mandag den 12. juli 2021

Date Rape og familieforviklinger

Denne fyr, nemlig skuespilleren Clark Gable (1901-1960), er stadig elsket af fans over hele verden. Han har f.eks. fan-sider på Facebook, og folk bliver imponeret både over hans spillestil, hans ydre og hans karisma. Ganske godt gået af en fyr, der har været død i tres år. Den rolle, man især forbinder ham med, er som Rhett Butler i den vist nærmest udødelige "Borte med Blæsten", men han har faktisk indspillet mere end tres film, hvorved han gjorde den filmmand til skamme, der sagde om ham, at "han aldrig ville blive til noget, for han ligner en chimpanse". Det var især hans noget strittende ører, man hæftede sig ved, selv om de nu ikke lod til at trække fra i hans charme.

Old Hollywood: Lewis sensationally revealed in her 1994 memoir that she was conceived in 1935 when Loretta Young, 22, and the married Clark Gable, 34, were shooting The Call of the Wild

Under indspilningen af "The Call of the Wild" (1935) mødte han det unge stjernefrø Loretta Young (1913-2000), der efterhånden fik en pænt stor, men nu nok mere eller mindre glemt karriere inden for film og TV. Deres samarbejde fik skjulte følger, nemlig en datter, Judy Lewis (1935-2011). Skandalen truede, og det ville kunne ødelægge karrieren for både Gable og Young, hvis det blev kendt, bl.a. fordi han var gift. Han virkede totalt ligeglad med Youngs situation som gravid og forladt, foruden at han ikke på noget tidspunkt officielt anerkendte faderskabet til deres fælles datter. Young svigtede dog ikke og fandt på en metode til at bevare både sit barn og sit pletfri rygte: hun adopteret sin datter, som var hun et fremmed barn, for at skjule, at hun havde fået dette illegitime barn med Gable. Den lille pige blev dog først holdt skjult på div. børnehjem, men efter godt halvandet år, blev hun altså genforenet med sin biologiske mor, der således spillede hendes gode og humane "adoptivmor", der tog det stakkels, forladte barn til sig.

 Loretta Young med sin "adoptivdatter", Judy Lewis

Gable havde tilnavnet "The King of Hollywood", og han var en virkelig stor stjerne, men som menneske var han måske ikke så stor. F.eks. gik der senere rygter om, at Judy ikke var blevet til ved en uægteskabelig, men dog romantisk affære, men ved voldtægt - nærmere betegnet den slags voldtægt, der kaldes "date rape". Var det Youngs katolske tro, der (måske) fik hende til at lade dette rygte sive, da voldtægt jo fritog hende for "medskyld" i den "syndige akt", der havde skabt hendes datter? Og hvor kom rygtet fra, når hun ikke vedgik moderskabet? Der er også forskellige beretninger om folks reaktion på Judys position som Gables hemmelige datter, for ifølge nogle Hollywood-kilder blev hun drillet med sin tydelige lighed med ham. Især hendes ører blev fremhævet som et uomtvisteligt bevis på hans faderskab, da de også strittede noget. Derfor blev hun - på sin mors insisteren - udsat for plastikkirurgi som 7-årig. Andre påstår dog, at det først var med udgivelsen af selvbiografien, "Uncommon Knowledge" by Judy Lewis (Pocket Books/Simon & Schuster, 1994, at hemmeligheden for alvor blev kendt, selv om Loretta Young angiveligt aldrig indrømmede det officielt, vist nok heller ikke over for Judy Lewis.

I sit sidste ægteskab, nemlig med Kay Williams, fik Gable en søn, John Clark Gable, der beklageligvis gik til i druk, men som dog også nåede at få en søn. Hvis man sammenligner billeder af den voksne Judy med hendes halvbror, synes jeg, at ligheden med Gable er tydeligst i hendes tilfælde. Deres ansigtsform ligner således hinanden meget.


Clark Gables søn, John Clark Gable 

 


Judy Lewis som voksen


John Clark Gable fik to børn, nemlig datteren Kayley Gable, der har en søn, og Clark James Gable (1988-2019), der har en datter. Judy Lewis fik kun et barn, datteren Maria Tinney Dagit.
 

Maria Tinney Dagit
 
Den gamle affære, hvad enten den ny var en romantisk forførelse eller et tilfælde af "date rape", var altså længe et rygte i Hollywood, men er nu regnet for fakta. Hvis man læser biografiske artikler om de to stjerner, Clark Gable og Loretta Young, står Judy Lewis opført som deres fælles, biologiske, men illegitime datter. Sært nok har den anden Gable-gren med de udskejende mandlige arvinger imidlertid ikke trådt frem med en accept af slægtskabet. Judy, der jo nu er død, kan vel være ligeglad, men det føles mærkeligt i vore oplyste og ikke så over-snerpede tider, at hun overhovedet ikke regnes med i familien Gable. Når jeg ser billeder af hende, bliver jeg forarget på hendes vegne, for ligheden med Clark Gable er bare ikke til at tage fejl af. At han aldrig udviste interesse for hende taler ikke til hans fordel. Man spørger også sig selv, om det er sandt, at hun mødte ham på et tidspunkt som 15-årig, og at han kyssede hende på panden: sandhed eller det "kasserede" barns ønskedrøm?
 
Secret love child: Judy Lewis, the daughter of Loretta Young and Clark Gable, has died of cancer aged 76
Hvis Clark Gable er hendes biologiske far, hvilket man altså tror nu, så er denne kvinde, nemlig Adeline Hershelman Gable, hendes farmor, og også dér ser jeg en lighed i ansigtsformen.
 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-2068727/Judy-Lewis-dies-Clark-Gable-Loretta-Youngs-love-child-dies-cancer-76.html

 

http://greatentertainersarchives.blogspot.com/2011/12/rip-daughter-of-loretta-young-dies.html 


https://www.silverscreenoasis.com/oasis3/viewtopic.php?t=279&start=1005

 

https://fikklefame.com/r-i-p-judy-lewis-clark-gables-secret-daughter/ 


https://news.amomama.com/195146-loretta-youngs-son-opens-his-mothers-fin.html

 

https://www.today.com/news/clark-gables-secret-daughter-dies-76-wbna45508353 

 

https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2902894/Clark-Gable-s-granddaughter-Kayley-gives-birth-bouncing-baby-boy-names-iconic-star.html 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar