fredag den 30. juli 2021

Var Jack the Ripper amerikansk???

USA er landet med det høje antal af alt muligt, bl.a. også seriemordere. I England vakte det bestyrtelse, at én mand med "kælenavnet" Jack the Ripper kunne myrde fem kvinder i 1888 og være sluppet af sted med det. Det blev set som noget meget specielt, og man husker ham den dag i dag, selv om der er kommet mange andre og endnu værre mordsager til senere. Mange spørgsmål er aldrig blevet besvaret, og det gælder først og fremmest morderens identitet: HVEM var Jack the Ripper, og hvor mange mord kan anses for at være begået af ham? Ingen ved det med sikkerhed, men man regner alligevel de fem 1888-mord for "kanoniske", selv om der sagtens kan være både flere og færre ....

I USA vrimler det nærmest med mordere, der har rigtig mange liv på samvittigheden. Ikke alle er hverken identificeret eller fanget, og antallet af mordofre blafrer også ofte i luften, men man har dog estimerede tal for de flestes vedkommende. Når det drejer sig om den forbryder, der stadig regnes for Amerikas første seriemorder, dvs. Dr. H. H. Holmes (1861–1896) er der oplyst tal fra (ca.) 27 til 200, men han endte med at blive hængt den 7. maj 1896 for ét eneste mord, nemlig på sin forretnings-partner, Benjamin Pitezel, hvis tre børn han formentlig også har myrdet. 

Benjamin Pitezel

Der er andre kendte ofre for hans mordlyst, men de var ikke med i dommen, måske fordi man simpelthen ikke ønskede at trække sagen i langdrag, når det allerede var kendt, hvad han havde gjort imod sin forretningspartner og - sandsynligvis også - hans familie.

Holmes' oldebarn, den amerikanske advokat Jeff Mudgett, mener i øvrigt, at H. H. Holmes rent faktisk er lig med enlændernes berømteste seriemorder, dvs. Jack the Ripper, og at han begik mordene på en af sine rejser. Desuden hævder han, at en af hans andre efterkommere, altså foruden ham selv, er prins Harrys kone, Meghan Markle.

H. H. Holmes

Intet lader til at have været fremmed for Holmes, når det kom til forbrydelser. Han var bigamist - eller rettere sagt trigamist - forsikringssvindler og altså morder. Nogle af mordene gav ham en ekstra indkomst, fordi han solgte ligene til medicinstuderende, hvis han da ikke selv havde brug for dem til sine livsforsikrings-svindlerier. 

Ikke bare hans morderiske aktiviteter, men også det hus i Chicago, som han købte og fik renoveret, så det blev til en ren morder-hule, lever videre i film og bøger om uhyggelige eksistenser. Dette hus blev forsynet med hemmelige rum, trapper, der ikke førte nogen steder hen, osv., osv., og det fik meget passende tilnavnet "The Murder Castle" i almindelig tale.
 

Holmes havde formentlig oprindelig haft planer om at lave huset om til et hotel, men det lader ikke til at være sket. Det blev brugt til alt muligt, som han nu var i gang med, og efter hans arrestation fandt man f.eks. knogle-rester af Benjamin Pitezels to små døtre, men ikke af hans søn, der var og blev forsvundet.

Det var et meget uhyggeligt hus, hvor der fandt forskellige uhyrligheder sted. Efter sin henrettelse fik H.H. Holmes en mærkelig renæssance, da det nu blev hans tur til at blive gravet op af sin grav. Dette skyldtes, at der gik en masse rygter om, at det i sin tid var lykkedes ham at flygte fra fængslet, sådan at det slet ikke var ham, der var blevet henrettet. Det ønskede man afklaret én gang for alle, så graven blev åbnet, og liget blev gravet op til en obduktion

DNA-analyser af en af hans tænder beviste hans identitet. Selv om liget var temmelig nedbrudt, så havde han stadig sit karakteristiske overskæg.

 
 


Wikipedia

Ingen kommentarer:

Send en kommentar