onsdag den 8. december 2021

Det kastrerede pædofili-offer

 

En modig, lille, hollandsk stridsmand, Henk Heithuis (1935-1958), havde sat sig for at erklære den mægtige Katolske Kirke krig efter en rædselsfuld barndom på katolske børnehjem. Disse blev drevet af munke, der havde den uskik at forgribe sig på børnene, når de kunne komme til det. En anmeldelse af denne forbrydelse var noget, han vidste kunne få alvorlige følger for ham selv, men han havde truffet sin beslutning. Den 30. januar 1956 indgav han derfor en anklage om alvorlige seksuelle overgreb på børnehjemmene. Dette var meget modigt gjort af ham, for de fleste andre, der havde oplevet munkenes sex-overfald på børnehjemmene, turde ikke indgive en kriminel anklage imod dem. I 1950'erne tav man nemlig med den slags, men det ville Henk bare ikke være med til længere. Han ville have, at overgrebene stoppede og ønskede måske også at få hævn, men ingen af delene var ligefrem nemme at få gennemført, da anklager af denne art på dette tidspunkt blev regnet for uhørte og ubegrundede angreb på Kirken: "Sådan var de hellige mænd bare ikke ...." At det var lige præcis det, de var, kom først frem flere år senere, hvor det væltede frem med lignende anklager fra bl.a. kordrenge.


"Saint Vincent" i Harrevel i Holland, hvor Henk blev udsat for diverse overgreb i årene 1950-1953 virker præcis lige så dystert og skummelt, som det åbenbart også var.

Her er der tale om et mere velkendt motiv: præsten Edward Wheeler Hall bliver fundet skudt sammen med sin ligeledes myrdede elskerinde, Eleanor Mills, i 1922. Stor skandale, men dog ikke afvist som en ubegrundet bagvaskelse, sådan som det skete med Henk, hvis anklager førte til et pacificerings-forsøg via hospitalsvæsenet. Han blev nemlig prompte indlagt på det psykiatriske hospital Huize Padua med diagnoser, som der overhovedet ikke var belæg for. Sådan var der sikkert flere andre mægtige organisationer ud over Kirken, der lukkede munden på dem, der angreb dem, men det religiøse indslag gør det hele dobbelt grotesk. Sørgeligt nok var Henk altså ikke den eneste, der kom ud for disse overgreb, og heller ikke for Kirkens selvopfundne "kur", nemlig kastration.


Hvad værre var, så blev Henk nemlig ikke bare indlagt på fiktive psykiatriske diagnoser, men også udsat for en fuld kastration, "da han jo måtte være homoseksuel for at påstå den slags uhyrligheder om de hellige mænd". Han, der var 20 år på dette tidspunkt, blev stadig regnet for umyndig i juridisk forstand, og han havde ingen, der kunne forsvare ham, så der var intet forsvar over for hverken det ene eller det andet. Da han gennemførte sin anklage, havde han ganske vist en pigekæreste og udviste ingen tegn på homoseksualitet, men det blev ignoreret i kampen for at få bugt med ham og hans anklager, der stillede Kirken i et dårligt lys. Således påstod man ligefrem, at det var ham, der havde forført munkene, og ikke dem, der havde misbrugt ham.

Operationen gjorde ham overmåde syg på grund af de hormonelle ubalancer, indgrebet påførte ham, men selv om det må have været hårdt for ham både fysisk og psykisk,  planlagde han alligevel et sagsanlæg imod Kirken. Før denne kunne gennemføres, døde han imidlertid i en mystisk bilulykke, og det er svært ikke at mistænke, at det i virkeligheden  var noget andet end et "hændeligt uheld", da det var et stort held for Kirken, at deres angriber nu var væk. Straks efter dødsfaldet den 28. oktober 1958 - dvs. samme dag - konfiskerede de hollandske myndigheder alle hans papirer, sagsakter, etc.. Samtidig påstod Kirken, at han selv havde bedt om kastrationen, hvilket der dog - pinligt nok for de "hellige mænd" - ikke var nogen form for skriftlige beviser på. Alt taler således for, at Henk blev et offer i dobbelt forstand, nemlig både for de pædofile munke, for Kirken som sådan og for fordomme omkring homoseksualitet, der egentlig ikke angik ham, da han var heteroseksuel, men som fik en stor indvirkning på hans liv.


Hele denne uhyrlige sag med seksuelle overgreb og tvangskastrationer voksede sig meget stor i årenes løb, også fordi en del af pressen involverede sig i den. En avisudredning viste således, at 800 katolske kirkefolk af forskellig art havde begået disse overgreb på børn gennem 40 år, og at man vidste dette på højeste sted. Tvangskastrationerne, som der var mindst 10 af, var heller ikke ukendte for regeringsmedlemmer, embedsmænd og andre i høje stillinger. Nogle af sidstnævnte synes således at være involveret i forsøgene på at skjule, hvad der foregik.


https://www.dailymail.co.uk/news/article-2117574/Dutch-Catholic-Church-castrated-10-boys-1950s-effort-purge-homosexuality.html

https://www.thedailybeast.com/dutch-castration-scandal-how-journalists-broke-the-story

https://www.towleroad.com/2012/03/catholic-church-castrated-boys-for-homosexuality-committee/

www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/netherland…. 

https://www.bishop-accountability.org/news2012/03_04/2012_03_21_Stanley_WeShouldnt.htm 

https://newmanshapiro.com/child-whistleblowers-of-priest-rape-surgically-castrated-records-reveal/ 

Wikipedia


Ingen kommentarer:

Send en kommentar