ahead of your own life and ahead of other people." Det forarger mig, at mennesker med et ansvar, der gerne skulle komme før deres magtbrynde, lytter til sådan en omgang vrøvl, men det har de gjort i omtrent 80 år .....

Douglas Coe med præsident Ronald Reagan og frue

I et interview med NBC-News fortalte Jeff Sharlet om sit ophold hos organisationen: "We were being taught the leadership lessons of Hitler, Lenin and Mao" and that Hitler's genocide "wasn't an issue for them, it was the strength that he emulated."

Det viser sig, at "The Family" har haft fingrene med i adskillige andre landes regeringsbeslutninger som f.eks. i Uganda. Eftersom de selv står for alle konservative "dyder", er de selvfølgelig imod abort, utroskab, skilsmisse og homoseksualitet. Derfor skaffede de sig indflydelse på nogle ugandiske anti-homoseksualitets-love, der vil kunne føre til øjeblikkelig henrettelse af bøsser og lesbiske. Det havde de dog ikke held med i Rumænien, hvilket man må anse for en trøst. Sært nok fandt de vej til sådan en politiker som Gadaffi, og det pointerer i sig selv en del af problemet: de går bag om ryggen på den folkevalgte regering, men optræder ofte som underforståede repræsentanter for denne, da de f.eks. kan være eks-senatorer .....


Sådan er det overalt, hvor de har møvet sig ind med deres "kristne budskab", og jeg gad nok vide, om de også har en stor, hemmelig indflydelse i Texas. De nye abort-love hér er jo nærmest en art  krigserklæring imod kvinderne, da man uden videre antager ejerskab over deres livmoder.

Ja, det kunne det godt tyde på ......

 


https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01442872.2021.1953460?journalCode=cpos20

 

https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2019/aug/15/the-family-netflix-powerful-sinister-christian-sect-trump


https://religiondispatches.org/jesus-hates-taxes-biblical-capitalism-created-fertile-anti-union-soil/


Wikipedia


Ingen kommentarer:

Send en kommentar