onsdag den 14. juli 2021

Philip Jablonski, manden der altid fulgte sin misvisende penis-kompasnål

Her kan man virkelig tale om at have "verdens mest misvisende bukse-kompasnål". Ja, anderledes kan man næsten ikke udtrykke det, for Philip Carl Jablonski (1946-2019) kørte nærmest på autopilot, når det gjaldt kvinder og sex: hvad "mini-Philip" ønskede, skulle "Store Philip" nok skaffe den, da den seksuelle tilfredsstillende var alfa og omega i hans liv. Hvis de kvinder, det gik ud over, var indforstået med at levere krop til hans lyster, så havde de sommetider en chance for at overleve, men ikke altid .... 

Ligefrem lækker var han ikke, bl.a. fordi han altid virkede "nusset". Møder med denne 195 cm høje mand førte dog forbløffende tit til et parforhold. Desværre havde Jablonski dog den vrangforestilling, at han bare kunne tage for sig, når lysten blev vakt, og det gjorde den konstant. Formentlig havde han lært denne ukontrollable opførsel af sin voldelige og alkoholiserede far, der regelmæssigt begik overgreb mod kone og børn, og som ikke ligefrem holdt sig tilbage, når det gjaldt sex og vold. I nogle tilfælde var det nu velfortjent med de prygl, han udsatte Philip for, som f.eks. da han straffede den på det tidspunkt 16-årige Philip for at have overfaldet og forsøgt at voldtage sin 14-årige søster. 

Vold og sex var faktisk Philips signatur i alle forhold. Hans første kone, var high school-kæresten Alice McGowan, som han ofte nød at kvæle halvt ihjel under samlejet. Da hun forlod ham, giftede han sig med Jane Sanders, som han voldtog på deres første date. Formentlig fordi hun blev gravid, giftede de sig, men den konstante vold og de mange trusler på livet, han udsatte hende for, gjorde dog, at hun forlod ham. På et tidspunkt truede han med at skyde hende, da hun ønskede at afbryde et voldeligt samleje. Efter en af de hyppige kvælnings-sessioner, han kunne lide, mistede hun bevidstheden, men vågnede op, da han var i gang med at voldtage hende. Det var dog ikke bare konerne, det gik ud over, for i 1972 voldtog han også en kvindelig bekendt, hvilket førte til en fængselsdom. Da han kom ud igen giftede han sig i 1977 med Linda Kimball og fik en datter med hende. Forholdet var voldeligt, men da han truede hendes mor med voldtægt, forlod hun ham med deres fælles barn.

Desværre vendte Linda tilbage på det, der skulle have været et kort besøg i lejligheden for at hente forskellige ting til den lille, for det kostede hende livet. Jablonski fik 12 års fængsel for at have slået, stukket og kvalt hende, men blev prøveløsladt for god opførsel i 1990, selv om han på det tidspunkt også havde gjort sig uheldigt bemærket ved at forsøge at kvæle sin mor med et snørebånd. At det skete hang måske sammen med hans frustrationer over, at hans fjerde kone, Carol Spadoni, der var en penneven for fængselsindsatte, nægtede at besøge ham på det, der kaldes "ægteskabelig visit".

Carol var en 46-årig, naiv og indesluttet anorektiker, der var nede på en vægt, der var helt vild. I en kamp med Philip ville hendes (vist nok) 34 kg ikke kunne stille meget op imod hans 105 kg, og hun tabte da også, da han blev løsladt fra fængslet og derpå opsøgte hende og hendes mor, 72-årige Eva. De to kvinder levede sammen og havde et godt liv med deres specielle hverdags-rytmer samt fælles interesser, bl.a. for dyrevelfærd. Carols pennevenskab med Philip var sikkert også udsprunget af et humanitært ønske om at "gøre noget godt for en indsat". At han var djævlen selv, vidste hverken hun eller hendes mor, men de havde dog taget visse forholdsregler imod ham, der bare ikke virkede efter hensigten. Philip mishandlede sin kone, men voldtog hendes mor og derpå dræbt dem begge den 23. april 1991.

En anden kvinde, han havde dræbt dagen før, var enken Fathyma Vann på 38 år, som han bortførte, voldtog og myrdede i et ørkenområde. De to kendte hinanden fra det motor- og bil-kursus, han deltog i som en del af betingelserne for hans prøveløsladelse. Ved dette mord gjorde han to ganske unge piger forældreløse, hvilket dog ikke var med i hans betagtninger over ret og uret i hans bestandige tjenesteydelser for det, der var alfa og omega i hans liv: hans ustyrlige penis. Efter at have myrdet Fathyma, Carol og Eva myrdede og voldtog han også en kvinde, han slet ikke kendte, men som han "fik lyst til", nemlig den 58-årige ekspedient og tankstation-ejer, Margie Rogers.


I fængslet havde han tegnet forskellige ting, der optog ham. En ting var disse håndjern, noget andet en uhyggelig liste over kvinder, han ville myrde.

Det værste kom dog efter kort tid hans pågribelse, for da opdagede man, at han havde optaget mordene og sine tanker omkring de enkelte kvinder, han havde udset sig, på bånd. Selv hærdede politifolk var rystede, og det var de også over hans "trofæ-bælte", hvor han havde skrevet navnene på dem, der allerede var blevet hans ofre.

Philip havnede rimeligt nok på dødsgangen i San Quentin-fængslet, men døde af naturlige årsager i 2019, dvs. 73 år gammel. Når det gælder sådan en som ham, burde man helt afgjort have fjernet det, der var sådan en dårlig kompasnår i hans liv, nemlig de drifter, der var forbundet med det, han tjente med sine handlinger: hans penis. Minimumskravet ved en prøveløsladelse som den, han fik, burde have været en medicinsk kastration. 

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8699275/Daughter-Phillip-Jablonski-victim-recalls-meeting-murdered-mom.html 

 

https://medium.com/true-crime-addiction/lonely-heart-necrophiliac-serial-killer-true-crime-63e9e869a9ea 


https://www.yourtango.com/2020336859/who-phillip-jablonski-serial-killer

 

https://thecinemaholic.com/who-was-phillip-jablonski-how-did-he-die/ 


https://nypost.com/2018/07/19/im-penpals-with-30-prisoners-and-one-of-them-is-my-best-friend/

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar