fredag den 16. juli 2021

Succesrig doktor - og bigamist .....

Hvem skulle have troet, at denne pæne, bebrillede mandsperson, nemlig Dr. Jean-Claude Dominique, var noget helt andet end det, han udgav sig for? Læge var han, og den uddannelse havde hans kone siden 1980, Eliette Dominique, betalt for gennem sit arbejde som sygeplejerske. Eftersom hans uddannelse jo var til begges gavn og glæde, også fordi de havde to børn sammen, har hun sikkert slidt i det uden ophævelser eller beklagelser. Hun elskede sin mand og mente, at han også elskede hende. Netop derfor var chokket så enormt, da han blev indlagt efter at være blevet kørt ned af en flugtbilist den 30. april 1999, og hun fandt en anden kvinde ved hans sygeseng, der påstod at være hans kone, og som også kaldte sig Fru Dominique. De skændtes om frue-titlen hen over den bevidstløse dr. Dominique, og det endte med, at Eliette blev smidt ud, fordi den anden kvinde, nemlig Betsy Dominique (oprindelig Marie Betsy Barlabier), kunne fremvise en gyldig vielsesattest. Hendes afskedssalut ramte Eliette med fuld kraft, for hun var totalt uforberedt: "Jeg ved alt om, hvem du er, og du blev skilt fra Jean-Claude i 1982, hvor jeg blev gift med ham!" Eftersom Eliette ikke var blevet skilt, regnede hun selvfølgelig rivalindens påstand for løgn, men hun besluttede sig for at gå, da diskussionen ikke førte til andet end en masse råberi og vilde anklager. Noget, der ikke blev bedre, da Jean-Claude døde 39 dage efter den stadig uopklarede ulykke med flugtbilisten.

Der er masser af tilfælde af bigami - eller rettere sagt polygami - i Biblen. Her ses f.eks. Elkanah med sine to hustruer (: Samuelsbog). Hvad Jean-Claude Dominique angår, så kom han fra en særdeles stor familie på Haiti, for den omfattede angiveligt 23 børn, der umuligt kan have haft den samme mor, så han er muligvis vokset op med en anden synsvinkel på ægteskabet end det, der blev regnet for almindeligt i USA, hvor han boede med sine to familier. Det undskylder dog ikke hans svindelnummer med de to koner, der begge regnede med at være hans eneste ene, og som også begge havde børn med ham. At snøre dem var tarveligt, også fordi det skabte sociale problemer for både dem og deres fælles børn. 

Eliette Dominique

Situationen var kaotisk, og de to koner må hver for sig have følt, at rivalinden snød, bedrog og løg for at tilrane sig de penge, Jean-Claude Dominique havde fået gennem opsparinger, ejendoms-besiddelser og ikke mindst et par livsforsikringer, der ville indbringe rigtig meget ved hans død. Eliette, der jo ikke troede på Betsys forklaringer, fik imidlertid et ekstra chok, da hun gennemgik boets papirer og fandt en skilsmissebevilling, som hun tilsyneladende selv havde underskrevet. Dette understøttede selvfølgelig Betsys påstand om, at hun var blevet gift med Jean-Claude i 1982, efter at han var blevet skilt fra Eliette. Der var imidlertid den hage ved situationen, at Eliette aldeles ikke havde underskrevet noget som helst af den slags, og at underskriften så meget forfalsket ud. Derfor skyndte hun sig at tale med en advokat, og efter en retssag fik hun derfor dommerens ord for, at hun var Jean-Claudes lovformelige kone - og nu enke, efter at han død på hospitalet - og at hans 1982-ægteskab med Betsy var svindel. Eliette arvede ham, men der blev dog sat noget af til Betsy og de børn, han havde med hende. Så langt så godt, men dramaet med den svindleriske læge fik et efterspil, der bl.a. skyldtes hans families ønsker om at få del i de mange penge, Eliette havde arvet. Hans bror, Aly, ville have den allerfineste og dyreste begravelse, hvilket Eliette modsatte sig. Dette blev set som "manglende respekt" for Dominique-familien, men det var nok værre, at nogle af hendes dispositioner omkring arven ville koste nogle af dem forsørgelsesmuligheder, fordi hun ville sælge ud af Jean-Claudes ejendomme, der f.eks. havde sikret hans bror, Aly en indkomst.

Eliette på hospitalet efter skuddramaet

En dag, hvor Eliette gik ud til sin bil for at køre på arbejde, blev hun skudt, men overlevede. Noget, der var en streg i regningen for hendes svoger, Aly, der havde betalt et par bekendte for at myrde hende, og som også havde planer om at få hendes børn dræbt. Faktisk ville han formentlig også have myrdet Betsy og hendes børn med Jean-Claude for at sikre sig, at han selv opnåede sit mål: at få fuld rådighed over arven efter sin bror. Den gik dog ikke, og både han samt hans to medsammensvorne fik lange fængselsstraffe, medens Eliette og hendes børn opnåede et godt liv med uddannelse og rejser. Hun har tilmed opnået en anonymitet, der må være dejligt oven på alt hurlumhejet omkring flugtbilisten, Jean-Claudes død og afsløringen af hans bedragerier ....


https://thecinemaholic.com/where-is-eliette-dominique-now/

 

https://newsbreak.ng/nigerian-woman-divorces-husband-over-secret-marriage-to-german-lover/ 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar