fredag den 3. september 2021

Ingen sex uden død?

I oktober 1997 blev det maltrakterede lig af den 29-årige mor til tre, Samantha Class, der havde en sidebeskæftigelse som sex-arbejder, fundet af tre skolepiger. Et rystende syn, da hun var blevet tævet og kvalt af én, der tydeligvis var grebet af et vildt og ustyrligt raseri. Hvad havde hun gjort for at fortjene sådan en medfart? Det kunne man gætte på, men først i år - dvs. 24 år efter mordet - blev forbrydelsen opklaret og morderen dømt. At han viste sig at være den mand, der i 2000 var blevet frikendt for præcis det samme mord, han nu blev dømt for, er ærlig talt ret pinligt for det engelske retssystem. Det var nemlig denne politi-fejl, der kostede en anden kvinde, nemlig den 38-årige mor til fire, Alena Grlakova, livet i 2018. Eftersom morderen både før og efter retssagen har begået overgreb på sex-arbejdere, er der desuden mistanke om, at han også står bag andre mord, men foreløbig er han kun dømt for disse to - og det tog hårdt .....

Morderen var Gary Allen, der nærede et stærkt had til de kvinder, hvis ydelser, han samtidig havde et behov for, nemlig sex-arbejdere. I forbindelse med den første retssag fortalte han, hvordan han havde angrebet to sex-arbejdere og havde holdt en af dem fast med et hoved-greb, der kunne være endt med kvælning. Han benægtede dog, at han på et tidspunkt havde fortalt en socialarbejder, at han fantaserede om at skade sex-arbejdere og myrde kvinder. For ham var de "det laveste af det lave", hvilket jo er et tydeligt tegn på, at han - som så ofte med mænd, der myrder kvinder - forvekslede sine egne seksuelle drifter med dem, der vakte dem. Han foragtede sin sex-lyst og seksuelle handlinger og lod dette gå ud over kvinderne.

At Gary Allens sex-vanvid skulle koste en ung kvinde livet er meget tragisk, men sagen forekommer mig at være et lærestykke i lignende forbrydelser verden over: manden er opvokset med negative følelser omkring sex, der fremstilles som "syndigt", hvilket han uden videre projicerer over på kvindekønnet, siden det er kvinderne, der vækker disse syndige/nedværdigende drifter. Det er utroligt, hvor ofte denne tankegang har kostet kvinder livet. Denne rapport fra 2018, (der kan downloades gratis fra nettet), fortæller en sørgelig historie om bl.a. denne type kvindemord: 


Her kan man bl.a. læse: "A total of 87,000 women were intentionally killed in 2017. More than half of them (58 per cent) ̶ 50,000 ̶  were killed by intimate partners or family members, meaning that 137 women across the world are killed by a member of their own family every day. More than a third (30,000) of the women intentionally killed in 2017 were killed by their current or former intimate partner ̶  someone they would normally expect to trust." 

Ja, kærlighed har kostet mange kvinder livet, fordi den gør dem tillidsfulde over for nogen, der ikke mener dem det godt, og som tilmed ser dem som "uværdige". For en sex-arbejder er en kunde ikke anderledes end han ville være det for en købmand, en frisør, en læge, etc.. Hun har en vare, som han ønsker at købe, og de træffer en aftale, som han imidlertid forbinder med en hulens masse ideologier og følelser, der ikke har noget med sagen at gøre for hende. Hendes tilgang er reel, men det er hans ikke altid, bl.a. fordi han ikke står ved sine drifter .....

Alena Grlakova, 38, kom fra Slovakiet. Hun var mor til fire børn, men efter sin skilsmisse mistede hun stort set kontakten til familien. Det var formentlig grunden til, at hun havnede i et kaotisk liv med stoffer og sex-jobs. Sidste gang hun blev set af nogen, hun kendte, var Anden Juledag i 2018, og knapt en måned efter blev hun meldt savnet af sin eksmand. Det tog imidlertid mange måneder, før hendes nøgne og mishandlede lig blev fundet, og den nu 47-årige Gary Allen blev stillet for retten og dømt for mord på både hende og Samantha Class. 


Han fortalte, at Arlena somme tider kom på uanmeldt besøg for at tigge mad og penge af ham, hvilket formentlig altid var forbundet med sex. Som så ofte før har dette trigget hans volds-tendenser, og det kostede hende livet. 

Dette mønster med sex-drifter, der forvandles til mordlyst, har vi set alt for tit til at kunne ignorere forbindelsen mellem disse to. Der er noget galt med den mandlige tankegang, når det gælder sex, og selv om det vel stammer fra særlige patriarkalske religions-forestillinger, så forklarer det det nu ikke i tilstrækkelig grad.

 

https://www.bbc.com/news/uk-england-57242483 

 

https://www.hulldailymail.co.uk/news/hull-east-yorkshire-news/killer-gary-allen-most-evil-5541546 

 

https://www.hulldailymail.co.uk/news/hull-east-yorkshire-news/live-updates-gary-allen-sentenced-5563366 

 

https://www.grimsbytelegraph.co.uk/news/local-news/gary-allen-takes-stand-says-5460960 

 

https://www.grimsbytelegraph.co.uk/news/grimsby-news/gary-allen-found-guilty-murdering-5540600 

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar