lørdag den 4. december 2021

Bøsse-morderen Dennis Nilsen

Ung og ret sød at se på, helt sikkert en, der kan få opmærksomhed fra både herrer og damer. I bagklogskabens lys kan man dog hævde, at der er "noget lumsk" over hans lille smil og blikket, men det er faktisk den spidse næse, der får mig til at tænke på seriemorderen Ted Bundy. Nå, men Dennis Nilsen - og ham er det jo - var nu mere til mænd end til de smukke, unge kvinder, "charmedrengen" Ted jagtede og slagtede efter forgodtbefindende.


Dennis Andrew Nilsen (1945-2019) var af skotsk-norsk oprindelse, idet hans far var fra Norge og hans mor fra Skotland. Som barn havde Dennis på et tidspunkt "leget doktor" med sin søster, så da han som teenager opdagede, at han tændte på drenge, hvis ansigtstræk mindede ham om hende, troede han, at han nok "bare" var biseksuel. Noget, han senere måtte indrømme over for sig selv ikke var tilfældet: han var til mænd, og han var tilmed til voldtægt af mænd - eller af deres lig. 


Vejen fra levende til død stod han selvfølgelig selv for efter at have lokket sine ofre med sig hjem. Nogle af dem var bøsser og/eller trækkerdrenge, medens andre bare var hjemløse og/eller arbejdsløse, der havde brug for et måltid mad og et midlertidigt nat-logi. At deres ven i nødens stund havde i sinde at myrde dem, har de ikke haft nogen anelse om, men han var faktisk selv en ensom og fortabt sjæl, der søgte et menneskeligt samvær, som han ikke fik ret lang tid ad gangen.

Mordene foregik altså altid hjemme hos Dennis, nemlig i et af de to steder i London, hvor han boede mellem 1978-1983. Et par af ofrene havde han haft håb om ville flytte ind hos ham som hans kæreste, men hans forhold holdt simpelthen ikke, og der kan have været et vist element af skuffelse i hans mange mord og hans bizarre behandling af ligene. Nogle af de døde beholdt han hos sig i flere uger, vaskede, pudrede og klædte dem på, som han nu ønskede at se dem. De fleste brugte han formentlig som en art menneskelige sex-dukker, også flere uger efter deres død.


En nydelig mand og sikkert også en, der kunne have vakt Dennis Nilsens interesse, men dette er nu hans banemand, blikkenslageren Mike Cattran, der blev tilkaldt på grund af en skrækkelig stank omkring afløbet, som Dennis selv havde været med til at klage over. Da han som morder jo godt vidste, at nu var der fare for, at han ville blive opdaget, tilbragte han natten før mordene blev opdaget af blikkenslageren og politiet med et nytteløst forsøg på at fjerne de menneskelige rester og erstatte dem med kyllingeben og andet fra dyr til mad-brug. Efter sin arrestation og under  kørslen til politistationen blev han spurgt om, hvorvidt der kun var ét eller måske to lig  i kloaksystemet. "Næh," sagde han, "der er nok en 15-16 styks ...."


Det har der sikkert også været, for man fandt også mere end 1000 tænder og rigtig mange knoglefragmenter i haven bag den ene af hans boliger, men i første omgang blev han nu kun dømt for mord på seks unge mænd. At der var langt flere, og at kun en brøkdel af dem kunne identificeres, er trist at tænke på. Detaljerne omkring voldtægterne og mordene på ofrene gør det hele endnu mere horribelt. Her ses således den gryde, som han brugte til at koge afhuggede hoveder i.

Uhyrlighederne har han selv fortalt om på de båndoptagelser, man har fra fængslet, og de er interessante, men dybt foruroligende som vidnesbyrd om en meget, meget pervers mand. Da man spurgte ham, hvorfor han ikke holdt op med disse meningsløse mord, svarede han, at det var det eneste i hans liv, der gav ham et kick samt glæde. Det er tydeligt, at han ikke fortrød mordene og det faktum, at han havde berøvet disse mange unge mænd deres liv og livsmuligheder. 

Her ser man en voksfigur af den efter afsløringen meget berømte og særdeles berygtede seriemorder Dennis Nilsen blive eskorteret til sin plads i gyser-afdelingen af Madame Tussauds. Andre har foreviget ham med dokumentarer, film og TV-udsendelser, foruden at der selvfølgelig også er udegivet en masse avisartikler om ham i tidens løb.

 

 

https://www.dailystar.co.uk/tv/how-dennis-nilsen-died-excruciating-22693862 

https://www.mirror.co.uk/features/how-plumber-who-found-human-10747120 

https://www.mylondon.news/news/nostalgia/des-creepy-letters-dennis-nilsen-18905026 

https://ph.news.yahoo.com/dennis-nilsen-serial-killer-dinner-train-091530741.html

https://www.devonlive.com/news/devon-news/killer-dennis-nilsen-penned-final-1564177

https://www.holliescrack.com/post/who-did-dennis-nilson-kill

https://thetab.com/uk/2021/08/18/dennis-nilsen-true-story-memories-of-a-murderer-tapes-netflix-219626 

Wikipedia


Ingen kommentarer:

Send en kommentar