mandag den 31. januar 2022

Kvindelige seriemordere

"Normalt" optræder kvinder ikke som seriemordere, men som ofre for mandlige mordere som f.eks. Ted Bundy, Samuel Little, Richard Ramirez, Dennis Rader, Gary Ridgway, osv., osv., osv., men der er dog også dem, der går ind for et makabert rolleskift, hvor det ofte er manden, men ikke altid, der bliver offer for kvinden. Eftersom kvinder bruger metoder som gift og ikke helt synlige kvælningsmetoder, er der formentlig mange af deres mord, der slet ikke opdages, så der kan være langt flere kvindelige seriemordere, end vi hidtil har gjort os klart. Et godt eksempel er (Audrey) Marie Hilley, der levede som den kønne og perfekte hustru og mor, samtidig med at hun myrdede på livet løs. 

 

Blandt andre kvindelige seriemordere kan f.eks. nævnes Blanche Taylor Moore, Velma Barfield, Judy Buenoano, Amy Archer-Gilligan og Aileen Wuornos. Sidstnævnte, der fejlagtigt regnes for Amerikas første kvindelige seriemorder, er et særdeles ulykkeligt eksempel på, hvordan mishandling og en omfattende nedværdigelse kan forvandle et barn til en morderisk furie. Således blev Aileen misbrugt og mishandlet gennem hele sin barndom, blev voldtaget og gravid som 14-årig, så ærlig talt, påviste hun ikke bare gennem sin livsstil, at tryk avler modtryk? Hun kunne ikke lide mænd, men levede som prostitueret, hvilket næppe kan have været rart, men når hun påstod, at hendes kunder voldtog hende, så passer det ikke ud fra den måde, vi normalt opfatter forbrydelsen "voldtægt", da hun jo solgte sex for at overleve i samfundet.


Så vidt jeg kan se, er disse kvindelige seriemordere ikke også seksualforbrydere eller ligefrem lystmordere, sådan som mange/de fleste af de mandlige er. Det er da muligt, at der indgår både sex og lyst i nogle af mordene, men ikke så synligt, at det virker som det primære motiv. Nej, kvinderne myrder for at opnå noget materielt eller for at blive fri for noget, der irriterer dem, som f.eks. mænd, børn eller (sviger-)forældre. Hos nogle indgår også motivet hævn, hvilket så igen kan hænge sammen med deres rolle i samfundet, der ikke giver dem de udfoldelsesmuligheder, de ønsker.

En af de kvindelige seriemordere, der lader til at blive drevet af det hele, er Kelly Cochran. Hun indrømmer, at hun har myrdet mange - dvs. flere, end politiet var klar over, da de arresterede og fængslede hende for hendes medvirken ved hendes mands (angivelige) mord på hendes elsker og kollega, Christopher Regan. Om det så virkelig var ægtemanden, Jason, der dræbte Regan, kan man stort set kun gætte på, for det kunne lige så godt være Kelly selv, der gjorde det alt sammen helt alene.


Mordoffer Christopher Regan

Denne, ifølge fotografier og desuden mange udsagn, skønne fyr myrdede Kelly altså måske/formentlig sammen med sin mand, Jason, der døde nogle år efter, angiveligt af en overdosis. Forskellige ting peger dog på en anden forklaring, nemlig at Kelly myrdede Jason som en form for hævn over ham, fordi han tvang hende til at være med til at dræbe Regan. 


Kelly og Jason Cochran

Tankegangen og handlingerne er præget af deres egen skæve logik, men alt bunder i en tydelig mangel på empati, for Kelly følger kun sine egne ønsker, og de er ofte dystre og mildt sagt kriminelle. At der virkelig er flere mordofre er absolut ikke usandsynligt, også fordi der er blevet fundet uidentificerede knogler det sted, som hun selv har udpeget som sit foretrukne, når det gjaldt om at skaffe sig af med ligdele. I overlyttede samtaler mellem hende og hendes mor fortæller hun om, hvordan hun altid har følt lyst til at dræbe, og det fremgår indirekte, at det er lige præcis det, hun har gjort om og om igen. Der er ingen anger at spore, men der er visse ting, der tyder på, at hun var langt mere glad for Regan, end hun indrømmede, og at det sårede hende, at han ikke følte det samme for hende, men bare gik ind for sex. At hun har en lang forhistorie med psykisk sygdom gør det sværere at bedømme hende og hendes handlinger, men dømt er hun, og man eftersporer også andre ofre for hende og hendes mordlyst.


Kellys behandling af den døde Regan er ret forfærdelig. Man spørger sig selv om, hvad der fik hende til at gøre de ting, hun gjorde, men der er ikke rigtig noget svar. Skete det, fordi hun på en vis måde blev afvist af den fyr, hun havde dybe følelser for? Efter mordet gik hun i hvert fald videre og  nedværdigede ham ved at servere dele af hans lig som "bøffer", bl.a. for naboen? I mine øjne er det den ultimative hån, som ingen har gjort sig fortjent til, heller ikke Regan. 

 

https://aniston.dk/en-kvindelig-seriemorder.51731.html


https://ungtteaterblod.dk/tag/usas-foerste-kvindelige-seriemorder/


 

Misbrugt som barn, mor som 14-årig efter en voldtægt og prostitueret allerede i folkeskolen - og den første kvinde nogensinde der matchede FBI's profil på en seriemorder. Læs om kvinden der myrdede syv mænd, før hun blev henrettet i 2002.

 

https://allthatsinteresting.com/kelly-cochran 

 

https://www.rollingstone.com/culture/culture-features/is-this-indiana-woman-a-serial-killer-252216/ 

 

Wikipedia


Ingen kommentarer:

Send en kommentar