onsdag den 26. januar 2022

L. C. Underwood - betjenten, der gik fra snøvsen

Lamont C. Underwood

Når en politimand ender i fængsel for mord, så rykker det unægtelig ved vores almindelige forståelse af politiets opgave og de karakteregenskaber, de bør være i besiddelse af. Lamont C. Underwood (1951-2018) blev imidlertid ret hurtigt mistænkt, da man fandt den 77-årige Catherine Miller dræbt med to skud i hovedet. Han var kommet sammen med Millers datter, Sandra "Kay" Weden, et stykke tid og var frustreret over, at hun i stedet var begyndt at se en svensk indvandrer, Victor Gunnarsson (1953–1993). Ja, han var faktisk så frustreret, at han nærmest var besat af tanken om at få hende tilbage. Blev han en "stalker"? Noget kunne tyde på det, og at han helt glemte, at han pr. definition skulle stå på lovens side og da slet ikke bryde den, som han gjorde.

Catherine Miller med sin datter, Sandra "Kay" Weden 

Det kan ikke nægtes, at den ultrahøjreorienterede svensker, Victor Gunnarsson, havde fået sig alle mulige fjender, også i USA, for han var formentlig involveret i mordet på Sveriges statsminister Oluf Palme i 1986, mistænkt var han i hvert fald. At han i øvrigt var en fyr med "Swung" kan heller ikke nægtes, og Sandra var virkelig faldet for ham og havde ingen planer om at vende tilbage til Lamont C. Underwood, ligegyldigt hvad han gjorde.

Victor Gunnarsson

Efter mordet på moderen blev Sandra ekstra urolig for Gunnarsson, som hun ikke havde hørt fra et par dage. Grunden til dette blev klar, da man fandt hans næsten nøgne lig. Det viste sig, at Lamont havde kidnappet og myrdet ham, og at også dette mord - ligesom det på Catherine Miller - blev begået for at ramme Sandra følelsesmæssigt. Hun skulle lide, og det skete bedst, hvis hun - ligesom ham - mistede det, hun holdt mest af, hvilket vil sige moderen og Gunnarsson.


Den svenske indvandrer, Victor Gunnarsson, ligner absolut ikke én, der let lader sig fysisk overmande, men kidnappet blev han, og her kan det have hjulpet gevaldigt med et politiskilt. Det tog imidlertid fire års knoklerier samt ekstra personale, før de indledende undersøgelser var færdige, og Lamont kunne arresteret. Han fik en livstidsdom plus 40 år i 1997, hvilket nok kom bag på en del, inklusiv ham selv.

I 2010 forsøgte han at skaffe sig en ny retssag med den begrundelse, at "hans advokater havde været ineffektive", men det glippede, da bevismaterialet blev anset for overvældende. Der herskede ingen tvivl om hans skyld, så han endte med at dø i fængslet af naturlige årsager.


https://www.salisburypost.com/2018/12/27/former-police-officer-l-c-underwood-convicted-in-notorious-murder-case-20-years-ago-dies-in-prison/ 

 

https://www.outlineofamurderpodcast.com/outlines/lc-underwood 

 

https://www.unlimitedbliss.net/post/this-story-went-straight-for-my-heart-and-i-felt-a-great-amount-of-compassion-for-everyone-involved 

 

https://www.salisburypost.com/2018/12/27/former-police-officer-l-c-underwood-convicted-in-notorious-murder-case-20-years-ago-dies-in-prison/ 

 

Wikipedia 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar