tirsdag den 20. juli 2021

Hr. Gennemført Modbydelig!

Ligner han en seriemorder? Næh, egentlig ikke, og i de videooptagelser, jeg har set med ham, virker han utrolig kejtet og akavet, dvs. mere som en klumpedumpe end som en dæmonisk skikkelse. At han rent faktisk er en superpervers, kriminel fyr, der har stået for mange grusomme og rædselsfulde gerninger, er der dog ingen tvivl om. 

Jeg synes altså, at Israel Keyes (1978-2012) virker kluntet, men han var skam yderst behændig til det, han holdt mest af: MORD. Ifølge FBI har han mindst dræbt 11 mennesker, men der kan sagtens være mange flere. Desuden holdt han sig ikke til mord, men begik også bankrøverier, foretog brandstiftelse og begik indbrud, foruden at han voldtog, som det nu faldt ham ind. Alt sammen noget, der foregik over flere år, før han endelig blev fanget.

Israel Keyes under et bankrøveri 

Han og hans familie startede som mormoner, men bevægede sig senere over imod en mere outreret religiøs holdning, og selv endte han med at bekende sig til eller flirte kraftigt med satanisme. Ifølge hans egne oplysninger tog familiens tidligere mormon-tro en drejning over i noget, der kan ligne en militær form for Amish-bevægelsen. De levede yderst beskedent uden elektricitet, rindende vand og andre moderne bekvemmeligheder, og alt var centreret omkring religionen, hvilket han reagerede imod som teenager. Da han meddelte familien, at han forsagede den kristne tro, forskød hans far ham, men han opretholdt forbindelsen til sin mor. Fra 1998 til 2001 var han i militæret, hvor han klarede sig godt. I 2007 oprettede han en entreprenørvirksomhed i Alaska, idet han tilbød forskellige former for forefaldende arbejde.

Keyes blev født den 7. januar 1978 som nr. 2 af 10 børn, der alle blev hjemme-undervist. Da han var 18 år gammel startede han sin "karriere" som forbryder med et seksuelt overgreb på en teenage-pige, og derfra gik det slag i slag indtil tilfangetagelsen i 2012. Et af sine virkelig modbydelige mord begik han imod ægteparret Bill og Lorraine Currier i 2011, hvor han brød ind i huset til dette midaldrende og fuldstændig uforberedte par, som han bortførte og myrdede i et forladt hus. Bill blev skudt forholdsvis hurtigt i forløbet, men da han fortsatte til Lorraine skete mordet på hende med seksuelle overgreb og så megen smerte, som han nu kunne mønstre. Hans foretrukne mord-metode var kvælning, "fordi han syntes om at se sine ofre lide mest muligt". Ligene af de myrdede er aldrig blevet fundet, hvilket gælder flere af hans ofre.

Lorraine og Bill Currier

Hans sidste offer inden tilfangetagelsen var den 18-årige Samantha Koenig, der måske er det mest kendte af mordofrene på grund af visse, vanvittige detaljer. Hun var en sød og glad, ung pige, der arbejdede i en kaffebar, som han kidnappede hende fra den 1. februar 2012. 
 
 
Efter at have voldtaget hende samt stjålet hendes kreditkort, etc., efterlod han hendes lig og tog på en forudbestilt sejltur med sin familie i et par uger. Da han kom tilbage, fjernede han liget fra det skur, hvor han havde lagt det, gav hende make-up på og syede hendes øjenlåg fast, så hun kunne illudere som levende. Derpå tog han et fotografi af hende og forlangte $30,000 for at udlevere den tilsyneladende stadig levende, unge pige. "Beviset" på, at hun var i live var den avis, han lagde ved hendes opstablede og make-uppede lig.
 

Efter at have gennemført denne helt igennem modbydelige plan om at narre politiet og hendes familie parterede han liget og smed det i Den Mexikanske Golf. Hvor andre mennesker ikke fatter en sådan gennemført ondskab, så rørte det ikke ham det mindste. Hans selvforståelse var af en sådan karakter, at man virkelig må spekulere over hans mentale tilstand. F.eks.: skal den latterlige hat på nedenstående billede få den grimme og kluntede morder forvandlet til en morsom og charmerende spøgefugl? Er det syge grin noget, der er forbundet med hans forestilling om ægte humor og morskab? 
 
Han var selv overbevist om, at han var bedre til alting end alle andre og sikkert også til at være morsom, hvilket det er svært at give ham ret i. Hans overdrevne selvovervurdering virker latterlig og malplaceret for én, der så mord og tortur som sin hovedbeskæftigelse, men som i sidste ende alligevel ikke evnede at holde sig skjult for politiet, og som begik selvmord, da han langt om længe blev fanget. I mine øjne var han en nar, der havde et sygeligt behov for at forsøge at skabe synlighed om sig ved hjælp af grusomme og umotiverede forbrydelser. Samtidig var han altså ikke kun latterlig, for han var også virkelig farlig, fordi han var helt uden skrupler.

Efter anholdelsen og medens retssagen imod ham for mordet på den bortførte Samantha Koenig var under forberedelse, og han var varetægtsfængslet, begik han selvmord og tog dermed oplysninger om mange andre overfald og mord med sig i graven. FBI anslår antallet af mord, der er begået af ham, til at være mindst 11, men der er sandsynligvis flere. Det, der kendetegner disse mord var, at de gik ud over mennesker, han ikke kendte personligt, og som han altså ikke havde et udestående med. Faktisk kan man sige, at han opførte sig som Døden selv, der ikke skelner mellem gode og onde, men bare lader leen gøre sit, for død er død .....


Ingen kommentarer:

Send en kommentar