søndag den 11. juli 2021

Det konstruerede alibi

Er dette en uskyldig mands ansigt? Det er der en del på Facebook, der plæderer for på den side, der er oprettet til ham og hans sag, og da han er dødsdømt samt har udtømt sine appel-muligheder, er det vigtigt at være helt sikre på hans skyld/uskyld. Gjorde han, hvad han er dømt for, eller var det hele et  resultat af overordentlig uheldige omstændigheder? Ud fra det, der er forelagt i sagen, virker han ikke bare som en super-skyldig skiderik, men som en manipulator af rang, og det er den slags, der gør, at det er svært for f.eks. mig at tro på en fejl i efterforskningen. Det forekommer mig meget mærkeligt, at man kæmper for netop ham, da han altid har slået mig som en dømt, der ikke kan herske nogen som helst tvivl om. Ikke desto mindre er det, hvad man forsøger at gøre, og det er selvfølgelig al ære værd, hvis man virkelig tror på hans sag, men det gør jeg altså ikke. 

Den dømtes navn er Kevin Dowling, og han blev den 14. december 1998 dødsdømt for røveriet imod samt voldtægten/voldtægtsforsøget på samt også mordet på en totalt uskyldig kvinde: Jennifer Lynn Myers. Hun havde et kunstgalleri, og den 6. august 1996 kom der en mand ind, der truede hende med en revolver. Han røvede hende og voldtog/forsøgte så ellers at gennemføre en voldtægt af hende, men mislykkedes muligvis. Da der kom en ind i galleriet, flygtede han, men et stykke tid efter genkendte hun ham - eller rettere sagt hans stemme - da hun besøgte en butik, hvor han arbejdede. Fund af bl.a. reb og andet stemte med overfaldet på hende, men to dage før retssagen imod Dowling for røveriet og det seksuelle overgreb, blev Jennifer Lynn Myers skudt. Dette mord virkede selvfølgelig yderst påfaldende så tæt på retssagen, så Kevin Dowling blev straks hovedmistænkt. 

Det er muligt, at dette påfaldende sammentræf gav politiet tunnelsyn, men det er nu mere end bare en smule sandsynligt, at mordet blev begået af den, der vandt mest ved hendes død, nemlig Dowling. Hans støtter har senere forsøgt at få mistanken kastet på hendes mand og en tidligere forretningspartner, men dette har ikke ført til det resultat, de håbede på. 

Kevin Dowlings alibi er meget specielt, for han - eller en i hans familie - gav politiet en videooptagelse af en fisketur, han angiveligt var på, da mordet blev begået. Bl.a. med hjælp fra en astronom fandt man dog hurtigt ud af, at tidsangivelsen på videoen ikke passede. Den var blevet ændret, og fisketuren virkede også sær, fordi han hele tiden så på sit ur og ikke fangede nogle fisk. Man kan sige, at hvis denne video var tænkt som det ultimative bevis på hans uskyld, så blev det i stedet et meget stærkt bevis imod ham, fordi det sagde noget om hans vilje til at manipulere andre. 

Senere har Dowling så forsøgt at få videoen omfortolket som et indicium på noget helt andet, nemlig at han på mordtidspunktet gjorde noget, hans kone ikke brød sig om: besøgte en stripbar. Den var lavet for at sløre denne forsyndelse og havde alligevel intet med et alibi for mordet på Jennifer  at gøre. Eftersom han efter dommen har bombarderet systemet med anklager imod snart den ene, snart den anden, der efter hans mening alle deltog i en storstilet konspiration imod ham, så virker han efterhånden ikke bare desperat, men direkte løgnagtig. Han forsøger tydeligvis at trække tiden ud, hvilket ikke gør ham mere troværdig, for han har ikke kunnet skaffe nye, afgørende beviser, der støtter ham, i den forløbne tid.

Som sagen står nu, regnes Jennifer Lynn Myers' overfaldsmand for at være den samme som den, der myrdede hende. Det er en meget sørgelig sag, for hun var en sød og venlig kvinde, der havde bestemt ikke havde fortjent at hverken blive overfaldet, røvet eller myrdet på denne måde. Derfor ses Dowlings nu udtømte appel-muligheder som sidste led før det endelige punktum: hans henrettelse. At han med sin video har forværret sagen imod sig, hvor han (sandsynligvis) havde regnet med at få et perfekt alibi ud af sine anstrengelser, er ingen andens skyld end hans egen. 

Hvis der er den mindste tvivl om hans dom, så synes jeg, at den skal forvandles til fængsel på livstid. Jeg tror som sagt ikke på hans uskyld, for intet han har gjort eller sagt tjener som bevis på, at han ikke gjorde, hvad han er dømt for, men hvis der er tvivl, så bør han ikke henrettes. 

 

https://www.imdb.com/news/ni61495901 

 

http://kbd.altervista.org/FF.html 


https://www.latestnewssouthafrica.com/2020/08/12/what-happened-to-kevin-dowling-death-row/

 

Wikipedia


Ingen kommentarer:

Send en kommentar